in , ,

Bir Dönem Kapanıyor: 92 Yaşındaki Rupert Murdoch, Fox ve News Corp.’un Başkanlığından Ayrılıyor

Rupert Murdoch’un medya imparatorluğu günleri sona eriyor. Fox ve News Corp.’taki görevinden ayrılan ünlü iş insanın yerine oğlu Lachlan Murdoch geçiyor.

Rupert Murdoch, Fox ve News Corp.'un Başkanlığından Ayrıldı
- Reklam -
- Reklam -

Rupert Murdoch, Fox Corp. ve News Corp.’un yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrılacağını duyurdu.

Son dakika gelişmesiyle ortaya çıkan bu değişiklik resmi olarak kasım ayında gerçekleşecek. 92 yaşındaki Murdoch her iki şirkete de onursal başkan olarak atanacak. Oğlu Lachlan Murdoch News Corp.’un tek başkanı olacak ve aynı zamanda Fox Corp’un icra kurulu başkanı ve CEO’su olarak görevine devam edecek.

Görevinden ayrılacağını bir mektupla duyuran Rupert Murdoch, “Tüm profesyonel hayatım boyunca günlük olarak haber ve fikirlerle ilgileniyorum ve bu değişmeyecek. Ancak artık farklı görevler üstlenme zamanı geldiğini düşünüyorum,” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

- Reklam -

“Şirketlerimiz sağlıklı bir durumda, ben de öyleyim. Gelecek yıllar konusunda iyimser olmamız için her türlü nedenimiz var. Kendi adıma kesinlikle öyleyim ve bu dönemleri de görmek için burada olmayı planlıyorum. Ancak ifade özgürlüğü ve nihayetinde düşünce özgürlüğü için verilen mücadele hiç bu kadar yoğun olmamıştı.”

Rupert Murdoch, Fox and News Corp.'un Başkanlığından Ayrıldı

Murdoch, Fox’un televizyon ağındaki olaylı bir yıldan sonra görevlerinden ayrılıyor. Şirket Dominion Voting Systems’in 2020 seçimlerini etkilediği yönündeki yanlış iddiaları nedeniyle 787.5 milyon dolarlık bir tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

Rupert Murdoch, Fox ve News Corp.’un Onursal Başkanı Olarak Devam Edecek

Ayrıca bu yılın başlarında kanalın en üst düzey yeteneklerden biri olan televizyon sunucusu ve yorumcu Tucker Carlson’ın ayrılmasıyla bir dönem reytinglerde düşüş yaşadı. Bu durum daha sonra yerine birinin geçmesiyle sona erdi.

Murdoch’ın bu hamlesi ABD’de gerçekleşecek başkanlık seçiminden bir yıl önce gerçekleşti. News Corp, The Wall Street Journal gibi gazeteleri bünyesinde bulunduruyor, Fox ise Cumhuriyetçilere yakın TV ağları Fox News ve Fox Business’ın ana şirketi konumunda.

- Reklam -

Daha önce 21st Century Fox adıyla sinema ve dizi stüdyosu da içeren şirket, bazı Marvel yapımlarını bünyesinde bulunduruyordu. Ancak eğlence tarafını içeren bu bölümünü 2019 yılının başlarında 71.3 milyar dolara Disney’e sattı.

Rupert Murdoch, Fox and News Corp.'un Başkanlığından Ayrıldı

Son dönemlerin adından en çok söz ettiren dizilerinden Succession’daki Logan Roy karakterine ilham verdiği de iddia edilen Rupert Murdoch, her ne kadar görevlerini oğluna devretmiş olsa da tamamen geri plana çekilmeyeceğini yazdığı mektupla belirtmiş oluyor.

Yeni gelişme hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Seçimler öncesi gelen bu değişikliğin siyasi bir nedeni olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CNBC

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sex Education Final Sezonu Bölümleri Yayında

Netflix’in “Sex Education” Dizisinde Final Sezonu Yayına Girdi

Baliverna'nın Çöküşü - Dino Buzzati

Dino Buzzati İmzalı “Baliverna’nın Çöküşü” Türkçe Raflarındaki Yerini Alıyor