in ,

Guillermo del Toro Başa Geçecekti: İptal Edilen “Star Wars” Filmi Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı

Guillermo del Toro’nun bir Star Wars filminde yönetmen koltuğuna oturmanın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

Guillermo del Toro - Star Wars Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Guillermo del Toro, uzun süre önce iptal edilen bir Star Wars filminin yönetmenliğini üstlenebilirdi. Ünlü yönetmen yaptığı paylaşımda ortaya çıkan iddiaları doğruladı ve bahsi geçen Yıldız Savaşları filmine dair küçük ipuçları verdi.

Batman Begins ve Man of Steel gibi süper kahraman filmlerinin arkasında yer alan David S. Goyer geçen günlerde katıldığı Happy Sad Confused adlı podcast programında dört yıl önce Star Wars evreni için yazdığı senaryodan bahsetti. Senaryodan “birçok havalı sanat eserinin” çıktığından bahseden Goyer, filmin yönetmenliği için de Guillermo del Toro’nun düşünüldüğünü açıkladı.

“Guillermo del Toro’nun yöneteceği, henüz yapım aşamasına girmemiş bir Star Wars filmi yazdım. Bu yaklaşık dört yıl önceydi. O zamanlar Lucasfilm’de perde arkasında pek çok olay yaşanıyordu. Harika bir senaryo… Bunu (del Toro’ya) sormalısın. Senaryodan çıkan pek çok harika sanat eseri var.”

- Reklam -

Guillermo del Toro - Star Wars Film

Guillermo del Toro “Star Wars” Evrenine Dahil Olabilirdi

Goyer’ın bu açıklamasının ardından del Toro podcast hakkındaki paylaşımı alıntılayarak şunları yazdı:

“Doğru. Konuyla ilgili çok bir şey söyleyemem. Belki sadece iki harf: J ve BB. Yoksa bu üç harf mi oldu?”

“Bu arada, bu ÇOK ÇOK UZUN bir zaman önceydi. Yaklaşık 6 yıl kadar.

Del Toro’nun bu açıklamasının ardından serinin hayranları geçmişteki bu proje hakkında tahminlerde bulunmaya başladı. Bazı hayranlar yeni dönem üçlemede görülen BB-8 droidini temel alan bir karakter filmi olabileceğini söylerken Jabba the Hutt’ı konu alan bir filmin olması planlandığı da iddialar arasında yer aldı.

Guillermo del Toro - Star Wars

- Reklam -

David S. Goyer Başka Bir “Star Wars” Filmi Daha Yazmış

Bununla birlikte Goyer’ın mutlu sona ulaşmayan tek Star Wars projesinin bu olmadığı da ortaya çıktı. Yazar ve yönetmen Lucasfilm ile yollarını ayırmadan önce ilk filmin yaklaşık 25.000 yıl öncesinde geçen ve Jedi köklerini aydınlatan bir senaryo üzerinde çalıştığını açıkladı.

2019’da vizyona giren The Rise of Skywalker’ın bekleneni verememesiyle Lucasfilm Yıldız Savaşları evreninin geleceğine dair birçok proje yeni yeniden yapılandırmıştı.

Geçen aylarda gerçekleşen Star Wars Celebration 2023 bünyesinde Dawn of the Jedi ismi ile duyurulan film, Goyer’ın bahsettiği hikâyeyle oldukça benzeşiyor. Ancak görünen o ki Lucasfilm Goyer’ın fikrini beğense de senaryonun yeni bir elde tekrar çalışılmasını istemiş. Bahsi geçen proje daha sonra Logan ve Indiana Jones filmlerinin yönetmeni James Mangold’a emanet edilmişti.

Mangold verdiği röportajda şunları söylemişti:

“Kathleen Kennedy ile ilk konuşmaya başladığımda nasıl bir Star Wars filmi yapmak istediğime dair düşünmeye başladım. Tıpkı Ten Commandments gibi biblical epic tarzında, Güç’ün şafağına dair bir şeyler yapmak istediğime karar verdim. Güç nereden geldi, nasıl keşfedildi, onu kullanmasını nasıl öğrendik gibi konuları işlemek istedim.”

Siz Guillermo del Toro imzalı bir Star Wars filmi izlemek ister miydiniz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazla sinema haberi için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety, Gizmodo

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Microsoft - Nintendo Satın Alma

Xbox’ın 2020 Yılı Planları Sızdı: Microsoft’un Nintendo’yu Satın Almayı Düşündüğü Ortaya Çıktı

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ödülleri Kazananları

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu