in ,

Netflix’in Fantastik Kurgu Uyarlaması “Lockwood & Co.” İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

Lockwood & Co. 2. sezon iptal edildi. Netflix, Jonathan Stroud’un fantastik roman serisinden uyarlanan dizinin fişini erkenden çekti.

Lockwood and Co. 2. Sezon iptal
- Reklam -
- Reklam -

Lockwood & Co. 2. sezon için iptal kararı çıktı. Jonathan Stroud’un aynı adlı genç yetişkin roman serisine dayanan doğaüstü temalı dedektiflik dizisi, Joe Cornish tarafından ekrana taşınmıştı.

İlk sezonu 2023’ün ocak ayında yayınlanan Lockwood & Co., Netflix’in iptal edilen diziler kervanına katıldı.

Genç hayalet avcısı Lucy Carlyle rolünde Ruby Stokes, Lockwood & Co.’nun kurucusu Anthony Lockwood rolünde Cameron Chapman ve George Karim rolünde Ali Hacı-Heshmati’nin yer aldığı dizi; hayalet çıkartmakta uzmanlaşmış bir grup gencin tuhaf olayların peşine düşmesini konu alıyordu.

- Reklam -

Variety’nin aktardığına göre Netflix’in diziden memnun olmasına rağmen izlenme sayılarının yetersizliği nedeniyle 2. sezon için yeşil ışık yakılmadığı ifade ediliyor.

Lockwood & Co. 2. Sezon Netflix Tarafından İptal Edildi

Bununla birlikte dizinin yapımcıları Joe Cornish, Edgar Wright, Nira Park ve Rachael Prior; Complete Fiction çatısı altında Netflix ile çalışmaya devam edecek. Ekip, yeni bir dizi için çalışmalara başlamış durumda.

Lockwood & Co. 2. Sezon ile Yola Devam Etmeyecek

Complete Fiction yaptığı açıklamada dizi için “kariyerimizin en ödüllendirici deneyimlerinden biri” ifadesini kullandı. Şirket; Netflix İngiltere, Stroud, dizinin oyuncu kadrosuna, ekibine ve izleyicilerine kitapları hayata geçirme süreçlerinde diziyi kucaklamalarına yardımcı oldukları için teşekkürlerini iletti.

Yapılan duyuruda Lockwood & Co. 2. Sezon bölümlerinin gelmeyeceği belirtilirken Ruby, Cameron ve Ali için “mükemmel Lucy, Lockwood ve George” tanımlaması yapıldı.

- Reklam -

Lockwood & Co. poster

Açıklama şu sözlerle noktalandı:

“Diziyi dünya çapında pek çok insan izledi ve keyif aldı. Günün sonunda yaptığımız şeyi bu yüzden yapıyoruz. Bu yüzden harika TV işlerini izlemeye devam edin. Sinemaya gitmeye devam edin. Yeni şeyler için risk almaya devam edin. Pervasız olun.’”

İlk romanı 2013’te yayımlanan Lockwood & Co. serisi toplamda 5 ana kitaptan oluşuyor. Dizinin ilk sezonu, serinin ilk iki kitabı olan Haykıran Merdiven (The Screaming Staircase) ve Fısıldayan Kafatası (The Whispering Skull) eserlerini ekrana taşıdı. Bu iki roman Türkçeye Akılçelen Kitaplar tarafından kazandırılmıştı.

YouTube video

Netflix’in Lockwood & Co. 2. sezon kararını sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından son haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kehanetteki Çocuk - Sibel Kırcadere Uslu

Tüm Çizimleri Yapay Zekâ Tarafından Hazırlanan “Kehanetteki Çocuk” Raflarda

Mantarlar Yağmur Sonrası İletişim Kuruyor

Mantarların Yağmurdan Sonra Kendi Aralarında ‘Konuştukları’ Keşfedildi