in ,

Bethesda’nın Yeni Oyunu “Starfield” İnceleme Bombardımanına Tutuldu

Starfield oyunu eleştiri sitelerinde olumsuz inceleme yağmuruna tutuldu. Yapımın hayranları ise karşı atağa geçmekte gecikmediler.

Starfield İnceleme Puanları
- Reklam -
- Reklam -

Starfield, oyun inceleme sitesi Metacritic’te değerlendirme bombardımanına tutuluyor. 2015’te piyasaya sürülen Fallout 4 sonrası ilk tek oyunculu Bethesda Softworks oyunu olan Starfield büyük ilgi gördü. Oyunculardan bazıları oyunun ilgiyi hak ettiğini ve beklentileri karşıladığını düşünüyor. Bazıları ise yapımın Skyrim gibi efsane Bethesda oyunlarına kıyasla yetersiz kaldığınıa inandığı için oyuna karşı hevesini kaybetmiş durumda.

Hakkında pek çok eleştiri bulunsa da oyunun değerlendirmelerinin büyük bir kısmı pozitif yönde. Ayrıca yapım tüm platformlarda 1 milyon eşzamanlı oyuncuya ulaştı ve yılın en büyük çıkışlarından birine imza attı. Rekorlar her gün gelmeye devam ediyor fakat bu rekorlar oyunu gelecek olan olumsuz inceleme bombardımanından koruyamadı.

“Starfield” Sevmeyenler Metacritic Değerlendirmelerine Vurgun Yaptı

Starfield’ın Metacritic sayfası, oyundan memnun olmayan oyuncular tarafından 1/10 ve 0/10 değerlendirme puanlarıyla dolup taştı. Oyunun Xbox konsoluna özel çıkmasından dolayı spesifik bir grup insanın olumsuz yorum bombardımanına katıldığı tahmin edilse de yalnızca yapımdaki kusurlar nedeniyle düşük puan kullanıcılar da mevcut.

- Reklam -

Bazı oyuncular gezegenlerden ve keşfetme kısmından memnun olmadığını dile getirmişti. Bir grup oyuncu ise oyunla ilgili ciddi teknik sıkıntılarla karşılaştığını dile getiriyor. Yine de onlar bile 1/10 veya 0/10 vermenin biraz acımasız olduğu konusunda hemfikir.

Starfield İnceleme

Bombardımanın ardından oyunun Metacritic’teki kullanıcı skoru kırmızıya döndü. Hayranlardan gelen karşı bir atak ile bu düşüş biraz olsun toparlandı ve şu an 6.5 kullanıcı puanı ortalamasına sahip. Puan sekmesinin rengi de kırmızıdan sarıya dönmüş durumda. Yine de gelecek günlerde dalgalanmaların devam etmesi bekleniyor çünkü bombardıman henüz sona ermiş değil.

Öte yandan çıktığı gün Xbox Game Pass’e dahil olan Starfield hayranların oyunu tamamen satın almadan deneyimleyebilmelerine olanak sağlıyor. Bir Game Pass üyeliği ve oyuna uygun bir PC veya Xbox Series X konsolu ile oyun kolaylıkla oynanabilir konumda. Hatta Xbox Game Pass Ultimate’in bulut oyun teknolojisi ile Xbox One gibi eski donanımlarla da oyunu çalıştırmak da mümkün. Dolayısıyla oyuncular kendi kararlarını kendileri verme konusunda önemli bir avantaja sahip.

- Reklam -

Starfield Resmi Mod Desteği - Bethesda

Geçen günlerde film değerlendirme sitesi Rotten Tomatoes için para karşılığı yazılan olumlu incelemelerin sitedeki puanlara etki ettiği yönünde haberler çıkmıştı.

Siz Starfield’ın inceleme puanları konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce oyun beklentileri karşıladı mı, yoksa aldığı acımasız yorumları hak ediyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Doğum günün kutlu olsun öncelikle. 12 Eylül ü pas geçerek harika bir tarih denk getirmişsin:D nice senelere.

    Oyun çok iyi olabilecek potansiyele sahip, aşırı abartılmış kötü bir oyun. Bence Fallout ve Skyrim serilerinin dahi gerisinde kalmış durumda.Grafik olarak da fazla tatmin olmuş değilim. Bence proje nefis olacaktı. Ama acele etme ve beklenti yükseltme sonucu buna dönüştü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Do Not Disturb Fragman - Cem Yılmaz

Cem Yılmaz’ın Yeni Filmi “Do Not Disturb” Geliyor: İşte İlk Fragman

Meksika Kongresi Uzaylı - UFO

Meksika Kongresi’nde 1.000 Yıllık ‘Uzaylı Mumyaları’ Sergilendi