in ,

Xbox’ın 2020 Yılı Planları Sızdı: Microsoft’un Nintendo’yu Satın Almayı Düşündüğü Ortaya Çıktı

Microsoft’un 2020 yılında Nintendo’yu satın alma hayalleri kurduğu öğrenildi. Sızdırılan e-postalar, bazı gizli planları gün yüzüne çıkardı.

Microsoft - Nintendo Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Microsoft’un 2020 yılında devasa bir satın alma planı için gözünü Japon oyun konsolu üreticisi Nintendo’ya diktiği ortaya çıktı.

Microsoft çatısı altındaki Xbox’ın başkanı Phil Spencer’ın sızdırılan e-postaları, şirketin Nintendo’yu satın alma hayallerinden gelecek sene çıkacak Xbox konsolunun tasarımına kadar pek çok gizli planı açık etti.

Geçen günlerde Xbox’ın başını ağrıtacak bazı belgeler medyaya sızdırıldı. Microsoft’un Federal Ticaret Komisyonu ile olan davası bu hafta son buldu. Activision Blizzard King’i bünyelerine katma hamlesi nedeniyle Microsoft’a karşı açılan davayı Microsoft kazandı. Fakat davadan sızdırılan bazı belgelerin arasında Xbox markasının başkanı Phil Spencer’ın şirket hakkındaki bazı planlarını ve isteklerini deşifre eden 2020 yılından e-postalar yer alıyordu.

- Reklam -

Phil Spencer Nintendo

Microsoft, Nintendo’yu Satın Almayı Planlamıştı

Spencer, Nintendo’nun Microsoft tarafından satın alınma planlarına dair şu ifadeleri kullandı:

“Nintendo bizim için oyun alanındaki EN önemli şeydir. Kısa vadede Nintendo ve Microsoft’un anlaşmaya varması için bir yol gözükmüyor, düşmanca bir yaklaşım da iyi olmaz. Bu yüzden uzun vadeli bir oyun oynayacağız. Yönetim kurulumuz Nintendo (ve Valve) hakkındaki yazıyı incelediler ve bir fırsat bulursak bu konuda oldukça destekçiler […] şu an gizli olarak yürüttüğümüz iki şirket birleşmesi mevcut: Warner Brothers Interactive ve ZeniMax.”

Microsoft, ZeniMax ile birleşmeyi başardı. Bu anlaşma Starfield ve Redfall’un Xbox platformuna özel olmasını sağlamıştı. 2020’de Warner Bros. Games ile de bir birleşme hamlesi yürütülmüş ama bu girişim başarıya ulaşamamıştı.

Microsoft - Nintendo Satın Alma 2020

Şirketin hâlâ Nintendo ve Valve ile ilgilenip ilgilenmediği bilinmiyor. Ama Spencer’ın uzun vadeli bir oyun kurguladıklarını söylemesi ve bunun kariyerinin en önemli anlarından biri olacağını düşünmesi, planların devam ediyor olabileceğini gösteriyor. Fakat Activision Blizzard King’i alırken ortaya çıkan zorluklar göz önüne alındığında, Microsoft’un düzenleyici kurumları aşarak 3 büyük konsol üreticisinden birini satın alması birçokları için kulağa oldukça imkansız geliyor.

- Reklam -

“Bu tartışmalar beni mutlu ediyor ve fırsatlar konusundaki görüşlerinize değer veriyorum. Bir noktada, Nintendo’yu almak kariyerimin en önemli anı olurdu. Ayrıca iki şirket için de iyi bir adım olabilirdi. Nintendo’nun geleceğinin kendi donanımlarından ibaret olduğunu görmesi uzun bir zaman alacak.”

Xbox’ın Yeni Konsol Modeli de Sızdırıldı

Medyaya sızdırılmış olan tek plan Microsoft’un satın almayı düşündüğü şirketler değil. Konsollar hakkındaki planları da tasarım görsellerine kadar sızdırıldı. Sızdırılan belgelerde Xbox’ın yakın dönemde yalnızca dijital için yenilenmiş bir orta nesil Series X konsolu üzerine çalıştığı görülüyor.

Series X

Yeni konsolun disk girişinin yer almayacağı ve 2 TB depolama alanına sahip olacağı belirtiliyor. Yeni bir tasarıma sahip olacak olsa da donanım olarak güncel modelden farkı olmayacak ve aynı fiyatla satışa sunulacak. Konsolun gelecek yıl ekim ayında satışa çıkması planlanıyor.

Yeni modele ek olarak Sebile adında dokunsal geri bildirim ve jiroskopa sahip bir kontrolcü de piyasaya sürülecek.

Siz Xbox’ın gelecek planları hakkında ne düşünüyorsunuz? Olası Nintendo satışı hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Gamer

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Allah korusun. Bence zaten her türlü Nintendo satmaz da, olur da Microsoft gönlümün çiçeği Nintendo’yu alırsa bu hobiyi komple bırakır kendimi makrameye falan veririm çok net. Hele Valve falan demişler, o bence daha da imkansız Gabe reyizin geçmişinden ötürü ama o da olursa oyuncular olarak kapatır gideriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bob Ross Tablosu Satılıyor

Bir Kuşağın Hafızalarına Kazınan Ressam Bob Ross’un Canlı Yayında Yaptığı İlk Tablo 10 Milyon Dolara Satışa Çıktı

Guillermo del Toro - Star Wars Filmi

Guillermo del Toro Başa Geçecekti: İptal Edilen “Star Wars” Filmi Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı