in ,

“Oppenheimer” ile Oscar’a Damga Vuran Christopher Nolan Yeni Filmini Yazmaya Başladı

Christopher Nolan, “Oppenheimer” sonrası yeni filmini kaleme almaya başladı. Ödüllü yönetmenin sıradaki projesi 1967 yapımı “The Prisoner” dizisinin yeniden çevrimi olabilir.

Christopher Nolan Yeni Filmi Senaryo - The Prisoner
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan, Oppenheimer ile En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 7 dalda Oscar aldıktan sonra sıradaki yapımı için çalışmalara başladı. Henüz senaryo aşamasında olan usta yönetmenin sıradaki projesi 1960’ların kült suç ve gizem dizisi The Prisoner’ın yeniden çevrimi olabilir.

Sektörden verdiği güvenilir haberlerle tanınan Puck News, Christopher Nolan’ın Akademi Ödülleri’nde elde ettiği büyük zaferin hemen ardından bir sonraki filminin senaryosunu kaleme almaya başladığını duyurdu.

Haberde daha fazla ayrıntı verilmemiş olsa da yönetmenin bir sonraki projesinin en azından erken geliştirme aşamasında olduğu teyit ediliyor. Bu aynı zamanda Nolan’ın yaratıcı süreciyle de uyumlu. 53 yaşındaki yönetmen daha önce Oppenheimer’ı çekme fikrinin Tenet’in prodüksiyonu bitmeden önce zaten aklında olduğunu açıklamıştı.

- Reklam -

Tenet’in başrolü Robert Pattinson, usta yönetmene verdiği bir kitapla birlikte Nolan’ı atom bombasının ortaya çıkışını ve ilk testlerini çevreleyen tartışmaları daha derinlemesine incelemeye iten kişi olmuştu.

Christopher Nolan Yeni Filmi Oscarlar

Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Sonrası Yeni Filmi “The Prisoner” Olabilir

Daha önce aksiyon, gerilim, drama ve bilimkurgu türlerinde filmler çeken Nolan; daha önce Variety’ye korku türüne de açık olduğunu dile getirmişti. Yine Variety’nin aktardığına göre Christopher Nolan’ın sıradaki filmi Patrick McGoohan imzalı İngiliz gizem dizisi The Prisoner’ın yeniden yapımı olacak.

Proje henüz erken aşamada olduğu için filmin oyuncu kadrosu dahil diğer detayları hakkında şu an için herhangi bir ayrıntı yok.

Nolan daha önce 2009 yılında The Prisoner dizisinin yeniden çevrimiyle ilgilenmişti. Ancak AMC’nin Jim Caviezel, Ian McKellen ve Hayley Atwell’li kadrosuyla 1960’ların gizem dizisine dayanan 6 bölümlük kendi mini dizisini yayınlaması üzerine proje rafa kaldırılmıştı.

- Reklam -

AMC’nin yeniden yapımını izleyicilerle buluşmasının üzerinden 15 yıl geçti. Dolayısıyla Nolan’ın The Prisoner’ı kendi yorumuyla ele almak için yeniden harekete geçmeye istekli olabilir.

Christopher Nolan Yeni Film Senaryo - The Prisoner

“The Prisoner” Dizisi Ne Hakkında?

The Prisoner dizisi adı açıklanmayan bir İngiliz istihbarat ajanı olan Altı Numara’nın görevinden istifa ettikten sonra kaçırılıp gizemli bir sahil köyünde hapsedilmesini konu alıyor. Dizi bilimkurgu, psikolojik gerilim ve casusluk gibi birçok türü tek çatı altında topluyor.

Tek sezon süren ve toplamda 17 bölümden oluşan dizide yaratıcı koltuğunda oturan Patrick McGoohan; aynı zamanda yapımın başrolünde de yer alıyor.

Siz Christopher Nolan imzalı bir The Prisoner yeniden çevrimi izleme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, CBR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kuvvetli Bir Alkış İncelemesi

“Kuvvetli Bir Alkış” İncelemesi: İnsanların En Hünerlisi, Ölümlülerin En Bilgesi

Red Deads History Sesli Kitap Arthur Morgan RDR 2

“Red Dead Redemption 2”dan Arthur Morgan Amerikan Tarihini Anlatıyor: “Red Dead’s History” Sesli Kitabı Geliyor