in ,

Timothée Chalamet’li “Wonka 2” Filmi Şimdiden Geliştirilme Aşamasında Olabilir

Wonka 2 filmi için çalışmalar başlamış olabilir. Başrolünde Timothée Chalamet’in yer aldığı ve henüz gösterime girmeyen filmin yönetmeni, devam macerası hakkında konuştu.

Wonka 2 Filmi Çalışmaları Başlamış Olabilir
- Reklam -
- Reklam -

Wonka yönetmeni Paul King, Wonka 2’nin olasılığı hakkında konuştu ve bir devam filminin ilham kaynakları olarak Roald Dahl’ın yayınlanmamış hikâyelerine değindi.

Paul King, Timothée Chalamet’in başrolünde olduğu Wonka filminin devamının mümkün olabileceğine dair konuştu. Yapım ünlü çikolata ustası Willy Wonka’nın yükselişini anlatıyor ve klasikleşmiş Charlie ve Çikolata Fabrikası karakterinin orijinal kökenlerini sunuyor. Geçen temmuz ayında ilk fragmanı yayınlanan filmin 15 Aralık 2023’te sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor.

Total Film’e verdiği bir röportajda konuşan King, Roald Dahl’ın yazdığı ancak yayınlanmamış eserlerden ilham alarak Willy Wonka’nın hikâyesini genişletebileceklerini söylüyor. Ancak bunu Chalamet’in başrolde olduğu Dune filmiyle karşılaştırıyor ve Wonka’nın bağımsız bir film olacağını, başka devam filmleri için kapı aralamayacağını vurguluyor.

- Reklam -

Wonka 2 Filmi Çalışmaları Başlamış Olabilir

İşte King’in olası Wonka 2 filmi hakkında söyledikleri:

“Roald Dahl, Willy Wonka’nın hikayesini kesinlikle devam ettirmek istiyordu. Onun yazdığı ancak hiçbir yere gitmeyen taslaklar ve bir kısa hikâye bulunuyor. Dahl genellikle devam kitapları yazmamıştı. Ancak daha fazlası olduğunu açıkça hissettiği tek kitap bu gibiydi. Anlatacak daha fazla Wonka hikâyemiz var ve bu dünyada daha fazla zaman geçirmek ve daha fazla Oompa Loompa ile tanışmak istiyoruz. İkinci bir bölümü gelecek ’Dune: Part 1’ gibi bir şey olmayacak. Umarım bu film bağımsız bir şekilde mükemmel işler. Kesinlikle daha fazlasını yapmak istiyorum.”

Olası “Wonka 2” Filmi Nasıl Bir Macera Sunabilir?

Willy Wonka’nın kökenlerine inan ilk film sonrası bir devam macerası için hikâyenin nasıl devam edeceği şimdilik belirsiz. Yönetmen doğrudan ilkiyle ilintili bir devam filminin kapılarını açmayacaklarını doğruladığı için devam filmi olasılığı hakkında net bir bilgi yok. Henüz çekilen ilk film de gösterime girmediği için Wonka’nın hikâyesinin nasıl sona ereceği bilinmiyor. Bu nedenle bir devam filminin hikâyeyi nereye taşıyacağını tahmin etmek zor.

- Reklam -

Wonka 2 Filmi Çalışmaları Başlamış Olabilir

Şimdilik devam filmi için kolay bir seçenek, Charlie ve Çikolata Fabrikası’nın yeniden yapımı olabilir. Bu kez Wonka daha yaşlı bir oyuncu tarafından canlandırılabilir. Ayrıca yeni film Roald Dahl’ın daha önce sinemaya veya televizyona uyarlanmamış olan Charlie’nin Büyük Cam Asansörü adlı devam romanı uyarlamasına yol açabilir. Ancak Dahl’ın mevcut hikâyelerinden birini yeniden yapma veya uyarlama seçeneği, Chalamet’in Wonka rolünden ayrılmasına neden olabilir.

Hugh Grant’ın Oompa Loompa rolüne yönelik tartışmaların ardından karakterlerin geçmişini keşfetmek de yaratıcı bir yol olabilir. Yine de bu seçenek Chalamet’in Wonka’sının yan karakter olduğu bir seçenekle mümkün hâle geliyor.

Sizce Wonka 2 ihtimali öncesi ilk film orijinali kadar başarılı bir sonuç elde edecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elon Musk - Neuralink İddialara Yanıt

Hayvanlara İşkenceyle Suçlanan Elon Musk, Neuralink’te Yalnızca ‘Ölümcül Hasta’ Maymunlara Çip Taktıklarını Açıkladı

Marvel Görsel Efekt Çalışanları Disney'de Sendikalaşıyor

Marvel Görsel Efekt Çalışanları Disney’de Sendikalaşıyor: Sinema Endüstrisi Tarihinde Devrim Niteliğinde Bir Karar