in , ,

Morgan Freeman’ın Anlatıcılığını Üstlendiği “Life on Our Planet” Belgeselinden Fragman Yayınlandı

Life on Our Planet belgesinden yeni fragman yayınlandı. Morgan Freeman’ın seslendirdiği projenin yapımcılığını Steven Spielberg üstleniyor.

Life on Our Planet: Morgan Freeman Belgeseli | Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Life on Our Planet belgeselinin detaylı fragmanı paylaşıldı. Morgan Freeman tarafından anlatılan yapımın yürütücü yapımcılığını koltuğunda Steven Spielberg yer alıyor. Yapım, dünya üzerindeki yaşamın destansı mücadelesini anlatıyor.

3.8 milyar yıl boyunca sürekli hayatta kalmaya çalışan milyonlarca canlı, uzayda süzülen parlak mavi bir gezegenin yüzeyinde yaşıyor. Örneğin, bugünkü insanlar sadece bu gezegenin yaşamının sadece kısa bir kesitini deneyimliyorlar ve nasıl olduğunu tam anlamıyla keşfetmiş değiller. Ancak insanlık öncesinde, şu anda tükenmiş olan türler zaman içinde bu gezegende varlıklarını sürdürüyorlardı. Bugün sadece çevreye uyum sağlayan ve evrilenler varlıklarını sürdürebiliyor.

Şimdi yeni doğa belgeseli Life on Our Planet ile gezegenimizin uzun tarihinde keşfedilecek olan birçok canlı yeniden gün yüzüne çıkıyor. Morgan Freeman’ın anlatımını üstlendiği ve 8 bölümden oluşan belgesel, Dünya’nın uzun tarihinde hayatta kalan ve yok olan canlıların egemenlik mücadelesini gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Life on Our Planet Fragman Morgan Freeman

Belgesel, gezegenin yaşam döngüsü boyunca yükselen ve yok olan canlıların gözünden dünya üzerindeki sürekli mücadeleyi gösteriyor. Şu anda sadece 20 milyon tür varken eskiden çok daha fazla tür bulunuyordu. Dinozorlar gibi antik devler karada dolaşırken okyanusta da canavarlara benzeyen deniz canlıları yüzüyordu. Bu canlılar gezegeni yöneten gerçekten büyüleyici hanedanlar oluşturuyordu.

Morgan Freeman mikroplardan başlayarak insanlığa kadar “dünyadaki hayat düşünülebilecek en büyük drama” şeklinde tanıtılan bu belgeselde tüm canlılara ses veriyor.

Netflix’in Emmy ödüllü Our Planet belgesel serisinin arkasındaki Silverback Films ekibi, Steven Spielberg’in Amblin Entertainment ile işbirliği yaparak Life on Our Planet belgeselini hazırladı. Belgeselin hazırlığı için birçok tarih öncesi canlıyı yeniden canlandırmak adına sektörün efektler ve sanal prodüksiyon standartlarının öncülerinden biri olan Industrial Light and Magic ile işbirliği yapıldı.

Fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz:

- Reklam -

Life on Our Planet Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Belgeselin yürütücü yapımcıları arasında Alastair Fothergill, Keith Scholey, Darryl Frank ve Justin Falvey bulunuyor ve Dan Tapster, Fothergill ve Scholey ile birlikte yapımcılığı üstleniyor. Daha fazla içerik sunma hedefiyle seri Kasım 2022’de duyurulan altı projeden biri olarak geliyor. Diğer projeler arasında Our Universe, Our Planet II, Our Oceans (2024) ve Our Living World ve Our Water World (2025) bulunuyor.

Life on Our Planet tüm bölümleriyle 25 Ekim’de Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Life on Our Planet’in fragmanını nasıl buldunuz? Spielberg ve Freeman ikilisinin içerisinde yer aldığı bu projeden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni fragman haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avustralya'da Yaşamış Dev Örümcek Türü Bulundu

11 ila 16 Milyon Yıl Önce Avustralya’da Yaşamış Dev Bir Örümcek Türüne Ait Fosil Bulundu

Rick and Morty 7. Sezon Fragmanı: İşte Yeni Seslendirmeler

“Rick and Morty” Dizisi Yeni Seslerine Kavuştu: İşte 7. Sezondan İlk Fragman