in ,

“In the Bedroom”un Başrolü Tom Wilkinson 75 Yaşında Hayatını Kaybetti

Tom Wilkinson yaşamını yitirdi. 75 yaşındaki İngiliz oyuncu “In the Bedroom”, “The Full Monty” ve “Batman Begins” gibi yapımlarla tanınıyordu.

Tom Wilkinson Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Tom Wilkinson 75 yaşında ani bir şekilde hayata veda etti. İngiliz aktörün ölüm haberini ailesi BBC’ye verdiği demeçle doğruladı.

Oscar adayı Tom Wilkinson 1970’li yıllarda başladığı oyunculuk kariyerine beklenmedik bir şekilde veda etti. Oyuncunun ölümüne dair yapılan açıklamada, Wilkinson’ın eşi ve ailesiyle beraber evinde olduğu sırada aniden yaşamını yitirdiği belirtildi.

The Patriot, John Adams ve birçok önemli Hollywood projesindeki ödüllü rolleriyle tanınan usta aktör Wilkinson aramızdan ayrıldı.

- Reklam -

1948 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da doğan Tom Wilkinson, ilk ekran macerasını 1976 yılında yaşadı. Hollywood’daki ilk büyük rolünü ise 1993’te In the Name of the Father ile yaptı. Birleşik Krallık’ta bir terör saldırısı nedeniyle haksız yere suçlanan dört kişiyi konu alan bu yapım döneminde oldukça ses getirdi. Wilkinson, bu yapımdaki performansının ardından yüksek profilli projelerde rol almayı sürdürdü.

Tom Wilkinson

Usta oyuncu Sense and Sensibility, Shakespeare in Love, The Best Exotic Marigold Hotel, Denial, The Grand Budapest Hotel, Selma ve Valkyrie gibi filmlerde yer aldı.

2005 yılında Christopher Nolan imzalı Batman Begins filminde ünlü mafya babası Carmine Falcone’a hayat verdi. Wilkinson, komedi filmi The Full Monty’deki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında BAFTA kazandı. In the Bedroom ve Michael Clayton filmlerindeki rolleriyle ise Akademi adaylığı elde etti.

Tom Wilkinson Amerikan Bağımsızlık Savaşı Temalı Yapımlarla Akıllara Kazındı

Tom Wilkinson Amerikan izleyicilerinde daha çok Amerikan Devrimi’ni konu alan The Patriot ve John Addams yapımlarıyla tanınıyor.

Oyuncu The Patriot’ta Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nın önde gelen İngiliz generallerinden biri olan Charles Cornwallis’i canlandırdı. Filmde Mel Gibson, Heath Ledger ve Jason Isaacs gibi ikonik aktörler de yer alıyordu.

- Reklam -

Wilkinson’ın bir sonraki çıkışı ise 2008’de HBO mini dizisi John Adams’taki rolüyle oldu. Oyuncu, Amerikan kurucu babası Benjamin Franklin’in Amerikan Bağımsızlık Savaşı boyunca kolonilere liderlik etmesine yardım etmesi ve ardından yeni ülke adına anlaşmalar yapmak üzere bir diplomat olarak denizaşırı ülkelere gitmesi sürecini ekrana taşıdı. Wilkinson projedeki rolüyle hem En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında hem Primetime Emmy Ödülü hem de Altın Küre Ödülü kazandı.

Tom Wilkinson - The Patriot

Wilkinson’ın son defa geçen yaz Hulu’da The Full Monty’nin devamı niteliğindeki bir dizide yer almasıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Aynı zamanda The Full Monty olarak da adlandırılan dizide aktör 1997 yapımı filmdeki karakterini yeniden canlandırdı ve bu, oyuncunun ekrandaki son rolü oldu.

Tom Wilkinson hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Gece Vakti - Katherine Mansfield | Haftanın Kitabı #301

Bir Gece Vakti – Katherine Mansfield | Haftanın Kitabı #302

Evil 4. Sezon İlk Bakış

Paranormal Korku Dizisi “Evil” 4. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte Yeni Sezondan İlk Fotoğraflar