in ,

“Desperados III” ve “Shadow Tactics”in Geliştiricisi Mimimi Games Kapanıyor

Mimimi Games şirketi kepenk indirme kararı aldı. Son olarak “Shadow Gambit: The Cursed Crew” ile oyuncuların karşısına çıkan firma macerasını noktalıyor.

Mimimi Games Kapanıyor - Desperados III
- Reklam -
- Reklam -

Mimimi Games 12 yıllık oyun geliştirme macerasını noktalama kararı aldı. Shadow Gambit The Cursed Crew yapımı stüdyonun son projesi oldu.

2011’de Dominik Abé ve Johannes Roth ikilisi tarafından kurulan Almanya merkezli oyun stüdyosu Mimimi Games kapanıyor.

Özellikle Desperados III ve Shadow Tactics serisiyle tanınan stüdyo oyunseverlere veda etmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Stüdyo, 17 Ağustos 2023’te yayınlanan Shadow Gambit: The Cursed Crew oyununu desteklemeyi sürdürecek ancak bu yapım firmanın son işi olacak.

Mimimi Games Oyunculara Veda Etti

Şirketin kurucuları Dominik Abé ve Johannes Roth Mimimi’nin Son Oyunu başlığını taşıyan bir blog yazısında kapanma kararının detaylarına yer verdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Geliştirdiğimiz her oyuna değer verdik ve stüdyo olarak başardığımız işlerden gurur duyduk. Bununla birlikte hayatımızın son on beş yılını giderek daha iddialı oyunlara adamak, bize ve ailelerimize kişisel olarak ağır zarar verdi. Shadow Gambit’in yayınlanmasından sonra, refahımıza öncelik vermenin daha doğru olduğuna karar verdik. Uzun soluklu başka bir üretim döngüsüne başlamak yerine frene basma kararı aldık.”

Mimimi Games

- Reklam -

Mimimi Games gelecek birkaç ay içinde stüdyoyu yavaş yavaş küçültmeye başlayacak. Stüdyo bu süreçte geliştirici ekibini desteklemeye yardımcı olacak ve mümkün olduğunda onlara başka stüdyolarda yeni pozisyonlar bulacak.

Kurucu ortaklar Abé ve Roth, imza attıkları oyunların hayranlarına teşekkür etti. İkili aynı zamanda, “İkimiz için de geleceğin ne getireceğini bilmesek de, video oyunlarını hâlâ seviyoruz” ifadelerini kullandı. Bu karar Mimimi Games’in şimdilik sonu olsa da Abé ve Roth’un video oyun geliştirme alanında gelecek yıllarda yeniden oyuncuların karşısına çıkabilir.

Shadow Gambit The Cursed Crew

Stüdyo 2011 yılında iOS için geliştirdikleri daWindci ile çıktıkları oyun geliştiriciliği macerasına 2014’de PC ve konsola geçerek The Last Tinker: City of Colors ve 2016’da Shadow Tactics: Blades of the Shogun ile devam etmişti. Firma son üç yılda Desperados III (2020), Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko’s Choice (2021) ve Shadow Gambit: The Cursed Crew (2023) oyunlarına imza attı.

Mimimi Games’in kapanma kararı alması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Tech Radar

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Desperados ve Shadow Tactics güzel oyunlardı.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Commandos türünü canlandırıp bu tarzda üç harika oyun yaptıktan sonra bu şekilde veda etmeleri üzücü oldu. Gerçekten kaliteli strateji oyunlarına imza atmışlardı. Yazık oldu.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Bu habere üzüldüm. Ben hiç oyunlarını oynamasam da liseli kuzenim büyük hayranıydı. Liseli birisine bile ölü bir oyun türünü sevdirmeyi başarmışlardı. Büyük ihtimalle son çıkardıkları korsan temalı oyun iyi satmadı(Baldurs Gate 3 ile aynı zamanda çıkarılır mı?) Ben gidip kuzenime haber vereyim bari. Çok üzülecek…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen King - Favori Kitapları

Stephen King’in En Sevdiği 10 Roman: İşte Korkunun Ustasının Favorileri

Ferrari Film Fragmani Michael Mann

Adam Driver ve Penélope Cruz’un Başrollerini Paylaştığı “Ferrari” Filminden İlk Fragman