in ,

Hakan Sipahioğlu Yeni Öykü Kitabı “Şehrin Şeytanları” ile Okurun Karşısına Çıkıyor

Hakan Sipahioğlu’nun ikinci öykü kitabı “Şehrin Şeytanları” raflardaki yerini alıyor. Eser, NotaBene Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Şehrin Şeytanları - Hakan Sipahioğlu
- Reklam -
- Reklam -

Hakan Sipahioğlu imzalı Şehrin Şeytanları okurla buluşuyor. NotaBene Yayınları tarafından yayımlanan eser, yazarın yeni öykülerini bir araya getiriyor.

1986 yılında Ankara’da doğan Hakan Sipahioğlu, üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde aldı. İlk kitabı Kıyamet Ha Kıyamet 2019 yılında yayımlanan yazar, bu eserinde geleneksel hikâye anlatıcılığını politik bir kara mizah ile buluşturdu. Aradan geçen beş yılın ardından Sipahioğlu yeni öykü kitabı Şehrin Şeytanları’nda rotayı İstanbul’un tekinsiz arka sokaklarına kırma kararı aldı.

Toplamda 12 öyküden oluşan eser, “Kentin güzelliğine, zenginliğine, zarafetine methiyeler düzen geleneğe karşı ‘şiddet’li bir protesto,” sözleriyle tanımlanıyor. Kitabın alt başlığında Şiddet Hikâyeleri Eşliğinde Bir İstanbul Gezintisi ifadesine yer veriliyor.

- Reklam -

Şehrin Şeytanları – Hakan Sipahioğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Şehrin Şeytanları - Hakan Sipahioğlu

“Hiçbir kültür ürünü yoktur ki, aynı zamanda bir barbarlık belgesi olmasın” diyordu Walter Benjamin. Milattan önce 700 yılından beri bir medeniyet şehri olagelen İstanbul da işte böyle iki yüzlü bir madalyon: Birinde göz alıcı saraylar, ihtişamlı mabetler, Boğaz sefaları, bayram eğlenceleri, erguvanlar, laleler, derya kuzusu lüferler var; diğerinde savaşlar ve katliamlar, isyanlar ve göç, sömürü ve yoksulluk. İstanbul’un bir Ayasofya’sı var, bir de Ayasofya’nın duvarına ismini kazıyan vandal Viking komutanı Halvdan’ı.

Hakan Sipahioğlu ilk öykü kitabı Kıyamet Ha Kıyamet’te geleneksel hikâye anlatıcılığını politik bir kara mizahla harmanlayarak gündelik hayatın içindeki felaketleri gün yüzüne çıkarıyordu. Beş yıl sonra gelen bu ikinci kitapta el yükseltiyor: Tıpkı anlattığı metropol gibi an be an farklı görünümlere bürünen bir dil ve iğneleyici bir üslubun eşliğinde sınıfsal, cinsel, kentsel, siyasal suçların izini sürüyor bu kez. İstanbul’un işgal yıllarında başlayan gezinti Nişantaşı’nın pahalı restoranlarına, Veliefendi’nin çim pistlerine, Beykoz’un tarihi köşklerine ve Karaköy’ün et pazarlarına kadar uzanırken “güzel İstanbul”u var eden zalimliğin tarihçesini kayda alıyor.

- Reklam -

Şehrin Şeytanları, “güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar” denen İstanbul’un ağlayanlarını biraz gülümsetmek, gülenleriniyse tedirgin etmek adına naçizane bir katkı. Kentin güzelliğine, zenginliğine, zarafetine methiyeler düzen geleneğe karşı “şiddet”li bir protesto.

Toplamda 160 sayfadan oluşan Şehrin Şeytanları kitabı Ocak 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Şehrin Şeytanları – İçindekiler

  • 1919 / Babıali
  • PARMAKSIZLAR / Kadıköy
  • GECE, ATEŞ ve HAMUR / Gülsuyu
  • FFFÜÜÜP ANNE! / Karagümrük
  • GANYANOLOG / Zeytinburnu
  • İZMARİT ADAMLAR VAKASI / Çamlıca
  • ÖBÜRKÖY / Kuzey Ormanları
  • EM BAKALIM YALIMALP / Nişantaşı
  • AMERİKA’NIN TÜRKLER TARAFINDAN KEŞFEDİLEMEYİŞİNİN HİKÂYESİ / Beykoz
  • YURTŞAN TABURU / Karaköy
  • KOKONA / Beşiktaş
  • KAPTANLAR ve PLANÖRLER / Kasımpaşa

Hakan Sipahioğlu’nun yeni öykü kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Bizleri Facebook, X, Instagram ve Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mars'taki Göl Kalıntıları Yaşam İzleri Taşıyor Olabilir

Mars’ta Eski Bir Gölün Kalıntıları Bulundu: Yaşam İzleri Taşıyor Olabilir

Mısır Piramitleri Restorasyon Tepkisi Menkaure

Mısır Piramitlerindeki Restorasyon Çalışmaları Tartışmalara Neden Oldu