in , ,

Hayvanlara İşkenceyle Suçlanan Elon Musk, Neuralink’te Yalnızca ‘Ölümcül Hasta’ Maymunlara Çip Taktıklarını Açıkladı

Elon Musk, Neuralink’teki beyin çipleme deneyleri için yalnızca “ölümün eşiğindeki” maymunları tercih ettiklerini açıkladı.

Elon Musk - Neuralink İddialara Yanıt
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk nöroteknoloji şirketi Neuralink’te hayvanlara işkence ettiği iddialarını yalanladı. Ünlü iş insanı, deneylerin yalnızca ölmek üzere olan primatlar üzerinde yapıldığını açıkladı.

2016 yılında kurulan Neuralink, nörolojik rahatsızlık taşıyan kişilerin cihazlar aracılığıyla iletişim kurmasına yardımcı olabilecek bir sistem için insan beynini bilgisayar arayüzüne taşımayı hedefliyor.

Geçen yıl şirket hakkında maymunların vücut bütünlüğünü bozan ölümcül deneyler yapıldığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Neuralink son olarak aceleye getirilen testler nedeniyle 1.500’den fazla hayvanın ölümünden sorumlu tutulmuştu.

- Reklam -

Elon Musk Neuralink’teki Araştırma Deneyleri Hakkında Yaşanan Ölümlere Dair İddiaları Reddetti

Elon Musk, beyin implantı girişimi Neuralink’in araştırma deneyleri sırasında maymunları öldürdüğüne dair çıkan haberleri yalanladı. Milyarder iş insanı bu testlerin yalnızca “ölmek üzere olan” primatlar üzerinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Bir hayvan hakları grubu Neuralink’i, şirketin Kaliforniya Üniversitesi Davis Primat Merkezi’ndeki laboratuvarında hayvanları yetersiz koşullarda barındırmakla suçladı ve şirketin Hayvan Refahı Yasası’nın dokuz kez ihlal edildiğini iddia etti.

Elon Musk - Neuralink Yanıt

Neuralink geçen yıl yayınladığı bir blog yazısında hayvan deneylerine dair kendilerini savunmuş ve “hayvanlarla mümkün olan en insani ve etik şekilde çalışmaya kesinlikle kararlı olduklarını” öne sürmüştü.

Blog yazısında, “Her bir hayvanın kullanımı, bilimsel keşif ile hayvanların etik kullanımı arasında denge kurmak amacıyla kapsamlı bir şekilde planlanmış ve değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Şimdi ise Neuralink CEO’su Elon Musk, Twitter (X) takipçilerinden birisi tarafından gündeme getirilen konuya dair bazı açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

“Neuralink implantı sonucunda hiçbir maymun ölmedi,” diyen Musk sözlerine şöyle devam etti:

“İlk implantlarımızda sağlıklı maymunlara yönelik riski en aza indirmek için ölümcül hasta olanları seçtik.”

Neuralink maymun işkence elon musk suçlama

Teknoloji milyarderine göre, implant uygulan bireylerde işitme ve görme iyileştirilebilir olacak. Aynı zamanda insanlar bu çipler sayesinde daha fazla muhakeme imkânı ve kaygı giderme gibi “gelişmiş yeteneklere” de sahip olabilecek.

Bu teknolojinin ilk uygulamaları beyin bozuklukları ve nörolojik rahatsızlıkların tedavisine yönelik olacak. Öte yandan şirket henüz çiplerinin ne zaman kullanıma hazır olacağına dair bir tarih belirlemedi.

Siz Elon Musk’ın Neuralink hakkındaki açıklamalarına dair ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Elon Musk ile ilgili bir tane de hayırlı bir haber olsun. Nerede sorun varsa bu adam orada.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Crow Yeniden Cevrim Ortak Evren

Kült Film “The Crow”un Yeniden Çevrimi Ortak Bir Evren Kurgulamaya Hazırlanıyor

Wonka 2 Filmi Çalışmaları Başlamış Olabilir

Timothée Chalamet’li “Wonka 2” Filmi Şimdiden Geliştirilme Aşamasında Olabilir