in ,

Neil Druckmann’dan “The Last of Us 3” Hakkında Açıklama: “Konsept Hazır”

The Last of Us 3 oyunu hakkında yeni detaylar geldi. Naughty Dog’un başkanı Neil Druckmann, serinin yeni halkasında kaydettiği ilerlemeden bahsetti.

The Last of Us 3
- Reklam -
- Reklam -

The Last of Us 3 oyunu henüz resmi onayı almadı. Ancak oyunun yönetmeni ve Naughty Dog stüdyosunun eş başkanı Neil Druckmann, Part III hakkında konseptin hazır olduğunu belirten bir açıklamada bulunarak oyuncuları heyecanlandırmayı başardı.

2023 yılında HBO tarafından ekrana taşınan ve 8 dalda Primetime Emmy ödülüne layık görülen The Last of Us dizisinin ardından oyuncular gözlerini devam macerasına dikti. Dizinin hem eleştirmenlerden hem izleyicilerden olumlu yorumlar alması The Last of Us markasının gelecek planlarına da hız kazandırdı.

PlayStation platformunun önde gelen oyun serilerinden The Last of Us, 2020’de yayınlanan Part II ile veda etmişti. Bu süreçte olası bir üçüncü oyunun bahsi her zaman açılsa da resmi kaynaklardan herhangi bir yeşil ışık da gelmemişti. Neil Druckmann‘ın son açıklamaları resmi onay anlamına gelmese de serinin geleceğinin yavaş yavaş şekillendirildiği de ortaya çıkmış oldu.

- Reklam -

The Last of Us 3 - PS

Grounded 2: Making The Last of Us Part 2 adlı belgeselde sözü alan Neil Druckmann, serinin olası üçüncü oyunu hakkındaki son gelişmeleri aktardı.

The Last of Us 3 Oyunu Yavaş Yavaş Şekilleniyor

2023 yazında ortaya çıkan sızıntılar, The Last of Us Part 3‘nin hikâyesinin en azından bir bölümünde hayatta kalan yeni bir grubu takip edeceğini öne sürüyordu. Yeni karakterlerin Ellie ile bir noktada yollarının kesişeceği ya da hikâyenin Ellie ile yeni karakterler arasında paralel olarak kurgulanacağı iddia edilmişti. Ancak o tarihten bu yana sızıntılara herhangi bir doğrulama getirilmedi.

Grounded 2 belgeselinin sonunda The Last of Us Part 3 için uygun bir konsept bulmak için yıllarca uğraştığını açıklayan Druckmann, kısa bir süre önce ikinci oyuna layık bir devam macerasına temel olabilecek bir konsept oluşturmayı başardığını açıkladı.

The Last of Us 3 - Oyun

- Reklam -

Druckmann The Last of Us 3 oyunu hakkında şöyle konuştu:

“Ortada bir konsept olup olmadığını düşünüyordum. Yıllarca bulamamıştım. Ancak son zamanlarda gidişat değişti. Bir hikâyem yok. Ama benim için ilk iki oyun kadar heyecan verici, yine de kendi başına var olabilecek ve devamlılığı sağlayabilecek bir konsepte sahibim. Bu durum hikâyede muhtemelen bir bölümün daha olduğunu hissediyorum.”

Druckmann daha önce Joel’in kardeşi Tommy’yi merkeze alan başka bir Last of Us hikâyesini anlatma fikriyle ilgilendiğini açıklamıştı. Ancak ünlü yapımcı belgeselde Tommy odaklı fikrin bir “ana oyun” olarak planlanmadığını, bunun daha küçük ölçekli bir oyun ya da dizi projesi olabileceğini ifade etti.

YouTube video

(Belgeseli YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Olası The Last of Us 3 hakkında sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News‘ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dark Places Dizisi - HBO - Gillian Flynn

“Gone Girl”ün Yazarı Gillian Flynn’in “Dark Places” Romanı HBO Dizisi Oluyor

Hindistan Çin Casusu Güvercin

Hindistan, Casusluk Suçlamasıyla Alıkoyduğu Güvercini 8 Aylık Gözaltı Sürecinin Ardından Serbest Bıraktı