in ,

“The Marvels”, Marvel Sinematik Evreni’nin En Kısa Filmi Olacak

The Marvels filminin süresi belli oldu. Nia DaCosta imzalı yapım, Marvel Sinematik Evreni’nin en kısa macerası olarak kayıtlara geçiyor.

The Marvels Film Suresi
- Reklam -
- Reklam -

The Marvels’ın kaç dakika süreceği belli oldu. Captain Marvel’ın devam filmi, Marvel Sinematik Evreni’nin en kısası olacak.

2021 yapımı Candyman ile 2018’de vizyona giren Little Woods’un ardındaki isim olan Nia DaCosta’nın yönetmenliğini üstlendiği The Marvels filmi için geri sayım sürüyor.

Bir Avengers filmi dışında, Avengers üyelerinin en çok bir araya geldiği yapım olması yönüyle öne çıkan The Marvels; Carol Danvers, Monica Rambeau ve Kamala Khan’ın Kree ırkından Dar-Benn ile mücadelesini konu alıyor.

- Reklam -

Yapımın, barındırdığı karakter sayısı ve işlediği konunun çerçevesi açısından kaç dakika süreceği merakla bekleniyordu.

The Marvels Kaç Dakika Sürecek?

The Marvels’ın film süresi toplam 105 dakika olacak. IGN’in aktardığına göre 1 saat 45 dakikalık bu süre, yapımı Marvel Sinematik Evreni’nin en kısa macerası yapıyor.

Marvel Sinematik Evreni’nde süre açısından en kısa olan diğer yapımlar şu şekilde sıralanıyor:

  • The Marvels (1 saat 45 dakika)
  • The Incredible Hulk (1 saat 52 dakika)
  • Thor: The Dark World (1 saat 52 dakika)
  • Doctor Strange (1 saat 55 dakika)
  • Thor (1 saat 55 dakika)

The Marvels Film Süresi Kaç Dakika

Son dönemde vizyona giren gişe filmleri (özellikle de MCU yapımları) 2 saatin altına genellikle düşmüyor. The Marvels’ın süresinin bu denli kısa olması ve süre açısından bir liste yapıldığında serinin olumlu eleştiriler almayan diğer yapımlarıyla birlikte anılması ise birçok hayran için endişe edici olarak kabul ediliyor.

Marvel Sinematik Evreni’nin en ikonik filmlerinin genellikle 3 saat sınırında olması, bu denli kısa bir Marvel macerasına soru işaretleriyle yaklaşılmasına neden oluyor. Ancak bu tercihin, son dönemde düşüşe geçen süper kahraman filmleri sektöründe daha “sadeleştirilmiş” bir yapımla sahneye çıkma arzusundan kaynaklanıyor olabileceğini düşünenler de var.

- Reklam -

Yapım üç ana karakter etrafında şekillense de bu karakterlerin kökenlerine geri dönme ihtiyacı taşımıyor. Dolayısıyla daha ana hikâye odaklı bir filmin izleyicilerle buluşturulabileceği tahmin ediliyor.

The Marvels Kaç Dakika

Brie Larson, Iman Vellani ve Teyonah Parris’in başrollerini paylaştığı yapımın oyuncu kadrosunda Samuel L. Jackson, Zawe AShton, Park Seo-joon, Zenobia Shroff, Saagar Shaikh ve Mohan Kapur gibi isimler yer alıyor.

The Marvels filmi 10 Kasım 2023 tarihinde sinema salonlarında gösterime girecek.

Yeni yapıma dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bu filmden hiçbir beklentim yok gerçekten. Marvel izlemek iki sene öncesine kadar bir zevkti ama filmleri sağlam batırdılar. Bu film de boş feminist mesajlarla falan geçip gidecek büyük ihtimalle. Politik Doğruculuk ve Sosyal adalet mesajlarıyla harcayacaklar filmi. Umarım haksız çıkarım.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    En kısa ve en gereksiz filmi olacak kanımca.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gerçek Duyguların Saati - Peter Handke | Haftanın Kitabı #290

Gerçek Duyguların Saati – Peter Handke | Haftanın Kitabı #290

The Beekeeper Fragman - Jason Statham

Jason Statham’lı “John Wick” Olarak Anılan “The Beekeeper” Filminden İlk Fragman