in ,

“Dövüş Kulübü”nün Yazarı Chuck Palahniuk’in Tüketim Kültürünü Eleştirdiği Yeni Kitabı “Miras” Çıktı

Chuck Palahniuk imzalı “Miras” raflardaki yerini alıyor. Okura, kitaptaki çizimleri renklendirme imkânı da tanıyan eser Düşbaz Kitaplar etiketiyle yayımlanıyor.

Miras - Chuck Palahniuk
- Reklam -
- Reklam -

Chuck Palahniuk’in yeni kitabı Miras okurla buluşuyor. Düşbaz Kitaplar etiketini taşıyan eser, okurların dilerlerse boyayabilecekleri türlü çizimlere de ev sahipliği yapıyor.

Genel olarak yeraltı edebiyatı türünde verdiği romanlarla tanınan Amerikalı yazar Chuck Palahniuk, Türkçedeki macerasına yeni eserlerle devam etmeyi sürdürüyor. Orijinal adı Legacy: An Off-Color Novella for You to Color olan ve kendi dilinde 2017 yılında yayımlanan Miras; yazarın sık kullandığı eleştirel ve muzip üslubunu bir kez daha ön plana çıkartıyor.

Özellikle başrollerini Brad Pitt ile Edward Norton’ın paylaştığı David Fincher imzalı Fight Club (Dövüş Kulübü) filmine konu olan romanıyla tanınan Palahniuk, aynı zamanda Gösteri Peygamberi, Tıkanma ve Ölüm Pornosu gibi yeraltı romanlarıyla da adından söz ettirmiş bir yazar.

- Reklam -

Tam adı Miras – Renklendirmeniz İçin Bir Novella olan eser; New York’ta yaşayan Vincet adlı bir karakterin babasından kendisine kalan tuhaf ve yarı fantastik bir mirasla başa çıkma serüvenini konu alıyor.

Miras – Chuck Palahniuk | Arka Kapak Tanıtımı

Miras - Chuck Palahniuk

New York’ta bir arabuluculuk firmasında çalışan Vincent kendisiyle alay etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan iş arkadaşlarından zerre kadar haz etmeyen, yalnız yaşayan sıradan bir gençtir.

Bir gün adını dahi hatırlamadığı babasının bıraktığı tuhaf mirasla baş başa kalan Vincent’ın hayatı, Baccarat adlı bir striptizciyle tanışması sonrası o zamana kadarki monotonluğu mumla aratacak bir hal alır. Hiç de tesadüf olmadığını anlayacağı bu tanışma Vincent’a konfor alanlarını, annesiyle zorlu ilişkisini, geçmişini, özel mülkiyet kavramını, önem verdiği şeyleri sorgulatacak; kişisel gibi görünen meselelerin aslında hiç de öyle olmadığını gösterecektir.

- Reklam -

Yeraltı klasiği olarak anılan Dövüş Kulübü’nün yazarı Chuck Palahniuk ölümsüzlüğü dert edinerek kaleme aldığı bu muzır novellasında da tüketim kültürüne, durup düşünmeden yaşayanlara, büyük resmi göremeyenlere lafını esirgemiyor. Basit bir ağaç üzerinden fantastik bir olay örgüsü kuran Palahniuk, çizimleri renklendirmeyi de okurunun hayal gücüne bırakıyor. Miras aynı zamanda Palahniuk’in bir yazar olarak okurlarına mirası.

Toplamda 128 sayfadan oluşan novellanın tercümesini Gökçe Çalışkan üstleniyor. Kitabın editörlüğünü Nimet Kirşan, dizgisini ise Esin Tapan Yetiş gerçekleştiriyor. Eser Aralık 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Chuck Palahniuk’ın Türkçedeki son kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitaplara dair haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Out of Darkness Fragmanı: Taş Devri Korku Filmi Geliyor

Taş Devri’nde Geçen Korku Filmi “Out of Darkness”ın İlk Fragmanı Yayınlandı

The Smashing Machine Filmi Dwayne Johnson Mark Kerr

Dwayne Johnson’ın Ünlü MMA Dövüşçüsünü Canlandıracağı A24 Yapımı “The Smashing Machine” Filmi Yolda