in , ,

Görünmez Kütüphane – Thorvald Steen | Haftanın Kitabı #312

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Norveçli yazar Thorvald Steen’in Büyük İskender’in hayatında saklı kalmış bir dönemi anlattığı “Görünmez Kütüphane” romanı var.

Görünmez Kütüphane - Thorvald Steen | Haftanın Kitabı #312
- Reklam -
- Reklam -

Görünmez Kütüphane | Künye

Yazar: Thorvald Steen
Çeviri: Haydar Şahin
Orijinal Adı: Det usynlige biblioteket
Orijinal Dili: Norveççe
Yayınevi: Budala Kitap
Sayfa Sayısı: 176
Çıkış Tarhi: Aralık 2021

Görünmez Kütüphane – Thorvald Steen | Arka Kapak Tanıtımı

Görünmez Kütüphane - Thorvald Steen

- Reklam -

İskender’in tanrılara sarsılmaz inancını hep kıskanmışımdır. Denedim, ama artık onlardan bir işaret beklemekten bıktım. Gerçekten sıkıntıya düştüğümde onlardan yardım alabileceğimi sandım… Tanrılar beni düşünüyor mu? Güçten düştüğümde bana yardım edeceklerini sanmamın nedeni yalnızca kendimle uğraşmam ve kendimi önemli görmem mi? Karanlık sardığında bir ışık gönderip beni aydınlığa çıkaracaklarına inanmıştım. Böyle olmadı. Karmaşa tanrılardan daha güçlü. Neden karışmıyorlar? Biz insanlarla ilgilenmiyorlar mı? Hepsi bir yalan mı? Bir kaçış? Onları bilincimizde biz mi yarattık? Yaşamımı, güvenliğimi tanrıların eline bıraktım. Boş yere. Yalnızlığım bir başkasının yalnızlığına dokundu: Onunkine.”

Görünmez Kütüphane, Makedonya Krallığı’nın Kralı İskender’in, nam-ı diğer Büyük İskender’in ordusundaki aşçısı Phyllis’le olan muhteşem aşkının çevresinde gezinen sırlarla dolu bir roman. Tarihin en büyük komutanlarından Büyük İskender’in hayatında az bilinen bir dönemini anlatan bu roman, kitapların dehlizlerinde dolaşıyor, savaşta aşkın bir çıkış yolu mu yoksa kaçış mı olduğu sorusunu soruyor okura.

Görünmez Kütüphane, destansı bir yaşamın bilinmeyen yönlerini açığa çıkarıyor.

Görünmeyeni görmeye hazır mısınız?

- Reklam -

Thorvald Steen Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Thorvald Steen

1954 yılında doğan Thorvald Steen çeşitli türlerde eserler verdi. Kitapları 30 dile çevrildi. 1992’de yayımlanan Ilden (The Fire) ile edebi çıkışını yaptı ve tarihî roman türüne getirdiği yeni bakış açısıyla tanındı.

2006’da yayımladığı duygusal bir olgunlaşma romanı olan The Weight of Snow Crystals ve 2012’de yayımlanan Balance ile de dikkatleri üzerine çekti. Aynı zamanda bir oyun yazarı ve özgür ifade savunucusu olarak da tanınmakta. Edebi kariyerinin yanı sıra The Author’s Union Başkanlığı, PEN International’daki çalışmaları ve çeşitli görevleriyle uluslararası alanda etkili bir ses oldu. Bugüne kadar birçok ödülün sahibi oldu.

Görünmez Kütüphane kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peacemaker 2. Sezon Çekim Tarihi Belli Oldu

John Cena DC’ye Geri Dönüyor: “Peacemaker”ın 2. Sezon Çekim Tarihleri Belli Oldu

Station 19 7. Sezon Final - Grey's Anatomy Dizisi Crossover

“Grey’s Anatomy” Spin-off’u “Station 19” Final Sezonu, Ana Diziye Bağlanacak