in ,

Adil Öztürk İmzalı Solarpunk-Fantazya Türündeki “Güneş Tohumu” Üçlemesi Raflarda

Güneş Tohumu üçlemesi raflardaki yerini alıyor. Adil Öztürk’ün fantastik solarpunk türündeki roman serisi, Kent Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Güneş Tohumu Üçlemesi: Adil Öztürk'ten Fantastik Solarpunk
- Reklam -
- Reklam -

Adil Öztürk imzalı Güneş Tohumu üçlemesi raflarda. Üç cildin de aynı anda basıldığı fantastik solarpunk türündeki romanlar, Kent Kitap etiketini taşıyor.

1990 yılında Burdur’da doğan Adil Öztürk, ilk ve orta öğrenimini aynı şehirde tamamladıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2010’dan bu yana şiir, deneme ve öyküler kaleme alan Öztürk’ün ilk kitabı, Dördüncü Günün Melaneti – Şaman Öyküleri adıyla 2020’de yayımlandı. Yazar bu kitabıyla aynı zamanda 2021 GİO Ödülleri’nde Öykü Kitabı dalında Başarı Ödülü’ne de layık görüldü.

Öyküleriyle Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’nde de boy gösteren Adil Öztürk, şu anda bir üçlemeye dönüşen fantastik solarpunk türündeki serisinin ilk öykülerinden birini yine seçkide yayımlamıştı.

- Reklam -

Güneş Tohumu Üçlemesi | Arka Kapak Tanıtımları

Güneş Tohumu Üçlemesi’nin ilk cildi, Şiyâmagâh adlı devasa bir deniz kaplumbağasının kabuğunda bulunan bir adanın ve adadaki kasabanın hikâyesiyle başlıyor. Kasabalılar, kaplumbağanın sakin kalması için sihirli olduğuna inandıkları bir çan kulesi inşa etmiştir. Ancak buzkanat adlı bir yaratık, çanı çalarak kuleyi yıkar ve kasabada korku ortamı oluşur. İlgan adındaki genç liderliğinde bir direniş timi kurulur ve buzkanatın peşine düşülür. Ancak yolculukları sırasında yaşananlar, adanın ve kaplumbağanın gerçek doğasını keşfetmelerine neden olur. Sonunda, adanın kaderi büyük ölçüde değişir ve yeni bir hayat tarzı için hazırlıklar başlar.

Güneş Tohumu I. Kitap: Aylaklar Arsızlar Aşıklar – Adil Öztürk | Arka Kapak Tanıtımı

Güneş Tohumu I. Kitap: Aylaklar Arsızlar Aşıklar - Adil Öztürk

Kabuğu üzerinde koca bir kasabayla yüzlerce endemik bitki ve varlık barındıran bir kara parçası taşıyan elli bin yaşındaki devasa deniz kaplumbağası Şiyâmagâh…

Simya ve bilim için oldukça değerli olan bu endemik bitki türlerini anakarada yetiştirmek isteyen heveskâr botanikçi, Söz Gimber…

Vaskalerya’nın güney topraklarını kaplayan çölden esrarengiz şekilde kurtarılıp simyager olarak yetiştirilen dahi genç, Peryan Sefelin.

Anakaranın kalabalığına, karmaşık politik, sosyal ve ekonomik sistemine alışmaya çalışan Şiyâmagâhlı âşıklar, İlgan ve Kutsal.

Ömrü şehirden şehre kaçarak geçmiş sığınmacılar, kimsesizler, sokak çocukları, ötekiler, Aylaklar, Arsızlar ve Âşıklar…

Şiyâmagâh’ın, ölmek için Karkoyu kıyılarına yanaşmasıyla başlayan rekabet ve aşkla dolu bir macera.

Serinin ikinci cildi, ana karakterlerin yaşamlarındaki dönüm noktalarını ve tedavi arayışlarını ele alıyor. Peryan’ın simya yolculuğu, Belenağaç’ın tedavisi için gerekli malzemeleri toplamak üzere başlar. Öte yandan Seminjan ve Ayya kardeşler büyü kullanmayı öğrenirken, Söz Gimber ve bilim camiası da kendi çözümlerini aramaktadır. Tedavi için farklı yöntemler denendiği sırada, yaşanan siyasi entrikalar ve kişisel çıkarlar da hikayenin içine dahil olur.

Güneş Tohumu II. Kitap: Gecenin Elleri – Adil Öztürk | Arka Kapak Tanıtımı

Güneş Tohumu II. Kitap: Gecenin Elleri - Adil Öztürk

- Reklam -

Belenağaç’ta yaşanan ekolojik felaket ülkeyi derinden etkilemişti. Ancak bu felaket, Vaskalerya vatandaşlarını umutsuzluğa sürüklemek yerine onları Belenağaç ormanlarını saran hastalığa tedavi bulmaya itmişti.

Güneş Tohumu Üçlemesi, ikinci kitabı ile kaldığı yerden devam ediyor. Ülkenin geleceği kraliyet üniversitesindeki elit akademisyenlerin avuçları arasında mı yoksa başarıya ulaşmak için türlü zorlukları aşması gereken bağımsız bilimcilerin, hayatta kalma çabasındaki devrik prenslerin ve yetim dâhilerin elinde mi kalacaktı?

Üçüncü ciltte Peryan, Belenağaç’ın kurtuluşu için gerekli olan Güneş Tohumu’nu aramak üzere zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Seminjan ve Ayya kardeşler ise büyü kullanarak çözüm arayışındadır. Tedavinin farklı yönleri denendiği sırada, kent hastalığın pençesine düşer. Ancak büyücüler, simyagerler ve bilim insanları, kentin kurtuluşu için yeni bir umut bulurlar ve Belenağaç’ı iyileştirmek için bir araya gelirler.

Güneş Tohumu III. Kitap: Simyager Büyücü ve Alim – Adil Öztürk | Arka Kapak Tanıtımı

Güneş Tohumu III. Kitap: Simyager Büyücü ve Alim - Adil Öztürk

Sonunda işkenceli bir idamın ya da tarihe yazılarak şan elde etme ihtimalinin olduğu bir hırsızlık… Diyarın en değerli cevherini çalmak ne kadar zor olabilir ki?

Peki ya iki yeni yetme, peşlerinde dünyanın en güçlü adamının ölüm muhafızları varken zorlu büyü uygulamalarını hataya sebep olmadan başarabilir mi?

Devletin tüm önleme çabalarına rağmen inatla çalışmaya devam eden bir botanikçi, karşısındaki bu demir yumruğun kendisini ezmesine izin vermeli mi yoksa köşesine çekilip genç yaşta emekli mi olmalı?

Güneş Tohumu, üç rakibin bir araya gelmesiyle nihayete eriyor ancak deney ormanlarını işgal eden mantar, küf, bakteri ve zararlıların kenti tamamen zapt etmesi tüm çabaları boşa çıkarabilir. İşgalin ilerlemesiyle Belenağaç’ın efsanevî kent kokusu bile artık yok olmuştur. Yine de bu, Simyager, Büyücü ve Âlim’in pes etmesi için bir sebep değildir.

Serinin ilk kitabı 426 sayfadan, ikinci kitap 388 sayfadan, son kitap ise yine 426 sayfadan oluşuyor. Her üç romanın da kapak tasarımları Ferhat Özkan’a ait. Güneş Tohumu Üçlemesi, Mart 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Güneş Tohumu üçlemesi hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gz9p3 Erken Evren En Büyük Gökada

Bir Zamanlar İnsanlık için Sadece Bir Işık Zerreciğiydi: Evrenin Erken Dönemindeki En Büyük Galaksi Ortaya Çıktı

2024 BAFTA Televizyon Ödülleri Adayları

2024 BAFTA Televizyon Ödülleri’nde Adaylar Açıklandı: En Çok Adaylığı “The Crown” ve “Black Mirror” Aldı