in ,

Hideo Kojima ‘Video Oyunu ile Filmler’ Arasındaki Sınırları Kaldırmak İstiyor: Yeni Aksiyon Casusluk Oyunu Yolda

Hideo Kojima’nın “Death Stranding 2: On the Beach” sonrası yeni oyun projesi aksiyon ve casusluk türlerini bir araya getirecek.

Hideo Kojima - Yeni Aksiyon Casusluk Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Hideo Kojima sinema ile video oyunun sınırlarını bulanıklaştırmaya hazırlanıyor. Ünlü yönetmenin Death Stranding 2: On the Beach sonrası yeni projesi belli oldu.

PlayStation ve Hideo Kojima “yeni nesil aksiyon casusluk oyunu” sözleriyle tanımlanan sıradaki oyun markasını duyurdu.

Dün gece gerçekleştirilen 2024 State of Play birçok yeni oyunun tanıtımına ve duyurusuna ev sahipliği yaptı. Kojima geceye yeni Death Stranding oyunu On the Beach’in 10 dakikalık fragmanıyla damga vururken şapkasından bir de sıradaki projesi hakkında ilk detayları çıkardı.

- Reklam -

Hideo Kojima - Yeni Aksiyon Casusluk Oyunu - PlayStation

Hideo Kojima Yeni Aksiyon/Casusluk Macerasında Video Oyun ile Sinema Arasındaki Bariyerleri Kaldırmayı Hedefliyor

Video oyun ile sinema filmi formatları arasında olacak bu yeni yapıma dair Kojima şu ifadeleri kullandı:

“Bu oyunu yaratmak için en son teknolojiyle dünyanın dört bir yanından yetenekli insanları bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bu interaktif bir oyun ama aynı zamanda hikâye, tema, oyuncular, oyunculuk, moda ve ses açısından da bir hamle. Bu yeni oyunla beraber film ve video oyunlar arasındaki bariyerleri aşmayı umuyoruz.”

Yeni oyunun PlayStation için geliştirileceği ile aksiyon ve casusluk türlerinde olacağı dışında bilinen bir diğer detay ise yapımın kod adının PHYSINT olduğu.

Kojima’nın Yeni Oyunu Hakkında İlk Açıklama

YouTube video

(Açıklamayı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

PlayStation Studios Başkanı Hermen Hulst bugünkü State of Play yayınında yeni projenin Kojima’yı “yıllardır yeniden keşfetmesi” için teşvik ettiği aksiyon ve casusluk türünde olduğunu açıkladı.

- Reklam -

Kojima Productions yeni oyun üzerinde çalışmalara başlamış olsa da süreç şu anda erken geliştirme aşamasında. Ekip, gelecek yıl yayınlanması beklenen Death Stranding 2: On the Beach’i bitirene kadar yapım şirketi tam prodüksiyon aşamasına geçmeyecek.

Kojima, sıradaki projesine dair yaptığı değerlendirmede, “Bu oyunun işimin doruk noktası olacağından eminim,” ifadesine yer verdi.

Death Stranding 2: On the Beach Oyun Tanıtım - Fragman

Ünlü oyun tasarımcısı yeni Death Stranding oyunu dışında aynı zamanda Xbox için Jordan Peele eşliğinde OD adlı bir korku oyunu da hazırlıyor.

Siz Hideo Kojima imzalı yeni bir aksiyon casusluk oyunu fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Games RadarEngadget

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Death Stranding 2: On the Beach Oyun Tanıtım - Fragman

“Death Stranding 2: On the Beach” Oyunu Tanıtıldı: Fatih Akın ve George Miller Sürprizi Fragmana Damga Vurdu

Silent Hill 2 Remake Oynanış Fragmanı Çıktı

“Silent Hill 2 Remake” için İlk Oynanış Fragmanı Paylaşıldı