in ,

“My Hero Academia” Finali Yaklaşırken Yaratıcısından Önemli Açıklamalar Geldi

“My Hero Academia” mangası final yapmaya hazırlanıyor. Ancak serinin yaratıcısı Kohei Horikoshi’den okuyucuları mutlu eden bir duyuru geldi.

My Hero Academia Mangası Final mi Yapıyor?
- Reklam -
- Reklam -

My Hero Academia final savaşı ile yolculuğunun sonuna geliyor. Ancak kült anime ve manga serisinin yaratıcısı Kohei Horikoshi, son bölümün ardından gelen yazarın notunda serideki gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kohei Horikoshi’nin yazıp çizdiği Boku no Hero Academia mangası, Temmuz 2014’ten beri Weekly Shōnen Jump dergisinde yayımlanıyor ve şimdiye kadar 36 cildi geride bırakmış durumda. Hikâye, kahramanların oldukça yaygın olduğu bir dünyada güç sahibi olmayan Izuku Midoriya adında bir gencin, en saygın kahramanlardan biri olan All Might’tan bir güç devralması ve kahraman olma hayalini gerçekleştirmesini konu alıyor.

Özellikle anime, anime filmi ve oyun uyarlamaları ile tüm dünyada ünlenmeyi başaran serinin mangası ise final yapmaya hazırlanıyor. Ancak bu son, tahmin edildiği kadar erken bir şekilde gelmeyecek.

- Reklam -

My Hero Academia Manga Final

Kohei Horikoshi, My Hero Academia mangasının kısa süre içinde sonlanmayacağını, aksine uzun bir epilog ile sona ereceğini duyurdu. Final Savaşı’nın sona ermesiyle birçok hayran, serinin hızla finaline yaklaşacağını düşünüyordu. Ancak Horikoshi’nin açıklamaları, hikâyenin henüz bitmediğini gösteriyor.

“Yazı kurallarına göre bir hikâyenin sonunun kısa olması gerekir ama bu tür bir manga, sadece savaşın bitmesiyle hemen sona eremez. Bu yüzden biraz daha devam edeceğim. Serinin başlığına geri dönüyoruz.”

Bundan sonrası özellikle mangayı güncel takip etmeyen okurlarımız için SPOILER içeriyor.

My Hero Academia Final Savaşı

Yaratıcının sözlerinden anlaşıldığı üzere Deku’nun All For One ile olan nihai mücadelesi sona ermiş olsa da dünya henüz eski haline dönmedi. My Hero Academia’nın son bölümünde kahramanlar ve siviller, hasar gören şehirleri yeniden inşa etmeye çalışıyor. Ancak her şey eskisi gibi değil. Deku’nun gücü olan One For All’ın sadece kırıntıları kaldı ve kahraman, ikinci yılına başlamak için okula dönmeye hazırlanıyor. Horikoshi, önümüzdeki haftalarda Deku’nun yeni normal hayatını uzun bir epilog ile anlatacak gibi duruyor.

My Hero Academia Final Savaşı Ne Anlatıyor? Olağanüstü Mücadeleler ve Fedakarlıklar

My Hero Academia’nın Final Savaşı Sahnesi, serinin en büyük kötü karakterlerini bir araya getirdi ve kahramanları son sınava tabi tuttu. Söz konusu aşama tüm kahramanlar için hayati bir önem taşıyordu. All For One, Shigaraki ve diğerleri tam güçleriyle savaştı. Okurlar arc boyunca sayısız muhteşem mücadeleye tanık oldu. Todoroki ailesinin iç hesaplaşmalarından Ochaco ve Toga arasındaki çarpık aşk kavgasına kadar her şey vardı.

- Reklam -

Boku no Hero Academia Final Manga

Bakugo ve Deku arasındaki dostluk bağları da gösterildi. Aynı zamanda All Might tüm zamanların en büyük kahramanı unvanını tekrar üstlendi. Bu bölümler baştan sona hayranlık uyandırdı ve yazar kimi zaman hayranları hayal kırıklığına uğratsa da sosyal medyadaki yorumlar genel olarak başarılı bir iş çıkardığını gösteriyor.

Epilog Bölümü: Kahramanların Gelişimi Odakta

Horikoshi’nin sözlerinden de anlaşıldığı gibi Boku no Hero Academia bir süre daha devam edecek. Hayranlar, son on yıldır büyük bir tutkuyla bağlı oldukları manganın sonunun yaklaşmasından endişe duyuyordu. Ancak yaratıcının açıklamaları serinin henüz bitmeyeceğini gösteriyor. Final Savaşı’nın epilogu uzun sürecek ve okuyucular seri sona ermeden önce bir dizi bölüm daha okuma şansına erişecek.

My Hero Academia’nın ne kadar süre daha devam edeceği henüz belli değil ama Horikoshi’nin yorumlarından birkaç ay daha çizeceği anlaşılıyor. Tahminlere göre 10 kadar bölüm daha çıkabilir. Böylece hayranlar Final Savaşı’nı sindirme ve yazarın bir sonraki eseri için sabırsızlanma fırsatı bulacak.

My Hero Academia Final Savaş

Serinin bir sonraki adımı olan 425. bölümün çıkış tarihi ise 10 Haziran 2024 olarak belirlendi.

My Hero Academia finalinin bir süre daha uzamış olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elle Fanning - Badlands - Yeni Predator Filmi

Elle Fanning, Yeni “Predator” Filmi “Badlands”in Başrolü Olacak

The Rings of Power 2. Sezon Adar İlk Bakış Sam Hazeldine

“The Rings of Power” 2. Sezonda Adar’ı Yeni Bir Aktör Canlandırıyor | İlk Bakış