in , , ,

Ünlü Voleybol Animesi “Haikyu!!”nun Filmi Geliyor: İşte İlk Fragman ve Çıkış Tarihi

Haikyu!! filminden ilk fragman yayınlandı. “Decisive Battle at the Garbage Dump” ismiyle gelecek ünlü voleybol animesinin çıkış tarihi ortaya çıktı.

Haikyu!! Fragmanı: Ünlü Voleybol Animesinin Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü voleybol animesi Haikyu!!’nun yeni film uyarlaması Haikyu THE MOVIE: Decisive Battle at the Garbage Dump filminin ilk fragmanı çıkış tarihi ile birlikte paylaşıldı.

Haruichi Furudate tarafından yazılan bir manga temel alınarak geliştirilen Haikyu!! 2012-2020 yılları arasında Weekly Shonen Jump dergisinde tefrika hâlinde yayımlandı. Mangası 45 ciltte ve toplamda 405 bölümle tamamlandı. Manga “Sahaların Kralı” olarak tanınan Tobio Kageyama’ya rakip olma yemini eden Shoyo Hinata’nın hikâyesini anlatıyor. Ancak Hinata’nın mağlup etmek istediği kişi takım arkadaşı olunca işler karmaşıklaşıyor.

Manganın popüler olmasıyla birlikte anime uyarlaması da gecikmedi. İlk sezon 2014 yılında yayınlandı, ardından 2015 sonbaharında başlayan ve 2016 kış aylarında sona eren devam maceraları geldi. Haikyu!! Karasuno High School vs Shiratorizawa Academy adını taşıyan 3. sezon ise 2016 sonbaharında 10 bölümle yayınlandı. Riku vs Kuu OVA ise bu sezonun devamı niteliğinde ortaya çıktı. Serinin en son halkası olan To the Top 2020 Kış ve 2020 Sonbahar olmak üzere iki dönemde yayınlandı. Anime dizisinin yanı sıra çeşitli özet filmler, OVA’lar, yan hikâyeler ve ek içerikler de üretildi.

- Reklam -

Haikyu!! THE MOVIE: Decisive Battle at the Garbage Dump Film Poster

Şimdi tüm bu içerikleri üreten Production I.G. tarafından Decisive Battle at the Garbage Dump adından uzun metrajlı bir anime filmi iki kısım hâlinde geliyor. Filmlerin ilki 16 Şubat 2024 tarihinde Japonya’da gösterime girecek. Film uyarlaması TV animesinde de çalışmış olan Susumu Mitsunaka tarafından yönetiliyor ve yardımcı yönetmen olarak Mariko Ishikawa görev yapıyor.

Haikyu!! THE MOVIE: Decisive Battle at the Garbage Dump Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Susumu Mitsunaka aynı zamanda filmin senaryosunu kaleme aldı. Karakter tasarımlarını ise Takahiro Kishida yapıyor. Takahiro Chiba baş animasyon yönetmeni, Ichiro Tatsuta sanat yönetmeni ve Mayumi Sato da renk tasarımcısı da olarak görev alıyor.

Film, orijinal manganın 294. bölümü olan Gomisuteba no Kessen kısmını uyarlayacak ve Karasuno ile Nekoma takımları arasındaki heyecanla beklenen mücadeleyi ele alacak. Her iki film de 4. sezonun doğrudan devamı olacak.

İlk film için yayınlanan fragmanı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Anime Corner

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İstanbul Posta Treni - Bülent Çallı

Bülent Çallı’nın Distopik Kurgu Türündeki “İstanbul Posta Treni” Romanı Okurla Buluşuyor

Leonardo DiCaprio The Dark Knight Rises'ta Riddler Olacaktı

Leonardo DiCaprio’nun “The Dark Knight Rises”ta Riddler Rolünü Canlandırmaya Çok Yaklaştığı Ortaya Çıktı