in ,

Enola Holmes Kitabı Kayıp Marki Vakası Yeniden Raflarda

Enola Holmes kitabı “Kayıp Marki Vakası” yeniden raflarda. Millie Bobby Brown’lı Netflix uyarlaması film sonrası seri tekrar raflara dönüyor.

Enola Holmes kitap Kayıp Marki Vakası Nancy Springer
- Reklam -
- Reklam -

Yazar Nancy Springer’ın kaleme aldığı Enola Holmes serisi, Netflix uyarlaması sonrası dilimizde de yeniden hayat buldu. Eksik Parça Yayınları, daha önce de Türkçeleştirdiği eseri yeni bir baskı ve edisyonla okurun karşısına çıkartıyor. Kayıp Marki Vakası / Bir Enola Holmes Gizemi raflarda!

Amerikalı fantazi, gizem ve bilimkurgu yazarı Nancy Springer tarafından kaleme alınan Holmes serisi; daha önce ülkemizde çeşitli yayınevleri tarafından okurla buluşmuştu. Springer’ın son yayıncısı ise Eksik Parça oldu. Solak Leydi Vakası ve Kayıp Markiz Vakası’nı daha önceden okurlarla buluşturan yayınevi; Netflix uyarlaması sonrası “Enola Holmes – Kayıp Marki Vakası” başlığıyla eseri yeniden yayıma hazırladı.

Orijinal adı The Case of the Missing Marquess olan eser, toplamda 6 kitaptan oluşan Enola Holmes kitap serisinin de birinci basamağını oluşturuyor. Serinin ilk kitabı yurt dışında 2006 yılında yayımlanmıştı. Son kitap The Case of the Gypsy Good-Bye ise 2010 senesinde basıldı.

- Reklam -

Harry Bradbeer’ın yönettiği Netflix filminde Enola karakterini Millie Bobby Brown, Sherlock Holmes’ü Henry Cavill, Bayan Holmes’ü ise Helena Bonham Carter canlandırıyor.

- Reklam -

Kayıp Marki Vakası / Bir Enola Holmes Gizemi – Nancy Springer | Arka Kapak Tanıtımı

Enola Holmes kitap Kayıp Marki Vakası Nancy Springer
Edebiyat ve sinemanın en sevilen karakterlerinden Sherlock Holmes’un 14 yaşındaki kız kardeşi Enola’nın maceraları başlıyor. Ağabeyleri Sherlock ve Mycroft’la rekabet edebilecek zehir gibi zekâya sahip Enola, tıpkı dedektif ağabeyi gibi gizemli olayları çözmeye çalışıyor. Enola, anneleri aniden ortadan kaybolunca onu aramak için Londra’ya gider. Ancak kendisini hiç ummadığı şekilde bir Marki’nin kaçırılması vakasının ortasında bulur. Peşindeki tehlikeli adamlardan kaçarken aynı zamanda onu yatılı okula göndermek isteyen ağabeylerine de yakalanmamaya çalışır. Bütün bu kargaşa arasında Enola ipuçlarını çözebilecek ve annesini bulabilecek mi?

En İyi Genç Yetişkin Romanı dalında Edgar Ödülü, En İyi Çocuk Kitabı dalında Edgar Ödülü ve James Tiptree Jr. Ödülü alan başarılı yazar Nancy Springer’ın altı kitaplık Enola Holmes Gizemleri serisinin ilk kitabı Kayıp Marki Vakası şimdi Millie Bobby Brown, Henry Cavill ve Helena Bonham Carter’ın oynadığı bir Netflix orijinal filmi!
Toplamda 168 sayfadan oluşan Kayıp Marki Vakası’nın Türkçe çevirisini Lütfiye Filiz Yolaçan üstleniyor.

Peki siz film uyarlamasını izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Serinin kitapları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Enola Holmes İncelemesi: Boynuz Kulağı Geçerse!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oscar Isaac Moon Knight

Moon Knight Rolünü Oscar Isaac Canlandıracak

Kariye Müzesi Cami Fresk Mozaik

Kariye Müzesi Fresklerine Veda: Camiye Çevrilen Müzede Fresk ve Mozaikler Kapatıldı