in ,

Netflix’in Norveç Yapımı Fantastik Filmi “Troll”un Devam Macerası Geliyor

“Troll 2” filmi için Netflix’ten yeşil ışık çıktı. Türkiye’de “Esrarengiz Canavar” adıyla yayımlanan yapım, kadim bir yaratığın bin yıllık uykusundan uyanmasını anlatıyor.

Troll 2 Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Troll 2 resmi onayı aldı. Netflix’in Norveç yapımı fantastik macera filmi devam macerası ile yoluna devam edecek.

2018 yapımı Tomb Raider uyarlamasıyla da tanınan Norveçli yönetmen Roar Uthaug’un Netflix filmi izleyicilerden ortalama yorumlar almıştı. IMDb’de 5.8/10 puan ortalamasını bulan film eleştirmenlerden %89, izleyicilerden %51 onay almıştı.

2022 yılında Netflix’te yayına giren Troll (Esrarengiz Canavar), Dovre dağının derinliklerinde bin yıldır uyuyan devasa bir yaratığın uyanarak çevreye dehşet saçmasını konu alıyordu.

- Reklam -

Canavar filmleri son dönemlerdeki popülerliğini artırırken Netflix de kütüphanesindeki popüler canavar filmi Troll’un devamı için düğmeye bastı.

Troll 2 Filmi Yaratıcı Ekibini Koruyacak

İlk film Netflix tarihinin en popüler İngilizce dışı yapımı olmuştu. Film ilk üç ayında 100 milyondan fazla izlenmiş ve 93 ülkede platformun en çok izlenen 10 yapım listesine girmişti.

Troll 2; Norveçli karanlık peri masalı hikâyesini devam ettirecek ve ilk yapımda olduğu gibi Norveç imzasını taşıyacak.

Troll 2 Netflix Norveç

Variety’nin haberine göre, geçen yıl ilk filmin yönetmenliğini üstlenen Roar Uthaug (Tomb Raider) Troll 2 için bir kez daha direksiyonun başına geçecek.

Uthaug devam filmi için sabırsızlığını dile getirirken şu ifadeleri kullanıyor:

“Troll’u çekmek hayatım boyunca kurduğum bir hayalin gerçekleşmesiydi. Norveç yapımı filmimizin dünya çapında gördüğü ilgi inanılmazdı.”

Yapımcılar Espen Horn ve Kristian Strand Sinkerud, Troll 2’nin “yine Norveçli bir peri masalı figürü etrafında şekilleneceğini, Norveçliler tarafından oynanacağını, yönetileceğini ve üretileceğini” ifade ediyorlar.

- Reklam -

Troll, Roar Uthaug tarafından yönetildi, Espen Aukan (Viking Wolf) tarafından yazıldı. Espen Horn ile Motion Blur’dan Kristian Strand Sinkerud ise filmin yapımcılığını üstlendi. Tüm ekip devam macerası için geri dönüyor.

Troll Filmi Ne Hakkında?

Troll, dağlardaki bir maden işletmesinin felaketle sonuçlandığı Norveç’te geçiyor. Yetkililer bunun bir metan patlaması olduğunu iddia ediyor. Ancak tıpkı Jaws’taki Matt Hooper gibi, bilim insanı Nora Tidemann da (Ine Marie Wilmann) daha farklı bir neden olduğundan şüpheleniyor. Tünel kazma işleminin yaklaşık 45 metre uzunluğunda korkunç bir yaratığı serbest bıraktığı ortaya çıkıyor. Türünün son örneği olan bu canavarın soyu ise yüzlerce yıl önce bölge halkı tarafından yok edilmişti.

Troll 2

Norveç ordusunun olaya dahil olması ve Oslo’ya bir nükleer bomba atma fikriyle ortaya çıkmasıyla işler iyice karışıyor.

İlk filmde yer alan oyuncular arasında Ine Marie Wilmann (Furia), Kim Falck (Evy & Alltid), Mads Sjøgård Pettersen (Eddie the Eagle), Gard B. Eidsvold (Gold Run), Anneke von der Lippe (The Girl From Oslo) ve Billy Campbell (The Rocketeer) bulunuyor.

Troll 2 filminin çekimleri 2024 yılı içerisinde başlayacak.

Troll Fragmanı | İZLE

YouTube video

Troll 2 için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suitable Flesh Fragman H.P. Lovecraft Film

H.P. Lovecraft Uyarlaması “Suitable Flesh” Filminden Yeni Fragman

Neuralink Şirketi İnsanlı Deneylere Başlıyor

Elon Musk’ın Beyin İmplantı Şirketi Neuralink İnsanlı Deneylere Başlıyor