in ,

Bülent Çallı’nın Distopik Kurgu Türündeki “İstanbul Posta Treni” Romanı Okurla Buluşuyor

Bülent Çallı’nın “İstanbul Posta Treni” romanı okurla buluşuyor. Eser, Everest Yayınları etiketiyle edebiyatseverlerin beğenisine sunuluyor.

İstanbul Posta Treni - Bülent Çallı
- Reklam -
- Reklam -

Bülent Çallı’nın yeni kitabı İstanbul Posta Treni raflardaki yerini almaya başladı. Roman, Everest Yayınları tarafından yayımlanıyor.

1974’te Almanya’nın Bruchsal kentinde doğan Bülent Çallı, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. 2009’da yerleştiği Paris’te şan eğitimi aldı. 2013’te ise Snakeroot adlı grubu ile Downtown To Ghetto başlıklı albümü yayınladı.

Çallı’nın ilk romanı Simsiyah 2015 yılında yayımlandı. Faust esintileri taşıyan bu eser, gerçekle kurmacayı tek potada eritmesiyle dikkat çekti. Simsiyah’ı 2017’de Duman Otel takip etti. Duman Otel’de yazar bu defa okuru tekinsiz bir seri katil hikâyesine davet etti.

- Reklam -

Çallı’nın sesli kitap formatında Storytel’de yayımlanan eserleri ise Havaalanı Havaalanı (2018), Ferit Aziz Kara (2019) ve Havaalanı 2 oldu.

Yazarın üçüncü matbu romanı İstanbul Posta Treni küresel bir salgının hüküm sürdüğü bir dünyada distopik bir hikâyeyi takip ediyor.

İstanbul Posta Treni – Bülent Çallı | Arka Kapak Tanıtımı

İstanbul Posta Treni - Bülent Çallı

“Ara, bulacaksın…”

- Reklam -

Küresel bir salgının gölgesinde, İstanbul’un ülkeden kopuk bir adaya, dünyanın kalanının ise giderek bir muammaya dönüştüğü, gerçeğin bulandırıldığı ve her türlü iletişimin yasaklandığı, cunta kontrolündeki bir kent; kimsenin içinden çıkamadığı bu koca hapishanede, kulaktan kulağa yayılan ve hayatta kalmanın ötesini zorlayanları kendine çağıran bir söylenti: İstanbul Posta Treni… Bülent Çallı, bu korku ikliminde geleceğin peşine düşen Burhan, Oğuz ve Elif’in köruçuşu serüvenine bakıyor: Bencilliğin fedakârlığa, korkunun cesarete evrildiği bu son derece tanıdık ama distopik evrende, belirsiz bir özgürlük umuduna tutunan üç arkadaş çıkış biletine ulaşabilecek mi? Hem kimin aklına gelir ki bu şehirden çıkmanın bir yolu olduğu?

İstanbul’un şaşalı günlerinin tanığı İstiklal Caddesi şimdilerde, özellikle de geceleri, kocaman siyah sıçanların pervasızca karşıdan karşıya geçtiği, çöp yığınlarının başında bekleşen boz tüylü pis sokak köpeklerinin sizi düşmanca bakışlarla tepeden tırnağa süzdüğü bir korku geçididir artık. Hasta bir insanın morarmış, kokmuş, pul pul dökülen ölü bir uzvu gibidir burası. Arada bir üzüntüyle kıpırdanır.

Toplamda 408 sayfadan oluşan İstanbul Posta Treni kitabı Eylül 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor. Eserin kapak tasarımı Kardelen Akçam imzasını taşıyor.

Bülent Çallı’nın yeni kitabı İstanbul Posta Treni hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kazakistan'da Tunç Çağı'ndan Kalma Piramit Bulundu

Kazakistan’da Tunç Çağı’ndan Kalma Sıradışı Bir Piramit Bulundu

Haikyu!! Fragmanı: Ünlü Voleybol Animesinin Filmi Geliyor

Ünlü Voleybol Animesi “Haikyu!!”nun Filmi Geliyor: İşte İlk Fragman ve Çıkış Tarihi