in , ,

“Fleabag”in Yıldızı Andrew Scott’ın Başrolünde Yer Aldığı “Ripley” Dizisinden İlk Fragman

Ripley dizisi için ilk fragman yayınlandı. Netflix’in suç temalı yeni yapımında başrol Andrew Scott’a emanet ediliyor.

Ripley Dizisi Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Ripley dizisi hakkında geri sayım başladı. Netflix’te yayınlanacak yapım 1960’ların New York’unda bir suç hikâyesini takip ediyor. Siyah beyaz formatta çekilen mini diziden ilk fragman paylaşıldı.

Özellikle BBC’nin Sherlock dizisindeki Jim Moriaty ve Fleabag dizisindeki Rahip rolleriyle tanınan, aynı zamanda Spectre, Victor Frankenstein ve His Dark Materials yapımlarında rol alan Andrew Scott, Netflix’in yeni dizisinde başrole geçiyor. Yapımda ünlü yıldıza Emma. ve Operation Mincemeat ile tanınan Johnny Flynn ve Man on Fire ile The Secret Life of Bees’te adından başarıyla söz ettiren Dakota Fanning eşlik ediyor.

Ripley Dizisi Patricia Highsmith’in Romanından Uyarlanıyor

Son dönemlerdeki birçok yapımda olduğu gibi, Ripley de bir roman uyarlaması. Dizi, psikolojik gerilim ve polisiye romanlarıyla tanınan Amerikalı yazar Patricia Highsmith’in The Talented Mr. Ripley kitabından ekrana taşınıyor. 1955 yılında yayımlanan roman, Türkçeye Yetenekli Bay Ripley adıyla tercüme edilmişti.

- Reklam -

Ripley Dizisi Fragman Netflix

Eser, toplamda 5 kitaptan oluşan Ripley serisinin de ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Popüler polisiye roman daha önce 1999 yılında Anthony Minghella tarafından aynı adla sinemaya uyarlanmıştı. Yapımın oyuncu kadrosunda Tom Ripley rolünde Matt Damon, Marge Sherwood rolünde Gwyneth Paltrow, Dickie Greenleaf rolünde Jude Law, Meredith Logue rolünde Cate Blanchett ve Freddie Miles rolünde Philip Seymour Hoffman yer almıştı. 40 milyon dolar bütçeye sahip olan film dünya genelinde toplam 128 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Highsmith’in eserinden uyarlanan yeni yapım ise başlangıçta Showtime kanalı için geliştiriliyordu. Ancak yapım son anda rotayı Netflix’ten yana kırdı.

Ripley Dizisi Konusu

Ripley dizisi, New York’ta geçimini sağlamak için mücadele veren genç bir adam olan Tom Ripley’in hikâyesini konu alıyor. Küçük çaplı dolandırıcılıklarla adından söz ettiren ve bir tür sosyopat anti kahraman olan Ripley, basit bir dolandırıcı olarak çıktığı yolculukta kelimenin tam anlamıyla bir seri katile dönüşüyor.

Ripley Dizisi Fragman - Andrew Scott

- Reklam -

Andrew Scott’ın Tom Ripley karakterini canlandırdığı dizide Johnny Flynn, Tom’un odak noktası hâline gelen zengin ve şımarık oğlu Richard “Dickie” Greenleaf’i, Dakota Fanning ise Dickie’nin en yakın arkadaşı Marjorie “Marge” Sherwood’u canlandıracak.

Toplamda 8 bölümden oluşan yapımın yönetmenliğini The Girl with the Dragon Tattoo ve The Irishman‘in senaristi Steven Zaillian üstleniyor.

Ripley Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Mini dizi formatında yayınlanacak Ripley 4 Nisan 2024 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Sizlerin dizi hakkındaki ilk izlenimleri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, en yeni dizi fragmanları için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Bad Batch 3. Sezon Fragman - Star Wars

“Star Wars” Dizisi “The Bad Batch” 3. Sezon için Fragman Yayınlandı

Harry Potter Evreni Yeni Diziler

“Harry Potter” Dizisi Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı: Birden Fazla Yapım Yolda Olabilir