in , ,

“Twin Peaks” ve “Carrie” Yapımlarıyla Tanınan Oyuncu Piper Laurie Hayatını Kaybetti

Piper Laurie yaşamını yitirdi. “Twin Peaks” ve “Carrie” gibi ünlü yapımlarda rol alan Oscar adayı aktris 91 yaşında hayata veda etti.

Piper Laurie 91 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Piper Laurie hayatını kaybetti. 91 yaşındaki oyuncu, geçmişten günümüze uzanan hafızalardan silinmeyecek rolleriyle izleyicilerin kalbinde özel bir yer edinmişti.

70 yıllık oyunculuk kariyerinde 1976 yapımı Carrie ve 1986 tarihli Twin Peaks gibi projelerdeki unutulmaz performanslarıyla akıllarda yer edinen Piper Laurie, özellikle Carrie’de Carrie White’ın radikal dindar annesi Margaret White’ı canlandırdığı rolü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

1932 yılında doğan ve asıl adı Rosetta Jacobs olan Laurie, çalışmalarıyla birçok ödül almış saygın bir aktris olarak tanınıyordu. Oyuncu 100’den fazla film ve televizyon projesinde yer alarak uzun ve başarılı bir kariyere imza attı. İlgi çekici bir detay ise Laurie’nin tam üç kez Oscar’a aday gösterilmiş olmasıydı. 1961 yapımı The Hustler, 1976 yapımı Carrie ve 1986 yapımı Children of a Lesser God filmlerindeki performansları ile sinemanın en prestijli ödülüne aday olmayı başardı. Ayrıca Emmy ödülleri de aktrisin yeteneklerini tescillemişti. Dokuz kez Emmy’ye aday gösterilen Laurie, Promise adlı televizyon filmiyle bu prestijli ödülü bir kez kazandı.

- Reklam -

Piper Laurie 91 Yaşında Hayatını Kaybetti

Piper Laurie’nin Ölümü Eski Eşi Tarafından Doğrulandı

Televizyon izleyicileri Laurie’yi en çok Twin Peaks dizisinin ilk iki sezonunda Benjamin Horne ile birlikte çalışan entrikacı kereste fabrikası yöneticisi Catherine Martell rolüyle tanıyor. Bu rol ona Dizi, Mini Dizi ya da Televizyon Filminde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre kazandırdı. Ayrıca yapımın ABC’de yayınlanan iki sezonunun her biri için Emmy’ye aday gösterildi.

Piper Laurie’nin ölümü unutulmaz kariyerinin sonunu işaret etse de, mirası yaşamaya devam edecek. 1950’lerden 2018’e kadar uzanan zengin filmografisi, farklı türlerdeki rollerdeki becerilerini ve olağanüstü oyunculuk yeteneğini sergiledi. Komedi, drama, korku ve daha fazlası, Piper Laurie’nin çok yönlü yeteneklerinin yalnızca birkaçını temsil ediyor. Laurie son olarak 2018’de White Boy Rick filminde boy göstermişti.

Sanatçının ölüm haberi, eski eşi Joe Morganstern tarafından doğrulandı. Ancak usta oyuncunun ölüm nedeni açıklanmadı.

- Reklam -

Piper Laurie 91 Yaşında Hayatını Kaybetti

Piper Laurie hakkında sizin görüşleriniz neler? Oyuncuyu hangi performanslarıyla hatırlayacaksınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Tüm içeriklerimizden haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

KaynakIndie Wire

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Herculaneum Papirüsleri Yapay Zeka

Vezüv Yanardağı’nın Yaktığı 2.000 Yıllık Papirüs Yapay Zekâ Aracılığıyla Çözümleniyor

Mimari

Mimari Anlayışı ve Ürkütücü Atmosferiyle Uykularınızı Kaçıracak 10 Yapı