in ,

Disney’in İkonik Karakteri “Varyemez Amca” Marvel’ın Çizgi Roman Dünyasına Adım Atıyor

Varyemez Amca, Marvel Comics imzasıyla yayınlanacak yeni bir çizgi roman serisi ile maceralarına devam ediyor.

Varyemez Amca - Marvel Çizgi Romanı
- Reklam -
- Reklam -

Varyemez Amca karakterini merkeze alan yeni bir Marvel Comics çizgi romanı geliyor. Bu hamleyle beraber tarihte ilk defa Disney’in ana karakterlerinden birisi Marvel’ın çizgi dünyasına adım atmış olacak.

Varyemez Amca ilk defa 80 yıl önce Carl Barks imzalı Christmas on Bear Mountain çizgi romanında okurların karşısına çıkmıştı. Orijinal adı Scrooge McDuck olan karakter, şimdi yeni bir hikâyeyle Marvel evrenine konuk oluyor.

Uncle Scrooge and the Infinity Dime #1 (Varyemez Amca ve Sonsuzluk Bozukluğu) ismindeki tek ciltlik eser sevilen karakterin sektördeki önemli konumunu bir kez daha gözler önüne serecek.

- Reklam -

Eserin yazar kadrosunda ise Keanu Reeves ile birlikte BRZRKR çizgi roman serisine imza atan, Star Wars’un 2015 yılında başlattığı yeni seride bulunan ve The Avengers gibi Marvel’ın en büyük serilerinde yazarlık yapmış Jason Aaron var. Aaron’a Paolo Mottura, Francesco D’ippolito ve Vitale Mangiatordi gibi isimler de eşlik ediyor.

Varyemez Amca Marvel Çizgi Romanında Kendisinin Alternatif Bir Versiyonuna Karşı Mücadele Edecek

Marvel Comics etiketiyle raflardaki yerini alacak eser Varyemez Amca’nın çoklu evrenleri keşfettiği ve bu çoklu evrenlerde Her-Şeyin-Üstündeki-Varyemez olmaya çalışan alternatif bir Varyemez Amca’yı durdurmaya çalıştığı bir macera olacak. Bu yolculukta, altın kalpli ikonik zengin karakterin heyecan verici yeni versiyonları tanıtılacak ve Varyemez’in yeğeni Donald Duck, torunları Hui, Dui ve Lui’nin yanı sıra Gyro Gearloose gibi diğer Disney karakterleri de yer alacak.

Varyemez Amca - Marvel Çizgi Roman

Serinin yazarı Jason Aaron ise Disney ve Marvel ortaklığındaki projeyi şöyle değerlendirdi:

“Bana kalırsa Varyemez Amca çizgi roman tarihinin muhteşem karakterleri arasında yer alıyor. Bunu derken sadece konuşan hayvanların olduğu çizgi romanları düşünmüyorum. Bütün hepsini düşünüyorum.

- Reklam -

“Carl Barks ve Don Rosa’nın kaleminden çıkan zengin ve aksiyon dolu geçmişi şimdiye kadar yazılmış en heyecanlı hikâyelere sahip. Böyle bir hikâyeyi yazmak kariyerimin en heyecan verici işi. Dünyanın En Zengin Ördeği için bu kozmik ölçekteki hikâyeyi yazmaktan ve karakterin geçmişine saygı duyarken onu sadece Marvel’ın sınabileceği yepyeni ve keşfedilmemiş yerlere götürmekten mutluluk duyuyorum.”

Varyemez Amca - Marvel Çizgi Romanı - Disney

Uncle Scrooge and the Infinity Dime çizgi romanı 19 Haziran 2024 tarihinde okurlarıyla buluşacak. Eser bununla birlikte Varyemez Amca’nın ilk macerası Christmas on Bear Mountain sayısını da içerecek. Böylece okurlar bu ünlü karakterin sadece günümüzdeki versiyonunu değil geçmişte de nasıl ele alındığını görme fırsatı bulacak.

Siz Varyemez Amca’nın ilk Marvel macerası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, Marvel

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Siyasi Yazılar - Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emerson’ın Düşün Dünyası “Siyasi Yazılar”da Bir Araya Geliyor

The Watchers Film Fragmanı 2024

Ishana Shyamalan’ın Korku Filmi “The Watchers”tan İlk Fragman