in ,

Kara Şövalye Latin Amerika’da: Bir Aztek Çocuğuna Odaklanan “Batman Azteca: Choque de Imperios” Filmi Geliyor

Batman Azteca: Choque de Imperios filmi duyuruldu. HBO Max Latin Amerika, yeni bir Kara Şövalye animasyonu üzerinde çalışıyor.

Batman Azteca Choque de Imperios filmi
- Reklam -
- Reklam -

Batman Azteca: Choque de Imperios filmi için hazırlıklar başladı. Warner Bros.’un yapımcısı olduğu proje HBO Max Latin Amerika tarafından geliştiriliyor.

HBO Max bir Aztek gencinin yarasa tanrısı Tzinacan’ın güçlerini kullanarak babasının intikamını almaya çalıştığı yeni bir animasyon yapım ile geliyor. Batman Azteca: Choque de Imperios (Aztec Batman: Clash of Empires) ismi ile duyurulan animasyon Warner Bros. Animation, Particular Crowd ve Book of Life filminin yapımcısı Chatrone imzalarını taşıyacak.

Yohualli Coatl isimli Aztek gencinin öyküsüne odaklanan film, Coatl’ın babasının İspanyol sömürgeciler tarafından öldürülmesinden sonra yaşananları perdeye yansıtacak.

- Reklam -

Babasının ölümü sonrasında Kral Moctezuma ve dini lider Yoka’dan yardım isteyen Coatl en sonunda aradığı güce kavuşacak. Daha sonrasında mentoru ve asistanı Acatzin ile yarasa tanrı Tzinacan’ın mağarasında yaşamaya başlar. Bu süreçte İspanyol istilasına karşı koyacak, Moctezuma’nın mabedini koruyacak ve babasının öcünü alacak silahlar ve yetenekler geliştirecektir.

Batman Azteca: Choque de Imperios Bölgenin Zengin Kültürünü Yansıtacak

Yeni animasyon filminin DC’nin Batman karakterine farklı bir bakış açısı katacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte film her ne kadar Batman ismi ile duyurulsa da Batman Azteca ünlü Bruce Wayne’nin maceralarını konu etmiyor.

Diğer taraftan filmin arkasındaki yapımcı ekip ise dikkat çekiyor. Warner Bros. animasyon stüdyolarının dahil olduğu ekibe daha öncesinde Top Cat gibi filmlerde ismini duyurmuş Anima stüdyosu eşlik edecek.

Batman Azteca Choque de Imperios filmi hbo max

- Reklam -

Meksika’da çalışmalarına başlanan Batman yapımı bölgenin kültürünü tanıtmak ve genç yeteneklerin keşfedilmesini sağlamak için oldukça önemli bir noktada yer alıyor. Warner Bros. Animation stüdyolarının başkanı Sam Register ve Tomás Yankelevic’in yapımcı koltuğunda oturduğu filmin yönetmenliği ise süper kahraman film ve dizilerine hâkim Juan Meza-Leon’a emanet. Mesoamerican çalışmaları ile dikkat çeken ve Meksika ve bölge tarihi konusunda yetkili bir isim olan Alejandro Diaz Barriga ise filmin danışmanlığını yapacak.

Guadalajara Film Festivalinde duyurulan Batman Azteca: Choque de Imperios sinema sektörünün çok fazla perdeye taşımadığı kültürleri göstermesi açısından önemli görülüyor. Bununla birlikte film çalışmalarının hangi aşamada olduğu ve yapımın izleyicilerle ne zaman buluşacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Yeni proje, akıllara Maya uygarlığının Batman’i olarak anılan Camazotz’ı da getiriyor.

Siz HBO Max’in yeni çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Max Blizz

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Batman buraya da gelirse: BATÇERİ :slight_smile:

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Türk Batman yok ama bildiğimiz Batman buraya iki defa geldi. Biri Justice League America Annual 4 sayısında diğeri de yakın zamandaki Batman Dünya çizgi romanında. İlla Türk Batman arıyorsanız yeşilçam döneminde yapılmış bir Batman filmimiz var. Ama çok tavsiye etmiyorum. :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Behzat Ç. Yeni Bir Sezon ile Geri Dönüyor

Erdal Beşikçioğlu Müjdeyi Verdi: Behzat Ç. Yeni Bir Sezonla Geri Dönüyor

Knives Out 2 Glass Onion

Daniel Craig’li Bıçaklar Çekildi’nin Devam Filminin Adı “Glass Onion: A Knives Out Mystery” Oldu