in ,

Ülkü Tamer’in Sinema, Tiyatro ve Futbol Yazıları “Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim” Okurla Buluşuyor

Ülkü Tamer’in “Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim” başlığını taşıyan düzyazıları raflardaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketini taşıyor.

Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim - Ülkü Tamer
- Reklam -
- Reklam -

Ülkü Tamer imzalı Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim kitabı edebiyatseverlerin beğenisine sunuldu. Sinema, Tiyatro ve Futbol Yazıları alt başlığını taşıyan eseri Ketebe Yayınları yayımlıyor.

Ketebe Yayınları Türk edebiyatının en önemli şair ve yazarlarından Ülkü Tamer’in külliyatını tek bir çatı altında buluşturmaya getirmeye devam ediyor. Yayınevi, sanatçının Yanardağın Üstündeki Kuş ile şiir; Alleben Öyküleri ve Tarihte Yaşanmamış Olaylar ile öykü türündeki kitaplarını yayımlamış; ardından da Bütün Yazıları dizisinde Tamer’in sanat, yaşam ve kültür dünyasına dair düşüncelerini ayrı ciltlerde okurların beğenisine sunmuştu.

Şimdi ise Bütün Yazıları dizisinin dördüncü cildi olan Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim okurla buluşuyor.

- Reklam -

Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim – Ülkü Tamer | Arka Kapak Tanıtımı

Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim - Ülkü Tamer

Ülkü Tamer, birçok sanat dalıyla ilgilenmiş bir sanatçıdır. Onun özellikle çocukluğunda Gaziantep’te başlayan sinema sevdası ve bu sevdanın farklı bir boyutu da olan İstanbul yıllarındaki tiyatroya olan ilgisi sanatçı kişiliğini çeşitli açılardan zenginleştiren bir yöne sahiptir.

Tiyatro ve sinema, Ülkü Tamer’in dünyasının farklı birer penceresidir. Bu sanatlarla kurduğu iletişim, onun sanat dünyasını son derece ilginç yapmakla kalmaz, bir şairin hayatı boyunca estetik zevkler aldığı farklı evrenlerle kendi dünyasını nasıl doldurduğunu da gösterir. Ülkü Tamer’in yaşantı zenginliğinin farklı bir yönü de onun futbola olan sevgisidir. Bu yüzden yine çocukluğunda başlayan futbol sevgisi, onun hayatında yer etmiştir. Anılarıyla harmanladığı futbol yazıları, bir şairin futbola dair sevgisinin ve anılarının inceliklerini göstermesi açısından da okur için başka bir keşiftir.

Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim, pekâlâ, şairin Gaziantep’te başlayıp İstanbul’da büyüyüp genişleyen duyuş gücünün, geniş ilgi alanlarını şiirle süsleyişinin, ne yöne dönerse dönsün orada bir şair olarak bulunuşunun, olağanüstü belgeleri olarak okunabilir.

- Reklam -

Toplamda 400 sayfadan oluşan eser Mayıs 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ülkü Tamer Kimdir?

1937 yılında Gaziantep’te doğan Ülkü Tamer; İkinci Yeni şiir akımıyla verdiği eserlerle adından söz ettirmişti. Gazetecilik, oyunculuk, çevirmenlik, yayıncılık gibi kimliklere de sahip olan Tamer; Yeditepe Şiir Armağanı, Yunus Nadi Öykü Ödülü, Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü ve Behçet Necatigil Şiir Ödülü ödüllerinin de sahibi olmuştu.

2018 yılında hayatını kaybeden Tamer; ardında hem kurgu hem de kurgu dışı birçok eser bıraktı.

Ülkü Tamer’in eserleri ve yazarın okurla buluşan son çalışması Keşke Sadece Seyircisi Olabilseydim hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Daha fazla kitap haberi için Kayıp Rıhtım’ı Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jackie Chan - Karate Kid

Jackie Chan, “Karate Kid” Serisine Geri Dönüyor

Demon Slayer 3. Sezon Final Bölüm Süresi Belli Oldu

Demon Slayer’ın 3. Sezon Final Bölüm Süresi Belli Oldu: Hayranları 1 Saatlik Şölen Bekliyor