in ,

İlk Sosyal Medya Sitelerinden “Myspace”i Konu Alan Bir Belgesel Çekiliyor

Myspace belgeseli için çalışmalar başladı. İlk sosyal medya mecralarından birisinin hikâyesi beyaz perdeye taşınıyor.

Myspace Belgesel Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Myspace belgeseli geliyor. My Chemical Romance, Lily Allen ve Katie Perry gibi isimlerin yükselişe geçmesine olanak sağlayan, dijital dünyanın ilk sosyal medya sitelerinden Myspace’in hikâyesi izleyicilerle buluşturuluyor.

2003 yılında ABD’de kurulan sosyal medya platformu Myspace bir dönemin en popüler internet mecraları arasında yer alıyordu.

69: The Saga of Danny Hernandez ve Everybody’s Everything gibi belgesellerin arkasındaki Gunpowder & Sky’dan yeni bir yapım geliyor.

- Reklam -

Netflix’teki Amend: The Fight for America ve Freeform’daki The Deep End gibi dizilerin arkasındaki Tom Yellin’in yönettiği The Documentary Group ile Gunpowder & Sky, Myspace belgeseli için birlikte çalışacak.

Myspace Belgesel Film

I Love You, You Hate Me ve The Bill Murray Stories: Life Lessons Learned from a Mythical Man’i yöneten Tommy Avallone, yapımın yönetmenliğini üstlenecek kişi olacak.

Myspace Belgeseli Sosyal Medyanın İlk Şirketlerinden Birisinin Tarihine Odaklanacak

Belgesel, Tom Anderson ve Chris DeWolfe ikilisi tarafından kurulan Myspace’in ilk yöneticileri ile Tim ve Chris Vanderhook tarafından yönetilen şimdiki sahipleri Viant Technology’yi bir araya getirecek.

Filmde ayrıca orijinal Myspace ekibinden pek çok kişinin yanı sıra platformla birlikte ilk adımlarını atan bir dizi önemli yıldız da yer alacak.

Myspace ilk yıllarında, gençler ve müzik hayranları arasında büyük bir üne sahip olmuştu. Her ne kadar Facebook daha sonra bu şirketi tahtından indirmiş olsa da platform döneminde oldukça büyük bir etki yakalamayı başarmıştı.

Şirket 2005 yılında News Corp tarafından 580 milyon dolara satın alınırken Viacom’da görev yapan Gunpowder & Sky CEO’su Van Toffler, Trent Johnson ile birlikte belgeselin yapımcılığı üstlenecek.

Myspace Belgesel

- Reklam -

Toffler belgesele dair şunları söyledi:

“MTV’de çalışırken hepimiz Myspace’e, müzisyenlerle hayranları ve hayranlarla diğer hayranlar arasında nasıl filtresiz bir bağlantı kurabildiklerine kafayı takmıştık. Onu keşfetmeye, onu satın almaya, onunla arkadaş olmaya, hatta onu taklit etmeye çalıştık. Sonuçta medya ve teknoloji onunla ilgili her şeye göz diktiği için onu gözlemledik. Myspace olmadan TikTok olmaz, Facebook olmaz, YouTube olmaz, Instagram olmaz, sosyal medya olmaz. İlk girenler her zaman en büyükler ya da en son ayakta kalanlar değildir. Ancak yol boyunca bazı şeyleri kırdıkları ve anlatacak hikâyeleri olduğu kesindir.”

Yönetmen Tommy Avallone ise şu ifadeleri kullandı:

“Başlangıçta Myspace’te olduğumu hatırlıyorum. Aslında Myspace şimdiki eşimle ilk konuşmaya başladığım yerdi. Harika zamanlardı. Telefonlarımız hayatımızı ele geçirmeden önce internet bir tür sorumluluk değil eğlencenin ta kendisiydi. Myspace sadece bilgisayar başında oturarak katılabileceğiniz bir partiydi. Ssyal medya aracılığıyla kim olduğumuzun köken hikâyesini anlatmak için çok heyecanlıyım. Myspace çalma listemi şimdiden bir araya getirdim bile.”

Myspace Film

Dünyanın En Popüler Sosyal Medya Platformuydu

2009’a kadar dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi olan Myspace, 2005’te News Corporation tarafından 580 milyon dolar karşılığında satın alındı. 2011’de Specific Media Group ve Justin Timberlake ortaklaşa olarak şirketi yaklaşık 35 milyon dolara satın aldı. 2016’da 87 milyon dolara Time Inc.’e geçti. Time Inc. ise 2018’de Meredith Corporation tarafından satın alındı. Meredith, Myspace’i Viant Technology Holding Inc. çatısı altından çıkartarak Viant Technology LLC’ye sattı.

Myspace hakkında bir belgesel fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dragon Ball Daima: Yeni Anime Dizisi Geliyor

Dragon Ball Serisine Yepyeni Bir Anime Dizisi Geliyor: “Dragon Ball Daima”

Italya Kerberos Tasvirli Mezar

İtalya’da Üzerinde Yeraltı Dünyasının Bekçisi Üç Başlı Köpek Kerberos’un Tasviri Olan 2.200 Yıllık Mezar Bulundu