in , ,

Nibelung Yüzüğü – Richard Wagner | Haftanın Kitabı #306

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta “Yüzüklerin Efendisi”nin ilham kaynaklarından Richard Wagner imzalı “Nibelung Yüzüğü” var.

Nibelung Yüzüğü - Richard Wagner | Haftanın Kitabı #306
- Reklam -
- Reklam -

Nibelung Yüzüğü | Künye

Yazar: Richard Wagner
Çeviri: Gürkan Başay
Kitap Editörü: Prof. Dr. Uğur Ekren
Son Okuma: Dr. Hazal Bozyer
Proje Editörü: M. Halit Çelikyön
Kapak Görseli: Burçin Gürbüz
Sayfa Uygulama: Faruk Özcan
Orijinal Adı: Der Ring Des Nibelungen
Orijinal Dili: Almanca
Yayınevi: VakıfBank Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 160
Çıkış Tarhi: Temmuz 2022


Nibelung Yüzüğü 1: Ren Altını – Richard Wagner | Arka Kapak Tanıtımı

Nibelung Yüzüğü 1: Ren Altını - Richard Wagner

- Reklam -

Nasıl ki bir lanetle bana geldiyse, Aynı şekilde lanet olsun yüzüğe! Onun altını verdi bana ölçüsüz bir kudret, Şimdi onun sihri onu taşıyana ölüm getirsin! Hiçbir kısmetli ona sahip oldu diye sevinmesin Onun parıltısı, hiç kimseye mutluluk vermeyecektir, Kim ki onun sahibi, onun sorunu çok olacak Ve ona sahip olamayanı ise kıskançlık kemirecektir!

Alman besteci Richard Wagner tarafından bir opera olarak değil müzikli bir dram olarak kurgulanan Nibelung Yüzüğü (Der Ring Des Nibelungen), konusu itibariyle J.R.R Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) romanına da ilham kaynağı olmuş eserler arasındadır. Nibelung Yüzüğü, kaynağını Yunan ve İskandinav mitolojilerinden alsa da Wagner’in felsefi eğilimlerinin yanı sıra müzik, şiir, dram ve dekorla birleşince ortaya yıllarca sahnelenecek bir opera klasiği çıkar. Yunan tragedyalarındaki baht dönüşünün, değişmez yasanın hükmünün yeniden kurgulandığı eserde kullanılan leitmotifler ve Wagner’deki Schopenhauer etkisinin sıklıkla görülebileceği alanlar bu eseri biricik kılan özellikler arasında yer alıyor. Şüphesiz ki Nibelung Yüzüğü I: Ren Altını, konusu ve biçimsel yeniliğiyle dikkat çeken, yüzlerce yıldır sahnelenen ve sahnelenmeye devam edecek olan bir klasik olma vasfını koruyor.

Richard Wagner Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Richard Wagner

- Reklam -

Esas olarak operalarıyla tanınan Alman besteci, tiyatro yönetmeni, polemikçi ve orkestra şefi. Başlangıçta Carl Maria von Weber ve Giacomo Meyerbeer’in Romantik tarzında eserlerin bestecisi olarak üne kavuşan Wagner, şiirsel, görsel, müzikal ve dramatik sanatları sentezlemeye çalıştığı Gesamtkunstwerk (Bütünsel Sanat Eseri) kavramıyla operada devrim yarattı. Başlıca opera eserleri şunlardır: Uçan Hollandalı, Lohengrin, Tannhäuser, Nibelung Yüzüğü, Tristan ve Isolde, Nürnbergli Usta Şarkıcılar, Parsifal.


Nibelung Yüzüğü kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Bu kitap uzun zamandır listemdeydi ve geçenlerde sipariş verdim. Gerçi henüz gelmedi. Umarım beklediğim kadar kaliteli bir basımdır. Yüzüklerin Efendisini okurken baya bir şey okumuştum hakkında.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

My Hero Academia: You're Next Fragmanı ve Çıkış Tarihi

“My Hero Academia”nın 4. Filmi Geliyor: İşte İlk Fragman ve Çıkış Tarihi

Milly Alcock Yeni Supergirl

“House of the Dragon” Yıldızı Milly Alcock, DC Evreni’nin Yeni Supergirl’ü Oldu