in ,

Mads Mikkelsen’lı 2020 Yapımı “Körkütük” Chris Rock İmzasıyla Yeniden Çekiliyor

Körkütük filmi 4 yıllık aranın ardından yeniden çekiliyor. Thomas Vinterberg’ün Oscarlı yapımının İngilizce versiyonunu Chris Rock yönetecek.

Körkütük Filmi Yeniden Çevrim - Chris Rock - Another Round
- Reklam -
- Reklam -

Körkütük filmi için Hollywood versiyonu çekiliyor. Leonardo DiCaprio’nun yapım şirketi Appian Way Productions, projeyi geliştirmek üzere çalışmalara başladı.

Orijinal ismi Druk olan ve yurt dışında Another Round adıyla 2020’de vizyona giren Danimarka yapımı film, bu defa Hollywood versiyonuyla tekrar beyaz perdeye taşınıyor.

Yönetmenliğini Thomas Vinterberg’ün üstlendiği yapımın başrolünde Mads Mikkelsen yer almış; Körkütük En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar ödülüne değer bulunmuştu.

- Reklam -

Bu hamle, Hollywood’un İngilizce dışındaki dillerde çekilen yapımlara Amerikan versiyonu geliştirme geleneğinin bir parçası. Daha önce İsveç yapımı vampir filmi Gir Kanıma (Låt den Rätte Komma In) Tomas Alfredson tarafından İngilizce olarak tekrar çekilmişti. İsveç yapımı Ejderha Dövmeli Kız (Män som hatar kvinnor) filmi ise David Fincher tarafından perdeye taşınmıştı.

Körkütük Filmi Yeniden Çevrim - Chris Rock - Another Round - Druk

Körkütük (Druk) filminin de aynı kaderi paylaşacağı, yapımın vizyona girişinden hemen sonra ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu konuda resmi adımlar atılmaya başlandı.

Chris Rock Yeni Körkütük Film Uyarlamasının Başına Geçiyor

Leonardo DiCaprio’nun yapım şirketi Appian Way Productions tarafından geliştirileceği duyurulan Another Round remake filmi yönetmenini buldu. Chris Rock, projenin başına geçecek isim olarak açıklandı.

Körkütük filmi orta yaş krizi yaşayan dört lise öğretmeninin iş günü boyunca sabit bir sarhoşluk seviyesini korumak için giriştikleri bir deneyi konu alıyor. Oyuncu kadrosunda Mads Mikkelsen (Hannibal), Thomas Bo Larsen, Magnus Millang ve Lars Ranthe yer alan yapım, şimdilerde İngilizce bir yeniden çevrimin odağı konumunda.

Deadline’ın haberine göre Chris Rock, DiCaprio’nun Appian Way Productions’ı için İngilizce yeniden çevrimi yönetmek üzere anlaşmaya imzasını attı.

- Reklam -

Another Round Druk yeniden çevrim

The Kids Are All Right’ın Oscar adayı yazarı Stuart Bloomberg senaryonun bir taslağını yazdı. Bununla birlikte Rock ile beraber çalışmak üzere yapıma yeni bir senarist de dahil edilecek. Projedeki diğer yapımcılar arasında ise Appian Way için Jennifer Davisson ve Makeready için Brad Weston ve Collin Creighton yer alacak.

Öte yandan Leonardo DiCaprio’nun filmde oyuncu olarak yer alıp almayacağı şu an için bilinmiyor. DiCaprio kısa süre önce Paul Thomas Anderson’ın çekimlerine 2024’ün başlarında başlanacağı belirtilen yeni filmine katıldı. Bu nedenle yapımcılığın yanı sıra Another Round’un yeniden çevriminde rol alma potansiyeli şimdilik takvim nedeniyle mümkün olmayabilir.

Filmin yönetmenliğini üstlenen Chris Rock, daha önce Head of State, I Think I Love My Wife ve Top Five gibi komedi filmlerini yazıp yönetmişti. Körkütük’ün komedi unsurları Rock için isabetli bir tercih olarak görülse de ünlü sanatçının yapımın trajik yönlerini nasıl ele alacağı merakla bekleniyor.

Siz bu yakın tarihli yeniden çevrime dair neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender Dizisi Sokka Cinsiyetçilik

Netflix “Avatar: The Last Airbender” Uyarlamasında Sokka’nın ‘Cinsiyetçi’ Karakterini Değiştirme Kararı Aldı

Netflix Türkiye Şubat 2024 Takvimi Belli Oldu

“Avatar: The Last Airbender”, “Kül” ve Dahası: Netflix’in Şubat 2024 Takvimi Açıklandı