in ,

“Palworld” Oyununda Rekor Düşüş: İki Haftada 1.3 Milyon Oyuncu Kaybetti

Palworld son iki haftada rekor bir düşüş yaşadı ve Steam’de 1.3 milyon oyuncu kaybetti. Pokèmon’a benzerliğiyle dikkat çeken oyun için yolun sonu mu?

Palworld İki Haftada 1.3 Milyon Oyuncu Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Büyük bir oyuncu akınıyla adından söz ettiren Palworld kayda değer bir oyuncu kaybı yaşadı. Sadece iki hafta içinde eş zamanlı oyuncu sayısı 1.3 milyonun üzerinde azalarak, Steam tarihinde bu kadar kısa sürede yaşanan en önemli düşüş olarak kayıtlara geçti.

Steam’de 12 milyon, Game Pass’te ise 7 milyon oyuncuya ulaşan Palworld bir anda büyük bir başarı elde etmiş ve Steam’in en çok satanlar listesinde zirveye yerleşmişti. Hatta bir noktada sadece Steam’de iki milyon eş zamanlı oyuncu gibi etkileyici bir kilometre taşına ulaştı.

Ancak karakterlerinin Pokèmon’lara olan benzerliğiyle dikkat çeken oyunda coşku hızla dağılıyor gibi görünüyor. 27 Ocak’ta Palworld 2.101.867 eş zamanlı oyuncuyla zirveye ulaştı. Bu sayı 10 Şubat’ta 757.508’e düştü ve sadece iki hafta içinde yaklaşık 1.344.359 oyuncu ile önemli bir düşüş gösterdi. İlk dalgalanma göz önüne alındığında düşüş bir şekilde bekleniyor olsa da, bu kadar kısa bir zaman diliminde böyle bir düşüşün olması, oyunun ileride daha da büyük bir kayıp yaşayacağı iddialarını gündeme getirdi.

- Reklam -

Palworld İki Haftada 1.3 Milyon Oyuncu Kaybetti

Oyuncu Kaybeden “Palworld”, The Pokémon Company Soruşturması ile Gündemde

Elbette bu düşüşe rağmen Palworld, herhangi bir zamanda Steam’de ortalama 700.000’den fazla oyuncuyla hâlâ önemli bir oyuncu tabanını koruyor. Benzer sayıda oyuncu kaybetmesi dört ay süren PUBG gibi diğer başarılı oyunlarla yapılan karşılaştırmalar, Palworld’ün hızlı düşüşünün önemini vurguluyor.

Söz konusu rakamların Steam platformuna özgü olduğunu ve Palworld’ün Xbox’ta Game Pass aboneliği aracılığıyla da erişilebilir olduğunu belirtmek gerekiyor. Oyunun bir sonraki güncellemesinin ve erken erişim yol haritasının yayınlanmasına da az bir süre kaldı. Giden oyuncuları tekrar geri getirmek Pocket Pair’in oyunu desteklemeye devam etmesi ve cazibesini sürdürmek için oyuncu geri bildirimlerine yanıt vermesi gerekiyor.

- Reklam -

Palworld’ün başlangıçtaki ivmesini yeniden kazanıp kazanamayacağını ya da eş zamanlı oyunculardaki düşüşün mevcut seviyelerde sabitlenip sabitlenmeyeceğini zaman gösterecek. Tüm bunların yanı sıra şirketin ayrıca The Pokémon Company tarafından açılan bir soruşturmayla da uğraşması gerekiyor. Karakterlerine silahlı Pokèmon denilen oyunun, soruşturmayı kaybetmesi durumunda ikonik hâle gelen karakterlerinden vazgeçmesi ya da daha da kötüsü, tüm oyunu platformlardan kaldırması gerekebilir.

"Palworld" Oyununda Rekor Düşüş: İki Haftada 1.3 Milyon Oyuncu Kaybetti

Pokèmon’a benzerliğiyle dikkat çeken oyunun bu kadar hızlı oyuncu kaybetmesindeki nedenlerin altında sizce ne yatıyor olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: PcGamesN

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender Dizisi Yeni Tanıtım - Netflix

Netflix’in Bugüne Kadarki En Pahalı Dizilerinden: “Avatar: The Last Airbender”dan Yeni Tanıtım Videosu

Asya’da Kılık Değiştirerek Yolculuk Kitabı Okurla Buluştu

19. Yüzyılda Bir İngiliz Subayının Asya Yolculuğunu Anlatan “Asya’da Kılık Değiştirerek Yolculuk” Kitabı Raflarda