in ,

Tim Burton, 1958 Yapımı Bilimkurgu Klasiği “Attack of the 50 Foot Woman”ı Yeniden Beyaz Perdeye Taşıyacak

Tim Burton, bir dönemin kült klasikleri arasında yer alan “Attack of the 50 Foot Woman” filmini yeniden beyaz perdeye konuk etmeye hazırlanıyor.

Attack of the 50 Foot Woman Film - Tim Burton
- Reklam -
- Reklam -

Tim Burton, 1958 yılında izleyicilerle buluşan siyah beyaz bilimkurgu yapımı Attack of the 50 Foot Woman’ın yeniden çevriminde yönetmen koltuğuna geçiyor.

Şu sıralar, yıllar 1988 yapımı Beetlejuice’un devam filmi için post prodüksiyon çalışmalarını sürdüren Tim Burton’ın sıradaki projesi belli oldu. Bugüne dek Edward Scissorhands, Sweeney Todd ve Mars Attacks! gibi yapımlara imza atan Burton; izleyicilerin karşısına yeniden bir bilimkurgu macerası ile çıkmaya hazırlanıyor.

Burton, 1950’lerin kült bilimkurgu klasiği Attack of the 50 Foot Woman filminin Warner Bros. tarafından geliştirilecek yeniden çevrimini yönetmek için kolları sıvadı. Deadline’ın haberine göre filmin senaryosunu yazar ve senarist Gillian Flynn kaleme alacak. Flynn aynı zamanda Gone Girl, Sharp Objects ve Dark Places gibi kitaplarla tanınıyor.

- Reklam -

Attack of the 50 Foot Woman - Tim Burton Yeni Filmi

Burton daha önce 1996 tarihli Mars Attacks! filmiyle 1950’lerin bilimkurgu sinemasına bir saygı duruşunda bulunmuştu. Şimdi ise doğrudan o yıllarda çekilmiş bir yapımın remake’ini geliştirmek üzere yönetmenlik koltuğuna geri dönüyor.

Yapımın senaryosunu yazacak Flynn her ne kadar Gone Girl ve Sharp Objects gibi karanlık ve psikolojik yoğunluğa sahip eserlerle tanınsa da ünlü senarist son olarak Prime Video dizisi Utopia ile bilimkurgu dünyasına da adım atmıştı.

Tim Burton Bilimkurgu Klasiği “Attack of the 50 Foot Woman” ile İzleyicilerin Karşısına Çıkacak

Tim Burton tarafından yönetilecek yapımın 1958 versiyonu, 88.000 dolarlık bir bütçeyle çekilmişti. Attack of the 50 Foot Woman filmi, 1950’li yılların Them!, Tarantula ya da The Giant Gila Monster gibi “dev canavar” filmlerine yeni bir bakış açısı getirmesiyle öne çıkmıştı.

Attack of the 50 Foot Woman filmi bir uzaylıyla yakın temas yaşayan Nancy Archer’ın (Allison Hayes) başına gelen ürpertici olayları konu alıyor. Nancy uzaylı teması sonrası hızla büyümeye başlıyor ve ne zampara kocası Harry (William Hudson) ne de onun metresi Honey (Yvette Vickers) onun hikâyesine inanıyor. Neticede Nancy 50 metrelik devasa bir kadın hâline geliyor ve yerel güvenlik güçleri kadının yarattığı yıkımı durdurmak için harekete geçmek zorunda kalıyor.

- Reklam -

Attack of the 50 Foot Woman - Tim Burton Yeni Film

Tuhaf önermesi ve unutulmaz poster tasarımı sayesinde zaman içerisinde kültleşen yapım, daha önce 1993 yılında Christopher Guest tarafından yeniden çekilmişti. HBO’da yayınlanan yapım feminist bir bakış açısıyla tekrar ele alınmış; Nancy karakterini Daryl Hannah, kocasını ise Daniel Baldwin canlandırmıştı.

Tim Burton imzalı Attack of the Fifty Foot Woman’ın yapımcılığında Burton’a Andrew Mittman (Elvis) ve Tommy Harper (Top Gun: Maverick) eşlik edecek. Kai Dolbashian (The Consultant) ise yürütücü yapımcı olarak projede görev alacak.

Tim Burton’dan bir Attack of the 50 Foot Woman yeniden çevrimi fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Brad Pitt, Quentin Tarantino'nun Son Filmi The Movie Critic'te Rol Alabilir

Brad Pitt, Quentin Tarantino’nun Son Filmi “The Movie Critic”in Başrolünde Yer Alabilir

Suits L.A. Dizisi Cekimleri

Los Angeles’ta Geçecek Yeni “Suits” Dizisinde Çekimler İlkbaharda Başlıyor