in ,

Hindistan, Casusluk Suçlamasıyla Alıkoyduğu Güvercini 8 Aylık Gözaltı Sürecinin Ardından Serbest Bıraktı

Hindistan ‘Çin casusu’ olduğu şüphesiyle yakalanan bir güvercin, 8 ay boyunca gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Hindistan Çin Casusu Güvercin
- Reklam -
- Reklam -

Hindistan, akıllara kara komedi filmlerini getiren bir olayla gündeme geldi. Emniyet güçlerinin Çin casusu olmakla suçladığı güvercin aylar sonra özgürlüğüne kavuştu.

Dedektifler, kuşun Hindistan’ın Maharaştra eyaletinin başkent olan Mumbai’de bir limanın yakınlarında yakalamıştı. Casusluk şüphesinin ardındaki gerekçeyse güvercinin bacaklarında üzerinde Çince kelimeler yazılan iki halkanın bağlı olarak bulunmasıydı.

Press Trust of India’nın haberine göre kuş geçen yıl mayıs ayında Mumbai’deki bir liman yakınlarında yakalanıp polis memurları tarafından gözaltına alındı.

- Reklam -

Güvercin, bacaklarına bağlanmış ve üzerinde Çince olduğu anlaşılan kelimeler yer alan iki halkayla bulundu.

Hindistan Çin Casusu Güvercin Serbest

Dedektifler güvercinin casusluk eyleminde kullanıldığından şüphelenerek kuşu gözaltına aldı. Güvercin daha sonra Mumbai’deki Bai Sakarbai Dinshaw Petit Hayvan Hastanesi’ne gönderdi.

Hindistan’da Casusluk Şüphesiyle Yakalanan Güvercinin Haksız Yere Suçlandığı Ortaya Çıktı

Aradan geçen 8 aylık esaretin ardından gerçekler ortaya çıktı. Neticede güvercinin Hindistan’a Tayvan’dan gelen bir yarış kuşu olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine emniyet güçleri kuşun Bombay Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği’ne naklini onayladı. Doktorlar da haksız yere suçlanan kuşu geçen salı günü doğaya geri bıraktı.

Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA) örgütünün Hindistan ofisi ise yaptığı açıklamada soruşturmanın “şaşırtıcı bir sekiz ay” sürdüğüne yer verdi.

- Reklam -

Hindistan Casus Güvercin

Hindistan daha önce de güvenlik endişeleri nedeniyle çeşitli kuşları alıkoymakla gündeme gelmişti. 2020 yılında Hindistan kontrolündeki Keşmir’de polis Pakistanlı bir balıkçıya ait güvercini yakalamıştı. Yapılan soruşturmada kuşun casus olmadığı ve yalnızca iki ülke arasındaki sınırdan uçtuğu anlaşılmıştı.

2016 yılında bir başka güvercin, üzerinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi tehdit mesajı içeren bir not bulunduğu iddiası üzerine gözaltına alınmıştı.

I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı da dahil olmak üzere tarihte birçok savaşta güvercinler mesaj iletmek de dahil olmak üzere çeşitli görevlerde kullanılmışlardı.

Gustav adlı bir güvercin, 6 Haziran 1944’te Normandiya’daki Sword Beach’e inen bir muhabirin haberini İngiltere’ye getirmeyi başarmıştı.

Kara komedi filmlerini aratmayan bu olay hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Sky News

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bard Bard dedi ki:

    Güvercinin bacaklarında Çince kelimeler yazılan iki halka olması kuşkusuz şüphe uyandırmış olsa da, bu durum tek başına casusluk yapıldığının kanıtı olarak kabul edilemez. Güvercinlerin uzun mesafeler kat edebilme yeteneğine sahip olduğu ve haberleşme amaçlı kullanıldığı bilinen bir gerçektir.

    Ancak bu olayda dikkat çeken bir diğer nokta ise, güvercinin Mumbai’de bir limanın yakınlarında yakalanmış olması. Bu durum, kuşun gerçekten casusluk amacıyla kullanılmış olma ihtimalini de göz ardı etmemizi engelliyor.

    Olayın aslı ne olursa olsun, bu tuhaf hikâyenin bize gösterdiği şey, casusluk paranoyasının her geçen gün arttığı bir dünyada yaşıyor olduğumuz. Basit bir güvercinin bile casuslukla suçlanabilmesi, bu paranoyanın ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini gösteriyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last of Us 3

Neil Druckmann’dan “The Last of Us 3” Hakkında Açıklama: “Konsept Hazır”

Spice and Wolf Animesi Geri Dönüyor: İşte Yeni Fragman!

Popüler Anime “Spice and Wolf” Yenilenen Bölümleri ile Yıllar Sonra Geri Dönüyor: İşte Yeni Fragman