in ,

Mike Flanagan, Edgar Allan Poe Uyarlaması Yeni Korku Dizisi ile Kariyerinin En İyi Puanlarını Aldı

Mike Flanagan’ın Edgar Allan Poe uyarlaması korku dizisi “The Fall of the House of Usher” Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden tam not aldı.

Mike Flanagan Yeni Korku Dizisi "The Fall of the House of Usher" ile Zirveye Tırmandı
- Reklam -
- Reklam -

Mike Flanagan’ın Netflix platformunda yayınlanacak yeni dizisi şimdiden ses getirdi. Edgar Allan Poe’nun aynı adlı öyküsünden uyarlanan korku yapımı The Fall of the House of Usher, eleştirmenlerden tam not almayı başardı.

Kısa bir süre içerisinde Netflix’te izleyicilerin karşısına çıkacak olan dizi, Usher Ailesi’nin karanlık sırlarını ve gizemli bir hastalığın aileyi nasıl etkilediğini anlatıyor. Yapım, Edgar Allan Poe’nun Usher Evi’nin Çöküşü adlı klasik öyküsünden uyarlanıyor.

Basın gösterimi başlayan dizi eleştirmenler tarafından övgü dolu sözlerle anılmayı başardı ve inceleme derleme sitesi Rotten Tomatoes’ta 30 farklı eleştirmenin yorumlarına dayanarak %97 gibi yüksek bir puan aldı. Eleştirmenler diziyi Flanagan’ın en iyi çalışması olarak nitelendirdiler ve özellikle atmosferi, güçlü oyunculukları ve korkutucu unsurlarını övdüler. Yine de %97’lik puanın dizi gösterime girdikten sonra eklenecek yeni incelemelerle birlikte değişebileceğini belirtmekte fayda var.

- Reklam -

“The Fall of the House of Usher” Dizisi Mike Flanagan’ın Kariyerinde Yeni Bir Seviye

Mike Flanagan Yeni Korku Dizisi "The Fall of the House of Usher" ile Zirveye Tırmandı

Mike Flanagan 2011’deki Absentia filminden bu yana Rotten Tomatoes’ta hiç Çürük puanı almadı. Bu da onu Netflix’in en başarılı korku yönetmenlerinden biri yapıyor. The Fall of the House of Usher Flanagan’ın Netflix için çektiği son korku yapımı olacak.

Flanagan bundan sonra Amazon’un Prime Video servisi için içerik üretecek. Hatta Stephen King’in ünlü fantastik roman serisinden uyarlanan Kara Kule dizisi için çalışmalar başladı bile.

The Fall of the House of Usher Dizisinin Konusu Ne Hakkında?

The Fall of the House of Usher, Usher Ailesi’nin karanlık sırlarını ve gizemli bir hastalığın aileyi nasıl etkilediğini anlatan bir korku dizisi olarak ön plana çıkıyor. Bu sırların ve hastalığın ne olduğu henüz açıklanmadı, ancak eleştirmenler dizinin atmosferi ve korkutucu unsurları nedeniyle bu gizemleri oldukça merak uyandırıcı olarak tanımladılar.

- Reklam -

Mike Flanagan Yeni Korku Dizisi "The Fall of the House of Usher" ile Zirveye Tırmandı

Edgar Allan Poe’nun klasik öyküsünden uyarlanan dizi, öykünün bazı temel unsurlarında da değişikliğe gidiyor. Örneğin öyküde Usher Ailesi’nin ikiz kardeşleri Roderick ve Madeline’iken dizide Roderick ve Madeline’in yanı sıra Usher Ailesi’nin farklı üyeleri de ele alınıyor.

The Fall of the House of Usher Ne Zaman Yayınlanacak?

The Fall of the House of Usher dizisi 12 Ekim 2023 tarihinde tüm bölümleri ile Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Mike Flanagan’ın Netflix’teki son korku dizisi hakkında sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

60. Altın Portakal Film Festivali Krizi Büyüyor

Altın Portakal’da Kriz Büyüyor: Festivaldeki Filmlerin Neredeyse Tamamı Yarışmadan Çekildi

PAW Patrol 3 Geliyor

Henüz İkinci Filmi Vizyona Girmemişti: “PAW Patrol 3” Geliyor