in ,

Ralph Waldo Emerson’ın Düşün Dünyası “Siyasi Yazılar”da Bir Araya Geliyor

Siyasi Yazılar Türkçede. Şair, yazar ve filozof Ralph Waldo Emerson’ın yazılarının yer aldığı eser Timaş Yayınları etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Siyasi Yazılar - Ralph Waldo Emerson
- Reklam -
- Reklam -

Siyasi Yazılar Türkçe raflarındaki yerini aldı. Kitap, doğaya dönüşün ve sezgiselliğin filozofu olarak tanınan Ralph Waldo Emerson’ın yazılarını bir araya getiriyor.

Amerikalı filozof, yazar ve şair kimlikleriyle tanınan Ralph Waldo Emerson, 25 Mayıs 1803’te Boston’da doğdu ve Harvard Üniversitesi’nde eğitim gördü. Bir süre papazlık yaptıktan sonra, yazar ve filozof olarak yaşamını sürdürdü. Amerikan Transandantalizmi akımının öncülerinden biri olarak kabul ediliyordu ve 19. yüzyıl Amerika’sındaki entelektüel hareketlerde etkili bir rol oynamıştı. 27 Nisan 1882’de Massachusetts’te hayatını kaybetti. Henry David Thoreau, Walt Whitman ve John Dewey gibi önemli isimleri etkiledi.

Bireysellik, özgürlük, doğa sevgisi ve maneviyat gibi kavramlar üzerine yazdığı denemeleriyle tanınan Emerson’ın eserleri, Amerikan edebiyatı ve felsefesi üzerinde önemli bir etkiye sahipti.

- Reklam -

Orijinal adı Emerson: Political Writings (Cambridge Texts in the History of Political Thought) olan Siyasi Yazılar, ilk defa Mayıs 2008’de yayınlanmıştı.

Cambridge Üniversitesi’nin Siyaset Düşüncesi Dizisi edisyonu tercümesiyle oluşan bu kitap Matthew Arnold’ın deyimiyle 19. yüzyılın “en önemli düzyazı metinleri”ni bir araya getiriyor ve dönemin entelektüel hayatına dair renkli bir panorama sunuyor.

Siyasi Yazılar – Ralph Waldo Emerson | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Siyasi Yazılar - Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emersonsuz bir modern dünya tahayyül etmek çok zordur. Hem erken dönem hem de günümüz siyaset kuramcılarının üzerinde güçlü bir etkisi olan Emerson, kölelik karşıtı hareketin en önde gelen temsilcilerinden biridir. Çevreci yaklaşımı ve doğaya dönüş fikri popüler kültürden şehir planlamasına birçok alanı etkilemiştir.

Türkçeye aşkıncılık ya da deneyüstücülük diye tercüme edebileceğimiz transandantalizm akımının kurucularından olan Emerson sezgisel düşünceyi öne çıkarmasıyla bilinir. Ancak şurası önemlidir ki o, disiplin sahibi olmayan bir mistik değil, geçiciliğinin ve kalıcılığının farkında olan ve demokratik bireysellik gibi bir kavramı geliştiren bir düşünürdür.

- Reklam -

Emerson, kullandığı her ifade tarzında yıkmaya ve yeniden oluşturmaya devam eder. Farklı türlerdeki eserleri göstermektedir ki yazar daha önce düşünüp yazdıklarını sık sık alaşağı etmiş ancak erdemi ve kişisel aydınlanmayı daima öne çıkarmıştır.

Toplamda 256 sayfadan oluşan kitabın çevirisini H. Övgü Tüzün üstleniyor. Timaş Yayınları’nın Siyasetname Kitaplığı’ndaki Timaş Akademi – Batı Siyaset Düşüncesi dizisi altında çıkan eser, Şubat 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yazar Evleri: ABD’de Ziyaret Edebileceğiniz 10 Ünlü Yazar Evi


Ralph Waldo Emerson imzalı hangi eserleri okudunuz? Siyasi Yazılar’ın konusunu nasul buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    Yaşamın İdaresi de çok iyidir. Kitaplarının Türkçe’de olmasına bayıldım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Türkiye Mart 2024 Takvimi Açıklandı

“3 Cisim Problemi”, “Damsel” ve “The Gentlemen”… İşte Netflix’in Mart 2024 Takvimi

Varyemez Amca - Marvel Çizgi Romanı

Disney’in İkonik Karakteri “Varyemez Amca” Marvel’ın Çizgi Roman Dünyasına Adım Atıyor