in ,

“The Spiderwick Chronicles” Dizisi Disney+’ta İptal Edildi: Maliyet Düşürme Operasyonu Devam Ediyor

Disney+, “The Spiderwick Chronicles” dizisini iptal etti. Yapımı tamamlanmış olan fantastik uyarlama, başka bir platformda yayınlanabilir.

The Spiderwick Chronicles Dizisi Disney+'ta İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Disney, popüler çocuk fantastik kitap serisi The Spiderwick Chronicles’ın live-action dizisini iptal etti. Bu ani karar, şirketin akış hizmeti Disney+ üzerindeki içerik stratejilerini yeniden değerlendirme ve maliyet tasarrufu çabalarının bir parçası olarak geldi.

İlk defa 2008 yılında bir sinema uyarlaması ile izleyicilerin karşısına çıkan Spiderwick Günceleri, yıllar sonra dizi formatında geri dönmeye hazırlanıyordu. Dizi olarak uyarlanacağının ilk haberi Kasım 2021’deki Disney+ Günü’nde paylaşıldı. Ağustos 2022’de ise dizinin başrolleri ortaya çıktı. Ancak o günden bu yana bilinen tek şey çekimlerin tamamlandığıydı. Dizi, yayına hazır hâle gelmeye yakın olsa da resmi olarak bir tanıtım materyali şimdiye dek paylaşılmadı.

Paramount Television Studios ve 20th Television işbirliğiyle hazırlanan 6 bölümlük dizi, şimdi Disney’nin iptal kararı ile başka bir akış platformu arayışına giriyor. Disney+, geçen mayıs ayında toplu olarak onlarca içeriği yayın kütüphanesinden kaldırma kararı almış ve CFO Christine McCarthy, içerik portföyünü gözden geçirerek stratejik değişikliklere gideceklerini açıklamıştı. Bu doğrultuda Disney+ ve Hulu platformlarından birçok orijinal içerik kaldırıldı. Buna Türkiye’ye özel yapımlar da dahildi. Kısa süre önce de sosyal medya üzerinden Disney Plus’ı iptal kampanyaları başladı.

- Reklam -

The Spiderwick Chronicles Dizisi Disney+'ta İptal Edildi

İptal Edilen “The Spiderwick Chronicles” Dizisinin Konusu Neydi?

The Spiderwick Chronicles dizisi, kitapların yazarları Tony DiTerlizzi ve Holly Black’in eserlerine dayanıyordu. Duyurulan sinopsis, dizinin uyarlandığı kitaplardan çok farklı olmayacağını ve roman serisinin ana konusunu takip edeceğini gösteriyordu.

Dizi, ikiz kardeşler Jared ve Simon ile kız kardeşleri Mallory ve anneleri Helen’den oluşan Grace ailesi etrafında dönüyor. Aile, New York’taki eski evlerinden Michigan’daki atalarının evine taşınmak gibi hayatlarını değiştirecek bir karar alırlar. Oraya vardıklarında, perilerden devlere, trollere ve diğer büyülü yaratıklara kadar pek çok fantastik varlıkla dolu gizli bir dünyayı keşfettiklerinde hayretler içinde kalırlar.

Oyuncu kadrosunda Shazam’ın yıldızı Jack Dylan Grazer’ın yanı sıra Lyon Daniels, Noah Cottrell, Mychala Lee, Joy Bryant ve Christian Slater yer alıyordu.

Disney CEO’su Bob Iger daha önce yaptığı açıklamada, Star Wars ve Marvel projelerinin sayısını azaltarak kalite odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini duyurmuştu. Aynı zamanda şirket 3 milyar dolarlık bir içerik harcaması kısma planı açıklamıştı.

- Reklam -

The Spiderwick Chronicles Dizisi Disney+'ta İptal Edildi

The Spiderwick Chronicles dizisinin iptali, Disney+’ın içerik portföyünde yapılacak değişikliklerin bir yansıması olarak görülüyor. Dizinin tamamlanmış olması, başka bir akış platformu için yeni bir fırsat doğururken, hayranlar dizinin nihayetinde nerede yayınlanacağını merakla bekliyor.

Yapımın iptal kararıyla ilgili düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni dizi haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Direk Disney+ i kapatsın böylece maliyet tamamen ortadan kalkar

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Talk to Me Gişe

Peter Jackson’ın Övgüyle Andığı Korku Filmi “Talk to Me”, A24’a En Çok Hasılat Getiren Yapımlardan Biri Oldu

Sabri Safiye ile "İnanna'nın Dönüşü" Üzerine Söyleşi

Sabri Safiye: “Bilimkurgu Geleceğe Dair Bir Zihinsel Projeksiyon ise Öncelikle Bugünü Anlayabilmek Gerekiyor”