in

Oscar Ödülleri “Seyircinin Seçimi” Kategorisinin Adayları Belli Oldu

Oscar Ödülleri “Seyircinin Seçimi” adayları açıklandı. İzlenme oranlarının düşmesi nedeniyle izleyicileri çekmek için Akademi tarafından eklenen yeni kategorinin adayları belli oldu.

2022 Oscar Ödülleri İzlenme Rakamları
- Reklam -
- Reklam -

Oscar Ödülleri “Seyircinin Seçimi” adayları belli oldu. Özellikle son yıllarda azalan reytingleri nedeniyle Akademi’nin çareyi izleyiciyi de işin içine katmakta bulduğu yeni kategorinin 10 finalisti ortaya çıktı.

94. defa gerçekleşecek olan ve 27 Mart’ta kazananların belli olacağı Akademi Ödülleri’nin adayları 8 Şubat 2022’de belirlenmişti. Netflix yapımı The Power of the Dog’un bu yılın gözdesi olduğu ve 12 dalda adaylık aldığı 94. Oscar Ödülleri’nin en çok adaylık alan ikinci filmi ise Denis Villeneuve’nün Dune filmiydi.

Sinema severler heyecanla bu ayın sonunu beklerken, Akademi ise Oscar törenlerine olan ilginin tekrar artması adına yeni planlar peşindeydi. Çünkü Şubat 2020 itibarıyla Çin’in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan Koronavirüs pandemisi, Oscar törenlerini de vurmuş ve hem törenlerin sönük geçmesine neden olmuş hem de izleyici sayısında ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Zaten salgın öncesi de eskiye nazaran az izlenen törenler, Covid-19 ile çok daha büyük bir darbe aldı. Öyle ki, 2021 Oscar Ödülleri tarihinin en az izlenen Akademi töreni olmayı başardı.

- Reklam -

Seyirciyi tekrar ödül törenini izlemeye ikna etmek için yeni yollar arayışına giren Akademi ise, çareyi onları da işin içine katarak yapmakta buldu. Böylece kaybettiği kitleyi yeniden toplamayı hedefleyen Akademi “Seyircinin Seçimi” (Fan Favorite) kategorisini duyurdu. Twitter ve Akademi’nin resmi sitesi üzerinden yapılan oylama da nihayet sona erdi. Böylece en çok 10 oy alan film, yarışmanın resmi adayları arasına girdi.

İşte Oscar Ödülleri “Seyircinin Seçimi” Adayları

Oscar Ödülleri "Seyircinin Seçimi" adayları

  • Army of the Dead
  • Cinderella
  • Dune
  • Malignant
  • Minamata
  • The Power of the Dog
  • Sing 2
  • Spider-Man: No Way Home
  • The Suicide Squad
  • Tick, Tick…Boom!

Aslında listeye en çok gelen öneriler arasında Zack Snyder’s Justice League filmi de yer alıyordu. Fakat hem yönetmenin tekrar kurgusu olması nedeniyle adaylar arasında yer alamadı. Ünlü yönetmen yine de bir başka filmi olan Ölüler Ordusu ile listedeki yerini aldı. Hızlı ve Öfkeli’nin 9. filmi olan F9’ın listede yer almaması ise gözlerden kaçmadı.

- Reklam -

Listede yer alan filmler, bir yandan hayran gruplarının da iyi şekilde çalıştığını gözler önüne serdi. Spider-Man: No Way Home ve Dune gibi fimlerin listede yer alacağına henüz sonuçlanmadan önce bile kesin gözüyle bakılırken, Minatama filmi de Johnny Depp’in hayranlarının hiç de az olmadığını gösteriyor.

Söz konusu adaylıklarla birlikte The Power of the Dog, 94. Oscar Ödülleri’nde 12 olan adaylık sayısını 13’e, Dune ise 10’dan 11’e çıkartmış oldu.

Seyircinin Seçimi kategorisinde yer alan aday filmleri konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

uysallar fragmanı netflix türkiye dizi

Hakan Günday ve Onur Saylak İmzalı Netflix Dizisi “Uysallar”dan Fragman Yayınlandı

Hüseyin Elmalıpınar Yaşamını Yitirdi

Hüseyin Elmalıpınar Yaşamını Yitirdi: Ünlü Sinema ve Dizi Oyuncusuna Veda