in ,

Gillian Anderson, Yeni “The X-Files” Dizisinde Rol Alma Fikrine Açık

Gillian Anderson, Ryan Coogler imzalı yeni The X-Files dizisinde rol alma fikrine açık olduğunu dile getirdi.

Gillian Anderson - The X-Files Dizisi Geri Dönüşü
- Reklam -
- Reklam -

Gillian Anderson, Ryan Coogler tarafından yeniden ekrana taşınmaya hazırlanan The X-Files dizisinde rol alma fikrine sıcak bakıyor.

TV tarihinin köklü bilimkurgu dizileri arasında yer alan The X-Files, ekran yolculuğuna 1993’te başlamış ve 2001’de final yapmıştı. Sonradan 2016 ve 2018’de birer sezonla daha ekranlara geri dönen yapım; Türkiye’de bir dönem Gizli Dosyalar ismiyle yayınlanmıştı.

Kült bilimkurgu ve gizem dizisinin geri dönüş haberi ilk defa Mart 2023’te ortaya atılmıştı. Aralık 2023’te ise Creed ve Black Panther filmlerinin yönetmeni Ryan Coogler’ın projenin başına geçeceği açıklanmıştı.

- Reklam -

Gillian Anderson - The X-Files Dizisi

Dizide 2017 bölüm boyunca Özel Ajan Dana Scully karakterini canlandıran Gillian Anderson, Ryan Coogler tarafından yönetilmesi planlanan yeni yapımda rolünü yineleme ihtimalini değerlendirdi.

Gillian Anderson, Yeni The X-Files Dizisine Geri Dönüş İhtimaline Kapı Araladı

Today’e konuşan Anderson, uzun süre boyunca böyle bir geri dönüş fikrine karşı olduğunu ancak Ryan Coogler’ın yapıma dahil olmasıyla fikrinin değiştiğini açıkladı. Anderson şunları dile getirdi:

“Bu çok komik. Çünkü The X-Files final yaptığından beri verdiğim her röportajda insanlar bana bunu sordu. Cevabım hep, ‘Hayır, olmayacak,’ oldu. Ama şimdi çok parlak bir yönetmen olan ve Black Panther’ın da yönetmeni olan Ryan Coogler, Chris Carter’a yaklaşarak bu diziyi yeniden çekmek istediğini söyledi. Yeniden başlatma için bundan daha iyi bir yol düşünemiyorum. Bence o bir dâhi. (…) Bunun gerçekleşme ihtimali var. Benim dahil olup olmamam bambaşka bir şey ama işler artık onun ellerinde. Hayır demiyorum çünkü bence o gerçekten harika biri. Ve bence bunu yaparsa, ortaya muhtemelen inanılmaz derecede iyi bir iş çıkar ve belki ben de küçük bir şey için role geri dönerim.”

Gillian Anderson - The X-Files Dizisi Geri Dönüş

- Reklam -

Eski dizide Scully, David Duchovny tarafından canlandırılan ortağı Fox Mulder’ın inançlı kişiliğine karşı şüpheci bir tavır sergileyerek karşılaştıkları fenomenler için genellikle bilimsel açıklamalar aramasıyla öne çıkmıştı. Anderson bu rolüyle eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştu. Aktris Scully performansıyla Altın Küre dahil birçok ödülün de sahibi olmuştu.

Yeni The X-Files dizisinin ne zaman yayınlanacağı ise şu an için bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: “The X-Files” Hakkında 16 Gerçek

Siz Gillian Anderson’ın Dana Scully rolüyle bir kez daha The X-Files evrenine geri dönme ihtimalini nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orm Dergisi 1. Sayısı ile Raflarda

Fantastik Öykü Dergisi “Orm” Yayın Hayatına Başladı

Nefes Rivayetleri Antolojisi Okurla Buluşuyor

Geçmişten Geleceğe Uzanan Bir Ölümsüzlük Anlatısını Takip Eden “Nefes Rivayetleri” Antolojisi Çıktı