in ,

Höyüklü Kişiler, “The Rings of Power”ın 2. Sezonunda Sauron’un Saflarına Katılıyor

Höyüklü Kişiler, Prime Video’nun “Yüzüklerin Efendisi” dizisi “The Rings of Power”ın 2. sezonunda izleyicilerin karşısına çıkacak.

Höyüklü Kişiler The Rings of Power 2. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Höyüklü Kişiler, The Lord of the Rings: The Rings of Power 2. sezon bölümlerinde Sauron’un saflarında izleyicilerin karşısına çıkacak. Orta Dünya’nın bu gizemli ırkından ilk bakış Empire dergisinin kapağıyla geldi.

Prime Video’nun J.R.R. Tolkien’in dünyaca ünlü fantastik dünyasından uyarladığı The Rings of Power (Güç Yüzükleri) dizisi 2. sezonu ile geri dönmeye hazırlanıyor. Hikâye yeni sezonda Morgoth’un hizmetkarı Karanlık Lord Sauron’un halklar arasındaki faaliyetlerini iyice artırmasını takip ediyor.

The Rings of Power 2. Sezon Höyüklü Kişiler ile Hikâyenin Karanlık Dozunu Artırıyor

Maceranın ilk sezonunda Halbrand isimli bir insanın kılığına bürünen Sauron, yeni sezonda daha ölümcül bir aldatmacayla, Hediyeler Lordu Annatar’ın kötücül elf kılığıyla ekranlarda yer alacak. Hayranlar gelecek bölümlerde Sauron’un gücünü nasıl artırdığını ve Orta Dünya’nın sakinlerini korkutmak için ölümcül yaratıklar ordusunu nasıl harekete geçirdiğini izleme fırsatı bulacak.

- Reklam -

Höyüklü Kişiler, The Rings of Power 2. Sezon - Prime Video

İlk sezonun sonunda Güney Diyarı’nın kalbinde Mordor doğmuş, Sauron’un hakimiyeti simgelenmişti. Yeni sezon için Sam Hazeldine’in canlandırdığı Adar, Orkların lideri olarak Sauron’un yürüteceği savaşın planını yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Höyüklü Kişiler de bu planın kritik parçalarından birisi olabilir.

Empire dergisi Orta Dünya’nın bu karanlık varlıkları hakkında ilk bakış görselini kapağına taşıyarak hayranlara önemli bir ipucu verdi.

Höyüklü Kişiler Kimdir?

J.R.R. Tolkien’in anlatısında Höyüklü Kişiler (Barrow-wights) yaşayanların dünyasında dolaşıp canlıları rahatsız eden kötü ruhlar olarak tanımlanıyordu. Angmar’ın Cadı Kralı tarafından Tyrn Gorthad’daki mezarlık alanına gönderilerek düşmüş Dúnedain krallığı Cardolan’ın yeniden dirilmesini engellemek için kullanılmıştı. Bu varlıklar, Bree yakınındaki Höyük Yaylalarını tekinsiz hâle getirmiş ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarında da yol arkadaşlarının karşısına çıkmıştı. Sıçrayan Midilli Hanı’na doğru Aragorn ile buluşmak üzere yol alan Hobbitler, bu karanlık varlıklara karşı zorlu bir sınav vermek durumunda kalmışlardı.

Höyüklü Kişiler Kimdir The Rings of Power 2. Sezon

Tolkien’in kitaplarında Höyüklü Kişiler Arnorian Krallığı’nın kurulmasından ve Numenor’un batışından sonra ortaya çıkıyor. Dolayısıyla henüz Numenor’un yıkılmadığı The Rings of Power’da bu karanlık varlıkların nasıl ele alınacağı merak konusu.

- Reklam -

Peter Jackson’ın filmlere taşımadığı Höyüklü Kişiler, yalnızca 1991 tarihli Rus TV uyarlamasında live-action olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

The Rings of Power dizisi, 2. sezona Tom Bombadil’i dahil ettikten sonra kitaplardan bir dikkat çekici öğeyi daha maceranın parçası yapmaya hazırlanıyor.

Tom Bombadil, Güç Yüzükleri 2. Sezon'da | İlk Bakış

2. sezon hakkında gelen bilgiler, yeni sezonun kötü karakterlere odaklanacağı ve daha karanlık olacağı yönündeydi. Dolayısıyla Höyüklü Kişiler’in yapıma katılmaları, kronolojik olarak sürpriz sayılsa da Orta Dünya’nın önemli karanlık varlıklarından birisini daha diziye dahil edilmesi anlamına geliyor.

The Lord of the Rings: The Rings of Power 2. sezon bölümleri 29 Ağustos 2024 tarihinde Prime Video üzerinden yayına başlayacak.

Höyüklü Kişiler ile Orta Dünya’dan daha fazla ırkın The Rings of Power’a dahil olması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars'a Gidecek Astronotlar için Yeni ve Ölümcül Tehdit

Mars’a Gidecek Astronotlar için Yeni ve Ölümcül Bir Tehdit Ortaya Çıktı

Smoker Oyuncu One Piece 2. Sezon Kadro

“One Piece” 2. Sezonda Smoker’ı Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu