in ,

“Red Dead Redemption 2”dan Arthur Morgan Amerikan Tarihini Anlatıyor: “Red Dead’s History” Sesli Kitabı Geliyor

“Red Dead’s History” sesli kitabı tanıtıldı. “Red Dead Redemption 2” oyununda Arthur Morgan’ı seslendiren Roger Clark, Amerikan tarihinin sesi olacak.

Red Deads History Sesli Kitap Arthur Morgan RDR 2
- Reklam -
- Reklam -

Red Dead’s History sesli kitabı ile Amerikan tarihine Rockstar Games’in popüler oyunu Red Dead Redemption 2’nun gözüyle bakılacak. Eserin anlatıcılığını oyunda Arthur Morgan karakterini seslendiren Roger Clark üstlenecek.

Tore Olsson tarafından kaleme alınan Red Dead’s History kitabı 1870 yılından 1920 yılına kadar Amerika’nın “oldukça dramatik ve zorluklarla dolu dünyasını” konu alıyor. Rockstar imzalı Red Dead Redemption serisi de benzer bir tarih aralığında geçmiş ve dönemin şartlarını oldukça başarılı bir şekilde aktarmasıyla beğeni toplamıştı. Olsson da sesli kitabında oyunda yansıtılan dünyaya daha detaylı bir bakış getirecek ve anlatısını gerçek Amerikan tarihinden anekdotlarla güçlendirecek.

Red Dead’s History Sesli Kitabı Kurguyla Gerçeği Bir Araya Getiriyor

Kitabın resmi tanıtımında eser için şu ifadelere yer veriliyor:

- Reklam -

“Tore Olsson gerçek hayattaki tarihi figürler ile Red Dead Redemption oyunundaki kurgu karakterleri birleştirerek RDR evreninin Hollywood klişelerindeki Vahşi Batı filmlerinden fırlama bir yapım olmadığını, tam tersine vakti zamanının Amerika’sında yaşanan gerçek sosyopolitik olaylara dayandığını ortaya koyuyor.”

Red Dead’s History Sesli Kitap

Tennessee Üniversitesi bünyesinde Amerikan Tarihi alanında eğitim veren ve dünyanın tek Red Dead Redemption temalı tarih dersinin anlatıcısı Profesör Tore Olsson, oyunların tarihi derinliğine oldukça önem verdiğini söylüyor.

“2020 yılında pandeminin ortasında bir anda ortaya çıkıverdi. İlk defa Red Dead Redemption 2 oynuyordum. Sanırım henüz 10 saat oynamıştım ve beynimdeki tarih bilgileri sağdan soldan patlamaya başladı. Oyunu oynarken tarihçi kişiliğimi bir türlü kenara bırakamadım ve oyunun tarihi derinliğine hayran kaldım. Oyunun ruh halini ve dönemin yaşantısını aktarmasındaki gerçekliğine bayıldım.”

“Red Dead’s History” Kitabının Seslendirmesini Roger Clark Yapacak

2018 yılında oyuncuların karşısına çıkan ve o tarihten bu yana birçok farklı dalda ödüller kazanan Red Dead Redemption 2 oyun tasarımı ve mekanikleri ile dikkat çekmişti. Oyunda Arthur Morgan karakterini seslendiren Roger Clark da 2018 yılında En İyi Performans dalında ödül kazanmıştı.

Red Dead’s History Sesli Kitap - Arthur Morgan

- Reklam -

Deneyimli aktör oyun serisindeki başarısını sesli kitaba da taşımayı hedefliyor. IGN’e verdiği röportajda konuşan Clark, başka kişileri de göz önüne çıkaran projeye dahil olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiriyor.

“Çoğu zaman oyunun başkarakterini canlandırdığım ve seslendirdiğim için insanlar beni övüyor. Fakat bu oyunu ortaya çıkaran yazar ve senaristlerin çalışmaları çok daha değerli. RDR 2 oyununa olan katkım büyük bir pastanın ufak bir bölümü sadece. Bu yapımı oyunculara sunan ve hak ettiği değeri göremeyen yüzlerce insan var. Onlara bu değeri gösterecek bir yapımın parçası olmaktan mutluluk duyarım.”

Geçen yaz oyuncularla buluşan Fort Solis yapımında yer alan Clark yakın zaman sonra Rosewood isimli oyunda da seslendirmen kadrosunda yer alıyor.

Macmillan Audio etiketiyle satışa sunulacak Red Dead’s History, 6 Ağustos 2024 tarihinden itibaren sesli kitap uygulamalarındaki yerini alacak.

Siz tarihle oyun dünyasının buluştuğu bu eser hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Nolan Yeni Filmi Senaryo - The Prisoner

“Oppenheimer” ile Oscar’a Damga Vuran Christopher Nolan Yeni Filmini Yazmaya Başladı

Eddington - Ari Aster Yeni Film

Joaquin Phoenix, Pedro Pascal, Emma Stone… Ari Aster’dan Yıldızlarla Dolu Western Filmi “Eddington” Geliyor