in ,

Zack Snyder’ın Uzay Operası Filmi “Rebel Moon”, Zombi Temalı “Army of the Dead” ile Aynı Evrende Geçiyor

Rebel Moon filmi, Zack Snyder’ın bir önceki Netflix projesi Army of the Dead aynı evrende geçiyor. Ünlü yönetmen, iki yapım arasındaki bağlantıyı açıkladı.

Rebel Moon ile Army of the Dead Aynı Evreni Paylaşıyor
- Reklam -
- Reklam -

Rebel Moon filmi hakkında konuşan Zack Snyder, yeni yapımının Army of the Dead ile olan bağlarından bahsetti.

Rebel Moon, Zack Snyder’ın bir önceki Netflix projesi Army of the Dead aynı evrende geçiyor. Ünlü yönetmen iki yapım arasındaki bağlantıyı açıkladı ve kurduğu yeni sinematik evrenin ayrıntılarından bahsetti.

Total Film dergisinin son sayısında konuşan Snyder, Army of the Dead’deki “geniş mitoloji”ye açıklık getirdi ve bu mitolojinin aslında zombi filmine yansıtılmadığını paylaştı. Yönetmenin aslında bu evreni bir animasyon spin-off dizisinde daha detaylı anlatma planları vardı. Eğer bu proje gerçeğe dönüşseydi, Ölüler Ordusu ile Snyder’ın iki bölümlük bilimkurgu macera hikâyesi Rebel Moon arasında bir bağlantı daha net bir şekilde kurulabilecekti. Gerçekleşmeyen bu yan hikâye, bilimkurgu filminin karakterlerini içerecek ve görünüşteki çakışmayı açıklamak için bir ara boyut kapısının nasıl tanıtılacağını da göstermiş olacaktı.

- Reklam -

Rebel Moon ile Army of the Dead Aynı Evreni Paylaşıyor

Snyder şunları söylüyor:

“Army of the Dead, aslında filme dahil edilmemiş oldukça geniş bir mitolojiye sahip. Aslında Rebel Moon’dan bir karakter, Army of the Dead’in animasyon dizisinde yer alıyor. Dizinin bir bölümünde başka bir boyuta geçiyorlar ve bu başka boyutta karşılaştıkları karakterler var. Yeni filmde bir bara gidiyorlar ve animasyonun karakterlerinden biri bu mekânda yer alıyor. Yani kesinlikle ortak bir evrende geçiyorlar.”

“Rebel Moon” Filmlerinde “Army of the Dead” Referansları Yer Alabilir

Zack Snyder, Army of the Dead’i Rebel Moon’un aynı evrenin bir parçası olarak gördüğünü açıkça belirttiği için yeni bilimkurgu filminde zombi macerasına dair bazı göndermeler veya referanslar olması mümkün görünüyor. Ayrıca 2021’de duyurulan Planet of the Dead adlı planlanmış bir devam filminin şimdilik iki bölümden oluşan bilimkurgu macerasının olaylarına doğrudan etki etme ihtimali de bulunuyor. Yine de bu detaylar henüz netlik kazanmış değil.

- Reklam -

Snyder aynı zamanda yeni bilimkurgu destanı için büyük planları olduğunu da belirtiyor. Bu film animasyon dizisi ve çizgi roman dahil olmak üzere diğer medyalara genişlemeyi hedefliyor. Her şey yolunda giderse maceranın sadece iki bölümle sınırlı kalmayacağı, aslında bir üçleme olarak geliştirilmesi planlandı.

Zack Snyder’ın Uzay Operası Filmi "Rebel Moon", Zombi Temalı "Army of the Dead" ile Aynı Evrende Geçiyor

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire, 22 Aralık 2023 tarihinde yayınlanacak. Ardından Part Two: The Scargiver ise 19 Nisan 2024 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alarak izleyiciyle buluşacak.

Rebel Moon ile Army of the Dead’in bağlantılı olması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Detaylı lore’u bile sen yazmadın, neyine yapılmamış Planet of the Dead projesinin Rebel Moon ile aynı evrende geçtiğini söylüyorsun ki?

  2. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Bu adam bizim eve gelse, otursa, bir kahve ikram etsek, sabaha kadar anlatacakmış gibime geliyor. :smiley: Neredeen, nereyee. Nerde Watchmen’i yapan adam, nerde bu Sınayder.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Soğuk Savaş Filmleri

Soğuk Savaş Dönemini Anlatan En İyi 20 Sinema Filmi

Satürn'ün Halkaları 2025'te Ortadan 'Kaybolacak'

Satürn’ün Halkaları 2025’te Ortadan ‘Kaybolacak’