in ,

Peter Jackson’ın Övgüyle Andığı Korku Filmi “Talk to Me”, A24’a En Çok Hasılat Getiren Yapımlardan Biri Oldu

“Talk to Me” filmi gişede A24’un yüzünü güldürüyor. Peter Jackson’ın övgüyle bahsettiği korku filmi, “Midsommar” ve “The Witch”i geride bırakmayı başardı.

Talk to Me Gişe
- Reklam -
- Reklam -

Talk to Me filmi A24 stüdyosunun uluslararası gişede en çok kazandıran yapımlarından biri oldu. Danny Philippou ve Michael Philippou ikilisi tarafından yönetilen film prömiyerini Adelaide Film Festivi’nde yaptı.

Avrupa’daki birçok ülkede ve ABD’de 26 Temmuz’da vizyona giren, Türkiye’de ise 1 Eylül’de sinemalardaki yerini alacak olan Talk to Me gişe macerasında başarılı bir performans sergiliyor.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yönetmeni Peter Jackson’ın, “Yıllardır izlediğim en iyi, en yoğun korku filmi,” olarak tanımladığı yapım, Avustralyalı YouTuber Philippou Kardeşlerin ilk yönetmenlik deneyimiydi.

- Reklam -

Yalnızca 4.5 milyon dolar bütçeye sahip olan Talk to Me filmi, vizyondaki ilk ayın sonunda 50 milyon doları aşan gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Bu tablo, filmi A24’un gişedeki en parlak işlerinden birisi yaptı.

Talk to Me 2023

Talk to Me Gişede Adından Söz Ettirmeyi Sürdürüyor

Barbie ve Oppenheimer filmleri son bir aydır dünya çapında gişeyi domine ederken korku temalı Talk to Me, A24’un en güçlü gişe filmlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Temmuz ayında aldığı olumlu eleştirilerle vizyona iyi bir başlangıç yapan film, ABD içinde 38.9 milyon dolar; uluslararası pazarda ise 11.2 milyon dolar hasılat elde etti.

Talk to Me’nin globalde en parlak olduğu pazarlar ise 3.6 milyon dolar ile Meksika, 2.5 milyon dolar ile İngiltere, 1.9 milyon dolar ile Avustralya, 1.3 milyon dolar ile İspanya ve 1 milyon dolar ile Rusya oldu.

Film, birçok korku filminin aksine ikinci haftasında yalnızca %39’luk bir düşüş yaşadı ve yoluna emin adımlarla devam etti.

- Reklam -

Talk to Me Gişesi

Bu güçlü yürüyüş filmi A24’un global gişede en iyi performans gösteren beşinci yapımı yaptı. Yapım, Uncut Gems’i yaklaşık 200.000 dolar ile geride bıraktı.

A24’un en çok gişe yapan filmleri ise şu şekilde:

  • Everything Everywhere All at Once – 111 milyon doar
  • Hereditary – 81 milyon dolar
  • Lady Bird – 80 milyon dolar
  • Moonlight – 64 milyon dolar

Film Türkiye, Hong Kong, Güney Afrika ve İtalya gibi pazarlarda gelecek ay vizyona girecek. Beklentiler, yapımın kazandırmaya devam edeceği yönünde.

Talk to Me, mumyalanmış lanetli bir el bulan bir grup arkadaşın bu el aracılığıyla ruh çağırmaya başlamalarını konu alıyor.

Siz Talk to Me filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hirota Halkı Kafatasları

1.800 Yıl Önce Japonya’da Yaşamış Hirota Halkının Bebeklerin Kafataslarını Deforme Ettikleri Ortaya Çıktı

The Spiderwick Chronicles Dizisi Disney+'ta İptal Edildi

“The Spiderwick Chronicles” Dizisi Disney+’ta İptal Edildi: Maliyet Düşürme Operasyonu Devam Ediyor