in ,

“Baby Reindeer”ın Yaratıcısı Richard Gadd’ın Sıradaki Dizi Projesi Belli Oldu

Richard Gadd, yeni dizisi “Lions” için HBO ve BBC ile anlaştı. Gadd son olarak Netflix’te rekorlar kıran “Baby Reindeer” ile adından söz ettirmişti.

Lions Dizisi Richard Gadd Yeni Proje
- Reklam -
- Reklam -

Richard Gadd’ın yeni dizisi Lions olacak. Baby Reindeer ile 2024’e damga vuran Gadd’ın gelecek projesi, HBO ve BBC ortaklığında geliştirilecek.

İskoç komedyen Richard Gadd’ın kendi yaşam öyküsünden esinle kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği Baby Reindeer dizisi, 11 Nisan’da Netflix’te prömiyer yapmış ve yayınlandığı gibi de platformun 2024’te en çok izlenen işleri arasına katılmıştı. İlk üç haftasında 22 milyon izlenmeye ulaşan yapım; komedide başarısız olduktan sonra bir barda çalışmaya başlayan Donny Dunn’ın, kendisini takıntı hâline getirecek bir kadınla yaşadığı gerilim dolu hikâyeyi takip ediyordu.

Dizi, özellikle anlattığı hikâyenin ne kadarının gerçek olduğuyla gündeme geldi. Yapımda bahsi geçen Martha Scott’a ilham verdiği söylenen Fiona Harvey, katıldığı programlarda dizide anlatılanları yalanlarken Richard Gadd’a dava açacağını da dile getirmişti.

- Reklam -

Richard Gadd’dan Yeni Dizi: “Lions”

Şimdi ise 2024’ün bu sürpriz hit dizisinin yaratıcısından yeni bir proje geliyor. 6 bölümden oluşacak Lions, HBO ve BBC’nin ortak yapımı olarak geliştirilecek. Gadd projede yazar ve yürütücü yapımcı olarak yer alacak. Lions’ın yönetmen koltuğunda ise Alexandra Brodski ve Eshref Reybrouck ikilisi oturacak.

HBO ve BBC ortak dizisinin yapımcılığını Wendy Griffin üstlenecek. Tally Garner ile Morven Reid (Mam Tor Productions), Richard Gadd, Gaynor Holmes (BBC) ve Gavin Smith (BBC Scotland) da yürütücü yapımcı olarak projede yer alacak.

Lions Dizisi Richard Gadd Yeni Projesi

HBO yöneticilerinden Kara Buckley tarafından yapılan açıklamada, şirketin böylesine yetenekli biriyle çalışmaktan duyduğu heyecan dile getirildi.

Buckley şu ifadeleri kullandı:

“BBC ve Richard Gadd ile ortaklık yapmaktan son derece heyecanlıyız. Gadd’ın olağanüstü yeteneği dünya çapında insanları etkilemeye devam ediyor. Bu yeni, sürükleyici ve etkileyici diziyle Richard’ı HBO ailesine katmaktan gurur duyuyoruz.”

BBC’den Lindsay Salt ise şöyle konuştu:

“Richard Gadd’ın muhteşem Lions hikâyesini ekrana getirmek için HBO’nun bize katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu cesur, parlak ve benzersiz bir hikâye anlatımı. İzleyicilerin bunu görmesi için sabırsızlanıyoruz.”

Lions Dizisinin Konusu Açıklandı

Richard Gadd’ın bir sonraki projesi Lions’ın konusu hakkında ilk detaylar da paylaşıldı. 1980’lerden günümüze uzanan ve yaklaşık 40 yıllık bir zaman dilimini ele alan dizi, Niall ve Ruben isimli iki kardeşin arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

- Reklam -

Resmi özette şu ifadelere yer veriliyor:

“Dizi, kardeşlerin gençken tanışmalarından yetişkinliklerinde aralarının bozulmasına kadar ilişkilerinin inişli çıkışlı dönemlerini, iyi, kötü, korkunç, komik, öfkeli ve zorlu anlarıyla birlikte ele alacak. Değişen bir şehrin – hatta değişen bir dünyanın – vahşi enerjisini yakalayacak ve zor sorunun özüne inmeye çalışacak… Erkek olmak ne demektir?”

Lions Dizisi Richard Gadd Yeni Baby Reindeer

Gadd yeni projesi hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

The Sopranos, The Wire veya Oz’un bir HBO kutu setini sipariş edip baştan sona izlemek, çocukluğumun en mutlu anlarındandı. O zamandan beri HBO ile çalışmak ve onların ikonik dizileri arasına katılmak hep hayalimdi. Francesca Orsi, Kara Buckley ve Clint LaVigne’a bu dizi ve Ruben ile Niall’a bu şansı verdikleri için minnettarım. Başlamak için sabırsızlanıyorum.”

Lions dizisi için henüz bir çıkış tarihi açıklaması yapılmadı. Dizide hangi oyuncuların yer alacağı da şu an için bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: Stephen King’den Baby Reindeer Makalesi

Richard Gadd’ın Lions dizisi hakkındaki beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mushoku Tensei 3. Sezon Onayı Aldı

“Mushoku Tensei” Animesi 3. Sezon Onayını Almayı Başardı

Ismail Kadare Olum Haberi

Booker Ödüllü Arnavut Yazar İsmail Kadare 88 Yaşında Hayata Veda Etti