in , ,

Hollywood Tarihinin En Büyük Grevleriyle Çalkalanırken Netflix Yıllık 24 Milyon TL Maaşlı Yapay Zekâ Uzmanı Arıyor

Netflix, senaristler ve oyuncuların yapay zekâya karşı önlem talepleriyle greve gittiği bir dönemde YZ ürün yöneticisi için iş ilanı yayınladı.

Netflix Yapay Zekâ Uzmanı Arıyor: Yılda 24 Milyon Dolar Maaş
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Hollywood oyuncularının ve yazarlarının daha adil ücret ve yapay zekânın sektördeki kullanımının düzenlenmesi için grev yaptığı sırada YZ ürün yöneticisi pozisyonu için iş ilanı açtı. Şirket bu pozisyon için yılda yaklaşık 24 milyon TL’lik bir maaş teklif ediyor.

SAG-AFTRA ve WGA 1960 yılından bu yana ilk defa birlikte greve gitti. Oyuncu ve yazarlar sektör bünyesinde uygulanan yapay zekâ teknolojisinin kullanımının düzenlenmesi, dijital platformlar üzerinden kazanılan ücretlerin adil bir şekilde paylaştırılması ve çalışma şartlarının düzenlenmesi için iş bıraktılar.

Sektörü derinden etkileyen grev sırasında oyuncuların ve yazarların endişelerini doğrulayan bir hamle de Netflix cephesinden geldi. Dijital yayın platformu, Makine Öğrenimi/ YZ Ürün Müdürü pozisyonunda çalışacak ve makine öğrenimi konusunda şirketin “elini güçlendirecek” bir personel aradığını belirtti. Bu pozisyonda çalışacakların makine öğrenimi konusunda amaçlar ve hedefler belirlemesi, ayrıca diğer çalışanları da bu konuda eğitebilecek kişiler olması isteniyor. Netflix’in teklif ettiği maaş ise yıllık 300 bin dolardan 900 bin dolara kadar yükseliyor.

- Reklam -

Hollywood Tarihinin En Büyük Grevleriyle Çalkalanırken Netflix Yıllık 24 Milyon Dolar Maaşlı Yapay Zekâ Uzmanı Arıyor

Netflix Hollywood’daki Grevlere Rağmen Yapay Zekâ Yatırımlarını Genişletiyor

WGA ve SAG-AFTRA’nın grev nedenleri birçok farklı konuyu içeriyor olsa da, oyuncu ve yazarların temel grev sebebi adil olmayan gelir paylaşımı ve sektörde yapay zekânın uygunsuz kullanımı olmuştu. Amerikan Yazarlar Birliği geçen mayıs ayında iş güvenliğinin, tazminatın, telif haklarının ve YZ ile yazılan senaryoların kullanılmaması için grev başlatmıştı. Yazarlar senaryo yazımı sırasında yapay zekânın kullanımının sınırlandırılmasını ve yazarlara bu konuyla ilgili eğitimler verilmesini talep etmiş ancak şirketleri temsil eden AMPTP bunu reddederek, sadece teknolojik ilerlemeler üzerinde konuşmak konusunda toplantı düzenleyeceklerini belirtmişti.

Diğer yandan oyuncular ise deepfake ve CGI teknolojisi ile yüzlerinin dijital ortama taşınmasını ya da izinsiz kullanması konusunda endişelerini dile getiriyor. SAG-AFTRA’nın endişelerine karşılık AMPTP, “Joan is Awful” adlı Black Mirror bölümüne benzetilen bir çözüm sundu: Stüdyoların oyuncuların yüzlerini tarayıp saklamasına ve bunun karşılığında bir günlük ücret ödeyerek bu taramayı gelecekteki herhangi bir proje için ücretsiz ve izinsiz kullanmalarına izin verilecekti.

- Reklam -

Netflix Yapay Zekâ Uzmanı Arıyor: Yılda 24 Milyon Dolar Maaş

Stüdyoları temsil eden AMPTP’nin oyuncu ve yazarlara karşı bu tutumu yapay zekânın sektördeki kullanımı konusunda endişeleri artırdı. Gelir dağılımının eşit olmamasıyla birlikte sektör çalışanlarının işlerinin YZ ile değiştirilmesi de sinema çalışanlarını greve sürüklemişti.

Siz Netflix’in yıllık 24 milyon TL’ye varan maaşıyla yapay zekâ ürün yöneticisi pozisyonu açması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sinema sektöründe YZ kullanımı hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zekâ Ünlü Tablonun Raphael'e Ait Olduğunu Kanıtladı

Gizemli Tablo “de Brécy Tondo”nun Raphael’e Ait Olduğu Yapay Zekâ ile Kanıtlandı

Dinozor Memeli Saldırısı 125 Milyon Yıllık Fosil

125 Milyon Yıllık Fosil, Bir Dinozora Saldıran Memeliyi Gözler Önüne Seriyor