in ,

Disney+’ın İptal Ettiği “The Spiderwick Chronicles” Dizisi Kendisine Yeni Bir Kanal Buldu

The Spiderwick Chronicles dizisi Disney+ tarafından iptal edilmişti. Tony DiTerlizzi ve Holly Black imzalı fantastik kurgu serisinin yeni adaptasyonu Roku’da yayınlanacak.

The Spiderwick Chronicles Dizisi - Roku
- Reklam -
- Reklam -

The Spiderwick Chronicles dizisi Roku üzerinden izleyicilerle buluşacak. Tony DiTerlizzi ve Holly Black’in ünlü fantastik roman serisi kendisine yeni bir yuva buldu.

İlki 2003 yılında yayımlanan The Spiderwick Chronicles güncesi, sonrasındaki Beyond the Spiderwick Chronicles adlı spin-off serisiyle birlikte 2009’a kadar kendisine geniş bir kurgu evreni yaratmıştı.

2008’de Mark Waters imzası ile beyaz perdeye de taşınan serinin ilk uyarlaması, serinin ilk beş kitabını tek potada bir araya getiriyordu.

- Reklam -

Nickelodeon’ın yapımcı koltuğuna oturduğu film 90 milyon dolarlık bütçesine karşın yalnızca 164 milyon dolar gişe hasılatı elde edebilmişti. Eleştirmenlerden de ortalama puanlar alan filmin herhangi bir spin-off’u o dönem için düşünülmemişti.

The Spiderwick Chronicles Dizisi - Yeni Kanal - Roku

Kasım 2021’de Disney+ için yepyeni bir uyarlamanın geliştirildiği duyurulduğunda serinin hayranları oldukça heyecanlanmıştı. Ancak dijital platformundaki içeriklerinde küçülmeye giden Disney+, projeyi tamamlamış olmasına rağmen geçen yaz ani bir kararla dizinin fişini çekmişti.

Roku, “The Spiderwick Chronicles” Dizisinin Yayıncısı Oldu

Şimdi ise Türkçede kitapları Spiderwick Günceleri adıyla yayımlanan serinin yeni yayıncısı ortaya çıktı. Roku Inc. bünyesinde yayın yapan akış servisi The Roku Channel dizinin yeni yayıncısı oldu.

Christian Slater ve Joy Bryant’ın başrollerini paylaştığı yapımda prodüksiyon süreci noktalanmış olmasına rağmen yayın anlaşması feshedilmişti.

Dizinin dağıtımcısı Paramount TV yapıma yeni bir yuva bulmak için harekete geçmiş ve yapımın ABD’deki hakları için Roku ile anlaştı. Platformdaki dizilerin çoğu, 2021 yılındaki Quibi satın alımıyla devralınan içeriklerden oluşuyor. Dolayısıyla The Spiderwick Chronicles Roku’nun “bugüne kadarki en iddialı dizileri” konumuna yükselmiş oluyor.

Roku Media Originals Başkanı Brian Tannenbaum konuya dair şu ifadeleri kullanıyor:

- Reklam -

“Christian Slater ve Joy Bryant tarafından yönetilen macera dolu muhteşem bir hikâye sahip olan The Spiderwick Chronicles’ı Roku Channel’a getirmek bir onurdur. Birinci sınıf bir yaratıcı ekip tarafından hayal edilen bu olağanüstü diziyi milyonlarca izleyiciyle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.”

The Spiderwick Chronicles Dizisi Disney+'ta İptal Edildi

The Spiderwick Chronicles Konusu Ne Hakkında?

The Spiderwick Chronicles Tony DiTerlizzi ve Holly Black tarafından yazılan ve Grace Ailesi’ni konu alan bir kitap serisinden ilham alıyor. Grace Ailesi New York’tan Michigan’daki ata yadigarı evleri Spiderwick Malikanesi’ne taşınıyor. Evin çocukları, evde saklanan çeşitli gizemleri ve etrafında şekillenen fantastik ve tehlikeli dünyayı keşfetmek zorunda kalıyor ve macera başlıyor.

Grace ailesini Joy Bryant, Noah Cottrell, Lyon Daniels ve Mychala Lee canlandıracak. Christian Slater Mulgarath (Yutanhoyrat) rolünde, Jack Dylan Grazer ise Thimbletack rolünde olacak.

The Spiderwick Chronicles dizi uyarlaması 2024 yılının başlarında Roku platformunda yayınlanacak.

Dizinin yeni platformunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Con_Gevrek Con_Gevrek dedi ki:

    2008’de Mark Waters imzası ile beyaz perdeye de taşınan serinin ilk uyarlaması, serinin ilk birkaç kitabını tek potada bir araya getiriyordu. Nickelodeon’ın yapımcı koltuğuna oturduğu film 90 milyon dolarlık bütçesine karşın yalnızca 164 milyon dolar gişe hasılatı elde edebilmişti. Eleştirmenlerden de ortalama puanlar alan serinin devamı o dönem için gelmemişti.

    2008 yılındaki film 5 kitaplık ana serinin beşini de kapsıyordu. (Tabii kimi yerleri çıkararak kimi yerleri değiştirerek, orası ayrı konu.) O yüzden devam filmi çekme düşüncesiyle çekildiğini sanmıyorum.

  2. Avatar for Eda_Nerede Eda_Nerede dedi ki:

    Beyond the Spiderwick Chronicles’ı da düşünerek ilk birkaç kitap olarak bahsetmiştim. Ama dediğiniz gibi bir yanlış anlaşılma oluyor, orayı biraz netleştirdim. Düzelti için teşekkür ediyorum :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Exorcist Filmi

“The Exorcist” Filmi Hakkında 20 Şaşırtıcı Gerçek

This Town Dizi - Steven Knight

“Peaky Blinders”ın Yaratıcısından Yeni Dizi: “This Town”dan İlk Görseller Yayınlandı