in ,

“Gone Girl”ün Yazarı Gillian Flynn’in “Dark Places” Romanı HBO Dizisi Oluyor

Dark Places dizisi geliyor. Amerikalı gizem ve gerilim romanları yazarı Gillian Flynn’in bir eseri daha ekrana taşınıyor.

Dark Places Dizisi - HBO - Gillian Flynn
- Reklam -
- Reklam -

Dark Places dizisi için çalışmalar başladı. HBO, ünlü yazar Gillian Flynn’in popüler gerilim kitabı için düğmeye bastı.

2018’de HBO’da yayınlanan Sharp Objects’in ardından kanal yeni bir Gillian Flynn eserini daha ekrana taşımaya hazırlanıyor. Özellikle 2014 yılında vizyona giren David Fincher imzalı Gone Girl (Kayıp Kız) filmiyle dünya çapında adından söz ettiren Flynn; yazar ve senarist olarak Hollywood’da dikkat çekici bir kariyer inşa ediyor.

Türkçede de Keskin Şeyler, Kayıp Kız, Yetişkin ve Karanlık Yerler isimleriyle eserleri okurlarla buluşturulan 52 yaşındaki Gillian Flynn’in sıradaki adaptasyonu Dark Places oldu. Kendi dilinde 2009 yılında yayımlanan gizem romanı, mini dizi formatında HBO ekranlarına konuk olacak.

- Reklam -

Variety’nin haberine göre Flynn dizinin ortak yaratıcısı, yazarı ve ortak showrunner’ı olarak projede görev yapacak. Brett Johnson (Escape at Dannemora) da dizinin diğer showrunner’larından birisi olarak öne çıkacak. Guerrin Gardner ise ortak yaratıcı ve senarist olarak yapımda yer alacak.

Dark Places Dizisi için Geri Sayım Başladı

Gillian Flynn’in Dark Places romanı daha önce 2015 yılında sinema filmine de uyarlanmıştı. Gone Girl’ün büyük başarısının ardından kaçınılmaz olarak Hollywood’un gözdesi hâline gelen yazarın Karanlık Yerler romanını Gilles Paquet-Brenner (Pretty Things) perdeye taşıdı.

Yapımın başrolünde Charlize Theron yer alırken yardımcı rollerde Nicholas Hoult, Christina Hendricks, Corey Stoll, Chloë Grace Moretz, Tye Sheridan ve Drea de Matteo görev aldı.

Dark Places Dizisi - Gillian Flynn Film

Dark Places’ın film uyarlaması, yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna rağmen eleştirmenlerden takdir toplayamadı. Yapım Rotten Tomatoes’ta %23 puanda kalırken film gişede de yalnızca 11,6 milyon dolar hasılat elde ederek yapımcılarını zarara uğrattı.

Bu başarısız girişimin ardından Flynn’in eserini HBO ellerinde yeniden izleyicilerle buluşturma isteği aradan geçen kısa zamana rağmen makul karşılanıyor.

- Reklam -

Karanlık Yerler, annesini ve iki kız kardeşini öldüren bir satanist katliamından sağ kurtulan tek kişi olan Libby Day’in hikâyesini konu alıyor.

Gillian Flynn’in Amy Adams, Patricia Clarkson ve Chris Messina’lı son HBO uyarlaması Sharp Objects; 8 Emmy adaylığı kazanırken isminden övgüyle bahsettirmeyi başardı. Flynn daha sonra Amazon için bilimkurgu türündeki Utopia dizisini kaleme aldı ancak bu yapım ilk sezonun ardından iptal edildi.

Dark Places Dizisi - Gillian Flynn

Gillian Flynn son olarak Tim Burton tarafından beyaz perdeye taşınacak yeni Attack of the 50 Foot Woman adaptasyonunda senarist koltuğuna geçmişti.

Dark Places dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Longlegs Fragmanı: Nicolas Cage'li Yeni Korku Filmi Yolda

Nicolas Cage ve Maika Monroe’lu Korku Filmi “Longlegs”ten İlk Fragman

The Last of Us 3

Neil Druckmann’dan “The Last of Us 3” Hakkında Açıklama: “Konsept Hazır”