in ,

Tek Sezonda Bitmesi Planlanmıştı: “Shogun” Dizisi 2. ve 3. Sezon Onayını Birlikte Aldı

Shogun 2. ve 3. sezon onaylarını aldı. Türkiye’de Disney+ üzerinden yayınlanan FX dizisi, ilk sezonuyla son dönemin en çok konuşulan yapımları arasında yer alıyordu.

Shogun 2. Sezon - 3. Sezon Onayları
- Reklam -
- Reklam -

Shogun 2. ve 3. sezon için yeşil ışık yandı. Başta tek sezon olarak tasarlanan FX dizisi, 1600’lü yılların Japonya’sında geçen samuray temasıyla 2024’e damgasını vurmayı başarmıştı.

Merkezine samurayları alan tarihi drama dizisi Shogun, ilk sezonuyla Şubat 2024’te yayına başladı. Geçen nisan yayınlanan 10. bölümüyle ana hikâyesini tamamlayan yapım; ilk başta bir mini dizi olarak tasarlanmıştı.

James Clavell’ın 1975 yılında yayımlanan kurgu eserinden ekrana taşınan dizi, yaratıcılarının ifadeleriyle “romandaki bütün hikâyeyi izleyicilerle buluşturmuştu”.

- Reklam -

Prömiyer yaptığı günden beri HBO klasiği Game of Thrones ile kıyaslanan ve FX ile Disney Plus’ın en çok izlenen yapımları arasına giren dizi; geçen günlerde 2. sezona göz kırpmıştı.

Shogun 2. ve 3. Sezon ile Macerasına Devam Edecek

FX, dizide Lord Toranaga karakterini canlandıran Hiroyuki Sanada ile devam sezonu için anlaşmaya varmış ve resmi bir duyuru yapmasa da ön hazırlık içerisinde olduğunun işaretlerini vermişti.

Şimdi ise bu hazırlığın çok daha kapsamlı yürütüldüğü ortaya çıktı. Shogun 2. ve 3. sezon onayını birlikte aldı.

Shogun 2. Sezon - 3. Sezon Onaylar

Justin Marks ve Rachel Kondo ikilisi tarafından izleyicilerle buluşturulan dizi, 1600’lü yılların Japonya’sındaki iktidar mücadelesini takip ediyor.

Dizinin yaratıcı ortakları yeni sezonların geliştirilmesinde görev almaya devam edecek. Bu isimlerde şu ana dek açıklananlar arasında ortak yaratıcılar, yürütücü yapımcılar ve yazarlar Justin Marks ile Rachel Kondo, yürütücü yapımcı Michaela Clavell ve dizinin yıldızı ve ortak yapımcısı Hiroyuki Sanada bulunuyor.

- Reklam -

Yeni sezon çekimleri için henüz bir tarih belirlenmemiş olsa da devam sezonları için yazar odası kuruluyor. Yapımın devamı için senaryo çalışmaları bu yaz boyunca devam edecek.

Shogun Dizisi Güçlü Bir Japon Oyuncu Kadrosuna Sahip

Shogun dizisi, bir Amerikan yapımı için benzerine zor rastlanan bir Japon oyuncu kadrosuna sahip. Hiroyuki Sanada dışında yapımda yer alanlar arasında bulunan Tadanobu Asano, Toranaga’nın yakın müttefiki olan Kashigi Yabushige rolünde izleyicilerin karşısına çıkıyor. Hiroto Kanai, Blackthorne’un gemisinin bulunduğu balıkçı köyünün genç lideri Kashigi Omi’yi canlandırıyor. Takehiro Hira, güçlü bir bürokrat ve Toranaga’nın baş rakibi olan Ishido Kazunari’yi oynuyor.

Shogun 2. Sezon - 3. Sezon Onayları - FX

Moeka Hoshi, lordunun savaşının ortasında yeni bir amaç arayan Usami Fuji rolünü üstleniyor. Tokuma Nishioka, Toranaga’nın güvenilir generali ve en yakın arkadaşı Toda Hiromatsu olarak izleyicilerin karşısına çıkarken Shinnosuke Abe de Mariko’nun kıskanç eşi Toda Hirokatsu’yu (Buntaro) canlandırıyor. Yuki Kura, Toranaga’nın kendini kanıtlamaya hevesli küstah oğlu Yoshii Nagakado rolünde ve Yuka Kouri de Kiku’yu ekrana taşıyor. Fumi Nikaido, Toranaga’nın oğlunun gücüne yönelik tehdidini sonlandırmak için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek olan varisin annesi Ochiba no Kata rolüyle oyuncu kadrosunu tamamlıyor.

Shogun 2. sezon için henüz bir yayın tarihi açıklanmadı.

Siz Shogun 2. ve 3. sezon onayı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Zehli Zehli dedi ki:

    Dizi tek sezon olacak dedikleri için dizi bitince yarım kalmış hissiyatı verdi ve hiç tatmin etmemişti. İkinci bir GOT vakası gibi bakmıştım, yeni sezonlar gelirse fikirlerim değişir gibi. Umarım kaliteli bir iş çıkarırlar.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Tüm zamanların en iyi dizisi geliyor bile olabilir.

  3. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    dizi fena değil. finalinin tuzsuzluğundan ziyade kendi içerisinde daha çok şeyler vaat ettiği için onay almalıydı. umarım jenerik senaryo yapıp batırmazlar.

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Okumadığım için bilmiyorum ama ilk sezon kitabın sonuna geldilerse yeni bölümlerde özgün senaryolar çok iyi olmuyor. Yeni bir Taht Oyunları vakası yaşanır.

    "James Clavell’ın 1975 yılında yayımlanan kurgu eserinden ekrana taşınan dizi, yaratıcılarının ifadeleriyle “romandaki bütün hikâyeyi izleyicilerle buluşturmuştu”. Haberde yazıyormuş zaten, yeni sezonlardan çok bir beklentim kalmadı.

  5. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Evet, kitabın hikayesi bitti ilk sezon ile. Baştan tek sezon diye başlanmıştı zaten. Tutunca ve devamı için istek çok olunca yeni sezonlar geliyor. Bundan sonrasını kendileri yazacaklar. Bakalım nasıl olacak.

    Bu vesile ile bir kez daha hatırlatayım. Yok mu bu kitabı basacak bir babayiğit

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 Cisim Problemi 2. Sezon Onayı

Netflix’in “3 Cisim Problemi” Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Austin Butler - Karayip Korsanları Yeni Başrol

Austin Butler, “Karayip Korsanları”nın Yeni Başrolü Olabilir