in , ,

Gerçek Duyguların Saati – Peter Handke | Haftanın Kitabı #290

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Nobel ödüllü yazar Peter Handke’nin modern insanın hayatıyla aklı arasındaki mesafeyi ve modern metropolün devinimlerini yansıttığı “Gerçek Duyguların Saati” kitabı var.

Gerçek Duyguların Saati - Peter Handke | Haftanın Kitabı #290
- Reklam -
- Reklam -

Gerçek Duyguların Saati | Künye

Yazar: Peter Handke
Yayınevi: Sia Kitap
Çeviri: İlknur Özdemir
Orijinal Adı: Die Stunde der wahren Empfindung
Sayfa Sayısı: 128
Çıkış Tarhi: Ekim 2023


Gerçek Duyguların Saati – Peter Handke | Arka Kapak Tanıtımı

Gerçek Duyguların Saati - Peter Handke | Haftanın Kitabı #290

- Reklam -

“Ama geceleri, saat dokuzdan sonra artık tren geçmezken bulvar o kadar sessizleşirdi ki oralarda sık sık “Ama geceleri, saat dokuzdan sonra artık tren geçmezken bulvar o kadar sessizleşirdi ki oralarda sık sık esen meltemde, ara sıra pencerelerin önündeki çınarların hışırtısı duyulurdu. Temmuz sonunda, böyle bir gecede Gregor Keuschnig, birini öldürmüş olmasıyla başlayan uzun bir rüya gördü.”

Gregor Keuschnig, bir sabah uyandığında, kendisini bir katile dönüşmüş hisseder. Paris’teki aynı apartman dairesinde otursa da, aynı kadının eşi, aynı çocuğun babası ve Avusturya Konsolosluğu’nda çalışan aynı kişi olsa da artık başka biridir. Hayatın akışı onun zihninde başka, Paris’in gündelik ve karmaşık hayatında başka tarafları işaret etmekte gibidir. Adeta iki kişidir artık, hayata iki farklı gözle bakarken hem özgürleşir hem kısıtlanır.

Peter Handke’nin 1970’lerin Paris’inde, hem şehrin hem de dönemin edebiyatıyla kurduğu sıkı ilişkiyi de yansıtan, annesinin ölümüyle başlayarak hayatla yüzleştiği ve romanlarında karakterlerinin zihinsel meselelerini inceden inceye yazdığı, irdelediği bir dönemin ürünü Gerçek Duyguların Saati. Bir yandan modern insanın hayatıyla aklı arasındaki mesafeyi, öte yandan modern metropolün devinimlerini ustalıkla yansıtan, Avrupa edebiyatının Nobelli bu büyük ustasının dilimize ilk defa aktarılan özgün bir yapıtı.

Peter Handke Kimdir?

Peter Handke

- Reklam -

Peter Handke 6 Aralık 1942’de Griffen, Avusturya’da doğdu. Hayatı boyunca edebiyat dünyasında önemli bir figür haline geldi. Handke, hukuk fakültesine girdiği Graz Üniversitesi’nde öğrenim gördü ve öğrencilik yıllarında yazmaya ilgi duymaya başladı. Yazdığı eserlerle tanınan Handke, uzun bir süre sadece yazarlık yaparak geçimini sağladı.

Peter Handke’nin yazdığı eserler arasında en önemli eserlerden biri “Mutsuzluğa Doyum” adlı romandır. Bu roman, annesinin intiharı ve ayrılığı gibi kişisel deneyimlerini işler. Ayrıca solaklık ile Slovak kültürüne olan ilgisi de önemli bir yer tutar. Yazar, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün de sahibidir.

Handke’nin eserlerinde dil olgusu büyük önem taşır ve yazma becerisi ile bilinir. Onun kitapları, dünya çapında çok satanlar listelerinde yer aldı ve postdramatik kurgunun önemli bir temsilcisi olarak kabul edildi. Öne çıkan eserlerinden bazıları “Karanlık Bir Gecede Sessiz Evimden Çıktım,” “Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi,” ve “Çocuğun Öyküsü” şeklinde sıralanabilir.


Gerçek Duyguların Saati kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Crown 6. Sezon Çıkış Tarihi

“The Crown” 6. Sezon ile Sona Eriyor: Netflix Dizisinde Final Tarihi Belli Oldu [Video]

The Marvels Film Suresi

“The Marvels”, Marvel Sinematik Evreni’nin En Kısa Filmi Olacak