in ,

Disney Plus için Dünya Çapında İptal Kampanyaları Düzenleniyor

Disney Plus dünya çapında geniş kitleler tarafından ‘abonelik iptali’ çağrılarıyla anılıyor. Kullanıcılar, platformdaki değişikliklerden memnun değil.

Disney Plus İptal Kampanyası
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus güç kaybetmeye devam ediyor. Dijital platformun son zamanlarda aldığı kararlar dünya çapında birçok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılanırken yayın servisi ciddi abone kayıpları da yaşıyor. İddialar, mecranın abone kaybı yaşamayı sürdüreceğini ortaya koyuyor.

The Walt Disney Company’nin yayın servisi oldukça zor bir dönemden geçiyor. Abonelik ücretlerinin globalde aylık 10.99 dolardan 13.99 dolara yükseltilmesi, şifre paylaşımının kaldırılacağının duyurulması ve birçok yeni yapımın iptal edilmesi gibi uygulamalar dünya genelinde rahatsızlıkla karşılanmıştı. Öte yandan platformun son çeyrekte 11,7 milyon abone kaybı yaşadığı da biliniyor.

Disney’in bu hamleleri üzerine kullanıcılar eleştirilerini sosyal medya üzerinden “Cancel Disney Plus” (Disney Plus’ı İptal Edin) etiketi altında paylaşmaya başladı. Kullanıcılar ücret artışı ile birlikte Disney Plus içeriklerini fazla tüketmediklerini belirtirken gelecek projelerin iptal edilmesinin de üyelikten çıkmalarında etkili olduğunu belirtiyor.

- Reklam -

Disney Plus İptal

Ücret artışından şikayetçi bir kullanıcı şu yorumda bulunuyor:

“Bunu söylemekten nefret ediyorum ama sanırım Disney Plus’ı iptal edeceğim, son 3 aydır Nat Geo belgeselleri dışında hiçbir şey izlemedim.”

Bir başka kullanıcı ise yeni ücret politikasını şöyle yorumluyor:

“Disney Plus’a yapılan zamla birlikte aboneliğimi iptal etmeye karar verdim. Zaten nadiren kullanıyorum. Kullanmadığım bir şey için daha fazla ödeme yapmam doğru değil.”

Öte yandan şirketin girdiği ekonomik darboğaz nedeniyle Disney’in Apple tarafından satın alınacağı iddiaları da yeniden gündeme taşınmış durumda. Disney CEO’su Bob Iger’ın çıkış yolu olarak FX, Hulu ve Disney Channel gibi platformları gözden çıkarabileceği söyleniyor. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

- Reklam -

Disney Plus İptalleri

Disney Plus “Atatürk” Dizisini Platformda Yayınlamama Kararı Alarak Türkiye’de de Tepki Çekmişti

Platformun Türkiye ayağı ise son dönemlerde oldukça tartışmalı günlerden geçiyor. Yayın servisi ilk etapta Türkiye tarafında yapımı planlanan yerel içerikleri durdurma kararını almış ve bazı içerikleri Fox TV tarafına kaydırmıştı.

Diğer taraftan başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı ve Cumhuriyet’in 100. yılında izleyicilerle buluşacak Atatürk dizisinin Disney Plus yayın kataloğundan kaldırılması da abonelerden tepki toplamıştı. Dijital platform üzerinden yayınlanmayacağı kesinleşen dizinin yapılan açıklamayla FOX TV’de yayınlanacağı ve ardından sinemalarda vizyona gireceği belirtilmişti.

Atatürk Dizisi Disney Plus FOX TV

Atatürk dizisi 29 Ekim 2023 tarihinde FOX TV üzerinden “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla ücretsiz olarak yayınlanacak, ardından iki film hâlinde vizyona girecek.

Siz bu yayın servisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Cinema Blend

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Ya ne güzel şifre paylaşımını yasaklayıp gelir artışı öngörüyordunuz. Alın size gelir artışı.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Disney yapımı olan hiç bir şeyi izlemeyiz olur biter. Adamlar çıkıp özür bile dilemedi. Korsan yollardan izleyip adamlara kendi çapımda hasar vermeyi planlıyorum.

  3. Avatar for RolandDeschain RolandDeschain dedi ki:

    Star wars ve futurama hatırına izliyorum. Bir de bazı eski güzel diziler var zamanında izlemediğim. Onun haricinde cidden pek bir şey yok gibi.

  4. Avatar for canberkkizilirmak canberkkizilirmak dedi ki:

    Yemin ederim Marvel içerikleri olmasa satın bile almam o derece artı son günlerde gelen Atatürk dizisini kaldirmalariyla tamamen bardağı taşırdilar artık

  5. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Sektör henüz yeni olduğu için bu tür dalganlanmalar çok normal, bir çok streaming platformu var ancak şu an popüler olan platformların bile orta vadede ne durumda olacakları büyük muamma.

    Ben bir noktada Apple Disney, Amazon Netflix satın alması gibi aksiyonlarla sektörün dengeyi bulacağını düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fargo 5. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu

Popüler Suç Dizisi “Fargo” 5. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte Yayın Tarihi ve Tüm Detaylar

Thunderbolts Filmi Beklentilerden Farklı Bir Film Olacak

“Thunderbolts” Yönetmeni Yeni Marvel Filmi Hakkında Konuştu: “Beklediğiniz Gibi Olmayacak”